Lonnan saariravintola yllätti!

Lights & Music

Alkuruuat: siika + nauris sekä taustalla härkätartar + sieni

Pääruokia (nieriä + kukkakaali ja tatti + kaura) lisukkeineen.

Jälkiruoka (mustikka + vuohenjugurtti)

Entinen miinanraivaussaari Lonna on jo ollut auki parikin kesää, mutta jostain syystä siellä ei ole tullut aiemmin käytyä, ja ylipäänsä Helsingin edustan saarista nauttii liian harvoin. Lonna päättää kautensa tulevana lauantaina, eli jos loppuviikosta vielä aurinko paistaa, niin suosittelen mitä lämpimimmin pientä merimatkaa!

Syntymäpäivieni kunniaksi minut vietiin yllätysillalliselle, ja kohderavintolaksi paljastui Lonnan ravintola. Merimatka oli tietysti kiva alku illalle, varsinkin kun matkan ajan sattui viime päiville poikkeuksellisesti paistamaan aurinko. Itse ravintolasta odotukseni olivat aika matalat: jotenkin oletin, että tuommoisessa turistikohteessa tarjonta olisi bistrotyyppistä helppoa hampurilaiset + caesar-salaatti -valikoimaa. Ah miten väärässä olinkaan! Lonnan ravintola on erittäin hyvä ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen!

Keittiömestarin yllätysmenun (2 alkuruokaa, pääruoka + jälkiruoka) olisi saanut 54 eurolla, mikä jo itsessään on varsin hyvä hinta, mutta päädyimme silti ottamaan annokset listalta. Listalla annoksia on kussakin kategoriassa kolme - liha-, kala- ja kasvisversiot - ja annokset on trendikkäästi nimetty pääraaka-aineittensa mukaan annoksia sen enempää kuvaamatta.

Omaan settiini kuului alkuruokana siika + nauris, mikä osottautui ceviche-tyyliseksi siiaksi pikkelöidyn nauriin ja jonkinlaisen kastikkeen kanssa - kokonaisuus oli raikas, lähes kirpeä, ja erittäin hyvä. Jo tässä vaiheessa tajusimme, että illallinen tulee olemaan tavallista parempi. Pääruuaksi valitsin tatti + kaura -yhdistelmän, mikä oli kaurapuuroa sienillä sekä pikkelöidyillä omenanviipaleilla. Lisäksi pääruuan kanssa tuli pöytään jaettavia lisukkeita kuten kaalia sekä punajuuri-tattarihässäkkää. Myös pääruoka oli mainio. Lonnassa annokset on selkeästi suunniteltu raaka-aineiden yhteisvaikutus mielessä: esim. sieniannoksessani sienet ja varsinkaan kaurapuuro eivät maistuneet erikseen juuri miltään, mutta yhdessä ne toimivat mahtavasti muodostaen erittäin kermaisen sienirisottomaisen makumaailman. Jälkiruokana otimme molemmat mustikka + vuohenjugurtti -kombon, eli mustikkaa sekä sorbettina että marjoina, vuohenjugurttikastikkeessa, ihanaa. Ainoa miinus tuli ennen jälkiruokaa tulleesta ankeasta juustolautasesta, jossa oli vain kahta juustoa. Kyllä 8 € juustoannoksessa tulee olla vähintään kolmea juustoa :D

Mutta muutoin illallinen oli tosi hyvä ja todellakin hintansa väärti! Paluumatkalla saimme ihastella auringonlaskun kultaamaan Helsingin siluettia. Kiitos Lonna, ensi kesänä toivottavasti tapaamme uudestaan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.