Ollakko vai eikö olla? Henkilökohtainen Hamlet Mad Housessa

IMG_2707.jpg

Vain yhdelle katsojalle kerrallaan esitettävät esitykset ovat maailmalla olleet trendi jo jonkun aikaa: Australiassa itse asiassa jopa järjestetään pelkästään one-on-one -esityksille pyhitettyä festivaalia. Suomessa näitä on kuitenkin näkynyt varsin vähän, mikä nyt sinänsä ei ole ihme koska onhan taloudellisesti paljon kannattavampaa järjestää esitys vaikkapa 100 katsojalle kuin vain yhdelle, kun esiintyjä kuitenkin saa yleensä esityksestään saman palkan. Noh, Gnab Collectiven Hamlet Private on toistaiseksi ollut ainoita one-on-one -esityksiä joihin olen Suomessa törmännyt, ja vaikka esitys on saanut ensi-iltansa jo vuosia sitten, pääsin katsomaan sitä vasta viime viikolla Mad Housen 5. kaudella. Mad House on Suvilahdessa majaansa pitävä esitystaiteen toimija, joka järjestää esitystoimintaa kausittain (eikä niinkään festivaaleina: tämän kevään kausi kestää n. 1,5 kuukautta). Mad Housen ohjelmaa kannattaa ehdottomasti pitää silmällä: seuraavaksi kiinnostaa Punch Up! Resistance and Glitter – glitteriä, dragiä ja stand uppia yhdistelevä klubi maaliskuun alussa.

Gnab Collectiven Hamlet Private on lempeä, ajatuksia herättävä ja kaunis esitys. Saattaa kuulostaa kuumottavalta olla tilanteessa kaksin esiintyjän kanssa, mutta tilanne on tosi turvallinen ja tunsin oloni kaiken aikaa luottavaiseksi esiintyjä Martina Martin kanssa. Istuimme Mad Barin pöydässä, join viiniä ja Martina loi minulle oman henkilökohtaisen ennustukseni ja tulkinnan Hamletista valitsemieni korttien perusteella. Ennustuksen ja esityksen välimaastoissa pyörivä tilanne antoi mahdollisuuden käsitellä Hamletin teemojen kautta yhtä elämässäni vahvasti vaikuttavaa kysymystä ja kokemuksen jälkeen suhtauduinkin koko ongelmaan täysin eri tavalla.

Mad Housen 5. kauden loput Hamlet Private -esitykset ovat loppuunmyyty, mutta uskon, että esitystä tullaan näkemään pääkaupunkiseudulla jatkossakin – viime vuonna esitys oli esim. osana Sideways-festivaalia. Suosittelen uskaltautumaan!

kulttuuri suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *