Nykysirkusta viikkoon: kauniin graafinen Portmanteau

Portmanteau_03_©_Mira_Ravald.jpg

Portmanteau, kuva: Mira Ravald

tempImageForSave.jpg

Cirkon aulabaari palvelee ennen esitystä ja juomia saa viedä saliin asti.

Suvilahdessa sijaitseva Cirko – Uuden sirkuksen keskus on yksi lempiesityspaikkojani ja käynkin siellä usein: sen lisäksi, että Cirkossa esitetään omaa kausiohjelmaa sekä järjestetään vuosittain keväällä nykysirkusfestivaalia, käy siellä paljon erilaisia vierailuesityksiä ja esimerkiksi keväinen Oh My Puppets -nykynukketeatterifestari on löytänyt Cirkolta kodin. Jos nykysirkus sekä uusi esittävä taide kiinnostavat, suosittelen tilaamaan vaikka Cirkon uutiskirjeen!

Eilen kävin Cirkolla katsomassa syksyn kausiohjelmaan kuuluvan Luis Sartori do Valen & Mira Ravaldin Portmanteau-esityksen. Poikkitaiteellisessa esityksessä yhdistyivät jonglööraus ja nuorallatanssi, nykytanssi, musiikki sekä vanhojen kunnon piirtoheitinten luoma visuaalisuus. Piirtoheittimet olivat mielestäni aivan mahtava oivallus: lavastus itsessään oli muuten uskomattoman minimalistinen, mutta piirtoheitinten avulla luotiin upean graafisia kuvia ja nautin esityksen visuaalisuudesta suuresti. Esityksen tunnelma oli intiimi, herkkä ja vähän leikkisäkin. Musiikki loi assosiaatioita romanttiseen vanhaan Pariisiin, jonnekin kesäisen aurinkoiseen päivään puistossa. Jostain syystä tuli mieleen Amélie-elokuva.

Cirkon aulaan avautui eilen myös sympaattinen aulabaari, jonka antimia saa viedä esityssaliin. Tämä sääntö-Suomessa harvinainen piirre ilahduttaa aina!

Runollinen ja visuaalinen Portmanteau sopii paitsi nykysirkuksen, myös nykytanssin ystäville. Esityksiä to 20.9. – su 23.9., lisätiedot Cirkon sivuilta.

kulttuuri suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *