Wannabe Ballerinas vie maagiselle matkalle satumetsään

IMG_3362.jpg

IMG_3365.jpg

Liian usein vakavat taide-esitykset ovat pelkästään tylsiä ja tekotaiteellisia. Wannabe Ballerinas, eli helsinkiläinen harrastelijaballerinapoppoo, ei yritäkään olla kauhean vakava, ja juuri siksi heidän uusi esityksensä M/S Mimosa on niin onnistunut. Tapahtumatekstissä viitataan jonkinlaiseen Nooan arkkiin, eli M/S Mimosaan, joka lähtee ”ristiretkelle maan valiojoukkojen kanssa” luonnonjumalien vihastuttua ihmisille. Laivakuvastoa ei esityksessä (onneksi) kuitenkaan hirveästi nähdä, vaan lavasteiden puolesta ollaan ennemminkin The Magicians -tv-sarjan taikametsässä, jossa vallitsee maaginen tunnelma ja keijuilla on oksista tehdyt kruunut. Lavastus ja puvustus toimivat hyvin, esityksen luoma visuaalinen maailma on kaunis ja tunnelmallinen.

Ballerinojen tavaramerkki on tietysti indie/alternative-genren biisit, joiden tahtiin tanssitaan. Playlist on nytkin erinomainen, mukana on erityisesti musiikkia kotimaisilta indiebändeiltä kuten Mikko Joensuu, Husky Rescue ja Siinai – isoja ja eeppisiä biisejä kuullaan paljon. Esityksen hienoimmat hetket ovat Mikko Joensuun The Worst In Me -biisin tahtiin tanssittu vähäeleisen hypnoottinen aloitusnumero sekä Arcade Firen Reflectorin tahdittama villi ja iloinen encore, jonka aikana tanssijat ovat jo ilahduttavasti rentoutuneet jännityksestään ja reagoivat mokiin naureskelemalla avoimesti.

Tanssikoreografiat noudattelevat samaa kaavaa, eli lavalla on usein iso joukko tanssijoita, jotka tekevät lähes samaa liikesarjaa siten että esim. eturivi tekee liikkeet ensin oikealle, toinen rivi ensin vasemmalle jne. Tästä toisteisuudesta johtuen noin esityksen puolivälissä alkaa hieman puuduttaa, mutta tunne karisee nopeasti eikä esitys kokonaisuudessaan tunnu liian pitkältä vaan on oikeastaan tosi sopivan mittainen. Koreografiat ovat myös oikeasti aika mutkikkaita eli kaikki propsit tanssijoille! Yleisössä on paljon esiintyjien tuttuja, mikä välittyy spontaaneina huudahduksina ja väliaplodeina sekä hyvänä tunnelmana. Glitteriä ja kultahapsuja ei myöskään esityksestä puutu.

Tuntuu, että viime aikoina näkemäni esitykset ovat pääasiassa olleet lieviä pettymyksiä – siksi Wannabe Ballerinojen välitön energia ja hyvä meininki oli kevään parhaita yllätyksiä! M/S Mimosan esityksiä Tanssiteatteri Hurjaruuthissa on vielä tänään illalla klo 19 ja huomenna klo 16 (sekä illalla, mutta iltanäytös on loppuunmyyty). Liput myy Tiketti.

kulttuuri suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *