Sirkusta ja sashimia talvi-idyllisessä Turussa

IMG_2660.jpgIMG_2636.jpgIMG_2640.jpg

3C508A73-5DA9-4FBF-92DC-F57E25C7064F.JPG

Karu Izakayan maistelumenun annoksia.

Mikään ei kyllä ole ihanampaa kuin viikonloppuretket: Helsingissä työn ja muut oman elämän asiat vaivaavat mieltä helposti vapaallakin, joten jos todella haluaa nollata ajatuksensa viikonlopuksi on parasta poistua kaupungista. Ja suunnata esimerkiksi Turkuun, kuten me teimme tänä viikonloppuna! Ajoitus oli hyvä, sillä Turussa vallitsi aivan postikortinkaunis, idyllinen talvisää. 

Reissun varsinainen motiivi oli Turun taideakatemian sirkuslinjan 2. ja 3. vuosikurssin opiskelijoiden sooloesitykset, jotka esitettiin kahdessa n. 2 tunnin mittaisessa kokonaisuudessa Köysiteatterissa. Olemme käyneet sirkuslinjalaisten esityksissä aikaisemminkin ja esitykset ovat yleensä vallan mahtavia: toki jos kokonaisuuteen kuuluu vaikkapa 9 lyhyttä sirkussooloa kuten nyt, joukossa on väistämättä vähän huonompiakin esityksiä, mutta usein joukossa on myös hirveän yllättäviä, oivaltavia ja hienoja juttuja. Sirkuslinjalaiset esiintyvät Köysiteatterissa usein ja liput ovat halpoja: suosittelen tsekkaamaan esityskalenteria.

Illalla pääsimme syömään kauan himoitsemaani Karu Izakayaan, joka todella oli maineensa väärti. Näin ensikertalaisille 56 € hintainen maistelumeu oli hyvä vaihtoehto, koska muuten olisin ehkä turvallisuudenhakuisuudessani päätynyt tilailemaan vain sushia. Toki sushitkin olivat Karussa hyviä, erityisesti raaka lohi oli niin ihanan pehmää, että se tuntui sulavan suuhun. Mutta maistelumenun mukana tuli paljon muutakin kuten taskurapu-slidereita, friteerattuja mustekalapalloja ja teriyaki-seitania. Pieni paikka oli lauantai-iltana täpötäynnä, joten suosittelen pöytävarausta. Palvelu oli rentoa, mutta asiantuntevaa. Tulemme tänne varmasti jatkossa uudestaan!

Seuraavana aamuna kävimme vielä pakollisella brunssilla Aboa Vetuksessa ja kävelimme taidemuseon kukkulan idyllisissä maisemissa. Kiitos Turku,  olet kyllä täydellinen viikonloppulomakohde!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *