Testissä Tannerin ”kohuaamiainen”

IMG_4686.jpg

Elannon kortteliin mainion Väinö Kallion alakertaan avautui heinäkuussa Tanner-niminen ravintola, jonka konsepti on kivan eurooppalainen. Ravintola-kahvila avaa ovensa jo klo 8.30 aamiaisen merkeissä, jota tarjoillaan klo 16 saakka (mahtavaa, koska all-day-breakfast on maailman paras asia!). Puolenpäivän aikaan Tannerista saa lounasta, illemmalla pitsaa ja jaettavia lautasia. Iltaisin ravintola muuttuu viihtyisäksi lounge-tilaksi, joita ei Helsingissä ole liikaa: vieläkin uloslähtiessä täytyy usein miettiä haluaako ensisijaisesti juoda, syödä vai seurustella, ja paikat, jotka mahdollistaisivat kaikki kolme on yhä valitettavan harvassa. Tannerissa tässä on kuitenkin onnistuttu suhteellisen kivasti, joskin sen kerran kun olen paikalla ollut illalla, DJ soitti musaa aivan älyttömän lujalla, niin että seurustelu oli käytännössä mahdotonta. Paikkaan on kuulemma hommattu maailmanluokan äänentoisto, joten ei luulisi olevan mahdotonta laskea volyymitasoa sen verran, että keskustelu vierustoverin kanssa onnistuu.

Avauduttuaan Tannerin aamiaisesta kirjoitti Hesarin kriitikko arvostelun, joka johti hetkellisesti pieneen puurokohuun. Somessa kyseltiin onko 10 € puurolautasesta liikaa. Tannerissa on nimittäin kaksi aamiaissettiä, iso ja pieni, josta pieneen kuuluu kahvi, pieni mehu sekä puurolautanen 10 € hintaan. Isompaan (15 €) kuuluu leipä, jugurttiannos, kahvi ja pieni mehu. Lisäksi annoksia voi tilata tietysti yksittäinkin. Perjantaiaamuna kymmenen aikaan paikka on mukavan väljä, vaikka ihmisiä on suhteellisen paljon. Otamme isot aamiaiset joihin saa valita feta- tai avokadoleivän. Valitsen avokadoleivän, joka onkin ihanan kuohkea. Settiin kuuluvaa mehua on kahta vaihtoehtoa, joista oranssi on yllättävän tymäkkä inkiväärisetti, ja vihreä taas mukavan raikas eikä lainkaan lehtikaalimainen kuten vihreät smoothiet tai mehut yleensä. Jugurttiannoksen päällä on mysliä ja marjoja – oikein hyvää, muttei mitenkään kovin yllättävää. Yllättävintä on ehkä annoksen päälle aseteltu timjaminoksa. Kahvi on hyvää ja sitä saa santsata. 

Lopputulema on, että aamiainen on oikein hyvä ja esteettinen, ja isossa aamiaissetissä hinta-laatusuhde on melko kohdillaan. 10 eurolla valitsisin kuitenkin mieluummin vaikka listalta leivän (tai vohvelin!) ja kahvin. Tannerin hinnoittelu lienee kuitenkin viitta siihen suuntaan, että Kallion maine ”edullisena” kaupunginosana voidaan pian lopullisesti kuopata.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *