Keskuskadun kasvojenkohotus: mahtava Deliberi

IMG_2369.jpgIMG_2367.jpg

IMG_2368.jpg

Keskuskadulle WTC-taloon, joka on pitkään ollut vähän kuollut kulma ja jota olen hyödyntänyt ainoastaan sadesäällä läpikulkemiseen, on avautunut mahtava Deliberi K7. Suuri ongelma Helsingissä useisiin muihin eurooppalaisiin pääkaupunkeihin verrattuna on se, että ns. hybridipaikkoja on vaikea löytää: Helsingissä paikat ovat yleensä selkeästi joko kahviloita, baareja tai ravintoloita, eli illanviettoon lähdössä pitää aina tietää etukäteen, että onkohan jollain seurueen jäsenellä nälkä vai mihin tässä ollaan menossa. Ulkomailla kahvilabaareja on paljon, niissä on rento tunnelma ja joku saattaa juoda kaljaa, toinen teetä, kolmas napostelee iltapalaa.

Deliberi on vastaus tähän ongelmaan. Olin aiemmin jo käynyt Deliberissä lounaalla, mutta nyt vasta tajusin, että se toimii hirveän hyvin myös iltapaikkana, sillä se on uskomattoman viihtyisä, tilava ja auki 02 saakka viikonloppuisin. Tunnelmaltaan paikka muistuttaa enemmän trendikästä kahvilaa kuin baaria, sillä musiikki on (näin keski-ikäisen korvaan) mukavan matalalla ja saan keskittyä täysillä keskusteluun seuralaiseni kanssa.

Huikean keskeisellä paikalla sijaitsevan Deliberin iso tila on jaettu siten, että yksi nurkka on selkeästi baari (mutta skumppapullon saa kyllä ostaa muiltakin tiskeiltä), toisessa kulmassa on lämmintä ruokaa tarjoileva kitchen, yhdellä sivulla on valmiiksipakatut salaatit ja muut take-away-jutut ja keskellä kaikkea on mahtava pikkusyötävän tiski, josta testi-iltana löytyi ainakin isoja sushirullia 3,50 € kappaleelta sekä söpöjä pintxoksia 2,50 € /kpl tai 6 kpl 12 eurolla. Vaikka tulimme paikalle kuohuviini mielessämme, niin tottahan tuommoiseen pintxos-tarjoukseen piti tarttua, ja myöhemmin otin vielä jälkiruuaksi suolaisella kinuskikastikkeella ja pähkinöillä kuorrutetun brownien. 

Ruuat saa luonnollisesti syödä missä päin tilaa tahansa, ja valinnanvaikeus onkin suuri. Koko paikka on mielettömän hienosti sisustettu! On korotettuja alueita, on pieniä kehikoista rakennettuja ”mökkejä”, joissa voi palaveerata rauhassa, on valtava ”lintuhäkki”, jonka alla on useita pöytiä ja myös lasiseinäinen suloinen alue.

Viinipullot maksoivat 19,90 €, joskaan en ole täysin varma oliko kyseessä joku black friday-tarjous. Mikäli hintataso pysyy tälläisenään jatkossakin niin voin kyllä suositella Deliberiä lämpimästi isoillekin seurueille!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *