Mo Café – hyvää ruokaa, josta ei ihan tiedä mitä se on

IMG_4767.jpg

 

IMG_4769.jpg

Ehkä paras puoli työpaikkani sijainnissa (= Punavuori) ovat mahtavat lounasmahdollisuudet! Lisäksi tuntuu, että uusia paikkoja aukeaa tienoille vähän väliä, ja vanhatkin päivittävät konseptiaan – esimerkiksi mahtava pohjoisafrikkalaisia ja Lähi-Idän makuja yhdistelevä Na’am Kitchen siirtyi hiljattain annoslautasista buffetmaiseen lounaaseen, joka toimii jos mahdollista vieläkin paremmin. Erityisesti Na’amin leipä ja tahnat ovat ii-haa-niaaaa!

Ravintoloiden vaihtuvuudessa on tietysti huonokin puolensa, sillä se usein merkitsee sitä, että joku paikka ei ole menestynyt. Erityisesti Annankadun ja Uudenmaankadun kulmauksessa oleva ”vanhan Sodan” paikka on ollut jokseensakin tuulinen, ja siinä on ollut laskujeni mukaan viimeisen vuoden sisällä ainakin 4 eri ravintolaa / konseptia. Niistä uusin on Mo Café, jonka toivoisin kovasti vakiinnuttavan paikkansa. Mo Café löytyy myös Malmilta, jonka brunssia on kehuttu jo pitkään, mutta jonne en ollut saanut raahauttua.

Marokkolainen Mo Café tarjoilee lounasta runsaasta kasvispainotteisesta buffetista, ja on toistaiseksi auki ilmeisesti ainoastaan lounasaikoihin sekä viikonloppuisin brunssia varten. Seinälle on kuitenkin raapustettu myös drinkkilista joten on ehkä oletettavaa että aukioloajat laajenevat jossain vaiheessa? Tai toki drinksuja sopii siemailla lounaallakin.

Lounaaseen kuuluu salaattibuffet sekä muutaman lämpimän ruuan valikoima, joista yksi on yleensä lihaa, muu kasvista. Ruuat ovat järjestään hyviä, erityisesti tomaatti-chili-jugurttitahna, joka sopii niin leivän kanssa kuin salaattien kastikkeeksikin, sekä testikerralla tarjolla olleet makeat perunat. Ongelmana on, tai en tiedä onko se ongelma vai osa hauskaa lähimatkailuhenkistä lounasseikkailua, että mitään salaattipöydän antimia ei mitenkään ole nimetty, ja jos olisin allerginen tai yrittäisin erityisesti vältellä jotain, olisi se tietysti haastavaa. Kaikki on super hyvää, mutta koska koska ainesosat ovat osittain vieraita eivätkä välttämättä mitenkään visuaalisesti tunnistettavissa, niin jokaista haarukallista vaivaa hieman se ajatus, että minulla ei ole hajuakaan mitä juuri nyt tungen suuhuni. (Tomaatti-chili-jugurttitahnan sisältö selviää ainoastaan kysymällä). Tarjolla on lisäksi kaikenlaista jännää, kuten vadillinen pieniä sitruunoita, joista emme ensin tiedä ovatko ne syötäväksi vai koristeeksi. Tarjoilija osaa kertoa, että syötäväksi ne on tarkoitettu, mutta sitä miten niitä kuuluu syödä tai mitä niissä on, hän ei tiedä ja pitäisi käydä keittiössä kysymässä. (<- on muuten inhokkivastaukseni asiakaspalvelijalta koska tässä vaiheessa asiakas ei halua vaivata vastentahtoista tarjoilijaa enempää ja tämäkin jää siis ikuiseksi mysteeriksi) Muu ravintolan väki on kuitenkin valtavan ystävällistä ja erityisesti paikan omistaja (tai häneksi tulkitsemani henkilö) käy rennosti jutustelemassa asiakkaiden kanssa.

Mo Cafén ruoka on siis ihan mahtavan hyvää ja ennakkoluulottomille suosittelen sitä ehdottomasti!

Mo Café sijaitsee osoitteessa Annankatu 10.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *