Oy Viron Verikoematkat Ab Ltd.

Kun tulen lomille Suomeen, rahtaan mukanani yleensä -en viinaa- vaan luomunaudanmaksaa (n. 4€/kilo), pakuria (n. 40€/kilo) ja marjajauheita. Nämä ovat yksi hintavaltti Viron eduksi. Toinen valtti on ehdottomasti edullinen työvoima, jonka vuoksi myös veriarvojen testaaminen on Suomeen verrattuna äärimmäisen edullista.

Itseäni kiinnostaa oma hyvinvointi, ja vaikka omassa fyysisessä saati henkisessä olotilassani ei olekaan mitään, mihin kiinnittää huomiota (paitsi tämä jatkuva energisyys), on veriarvot aina välillä hyvä tsekata, ihan varmuuden vuoksi. Siksi eräs perjantaiaamu ylös ilman aamukahvia 12 tunnin paaston jälkeen, ja suunta kohti laitakaupungin valoja. 

Tallinna ei tarjoa kauneinta antiaan ratikkareitin varrella, mutta sitä aidointa Viroa kylläkin.

 

Jere Pohjankoski kirjoitti blogissaan aiheesta Suomesta tulevan verikoematkaajan näkökulmasta, eikä minulla ole siihen mitään lisättävää. Quattromedin toimipisteeseen pääsee melkein ovelle asti julkisilla, enkä itse varannut edes aikaa labraan. Raitiovaunumatka kesti kauemmin, kuin ilmoittautuminen ja verinäytteiden otto yhteensä. Olen tottunut jonottamiseen ja paperitöihin Suomessa, joten yllätys noepudesta oli melkoinen. Syömään pääsee siis pian alakerran kahvilaan, jos paasto alkaa heikottaa.

Oranssia valoa kohti!

 

Tulosten tulkinta oli jännää puuhaa. Pysyin viitearvojen sisällä, mutta tarkistin jokaisen arvon silti vielä yksitellen, jotta oppisin tulkitsemaan kokonaiskuvaa. Eniten minua kiinnostivat D-vitamiinitaso (8,08€), joka olikin yli suositellun 100nmol/L, sekä magnesiumtaso (8,08€), joka sekin oli varsin hyvällä tolalla. Mukana tuloksissa olivat laajan perusverenkuvan lisäksi myös kilppari ja muut kiinnostavat koearvot, kuten testo ja kortisoli.

Lysti kustansi yhteensä 92€, sisältäen 54 eri tulosta. Edullisimmat peruskokeet maksavat 1,30€ kappale, joista jokainen pystyy kokoamaan itselleen mielenkiintoisen testi-cocktailin. Kuten Jere blogissaan totesi, itselläni oli myös olo kuin lapsella karkkikaupassa "Euro kolmellakymmenellä noita, sitte kahdella eurolla noita, yksi bilirubiini ja yksi luteinisoiva hormoni...".

 

Kotona juhlin täysin normaalia kolesteroliarvoani paistamalla neljä kananmunaa keltuaisineen voissa ja lisäämällä kyytiin puoli pakettia pekonia. Herkkuaamiaisen kruunasi kahvi ruokalusikallisella voita sekä toisella kookosöljyä. Maatuskakin tykkäs.

Kommentit

Pisti muuten silmään, että lopussa lukee kahvi ruokalusikallisella voita! Itse olen hieman jumiutunut omiin tapohini, joten voin lisääminen kahviin kuulostaa aika extremeltä. Täytyykin uskaltaa testata joskus! :)

cherryjam

Suosittelen ehdottomasti :) Blendaamalla tai vaikka ravistamalla voimakkaasti sheikkerissä saa lattemaisen juoman :)

Tässä vinkkiä ja hyviä syitä tehdä niin: http://hidastaelamaa.fi/2014/02/vakaalla-maalla-maailman-parasta-kahvia/

Okei kiitti vinkeistä! :)

Annananannnannaaaaa :) (Ei varmistettu) http://annajoentakanen.blogspot.fi/

Heissan. Mä vedän just "aamukahvia", mihin heitin kahvia, mansikoita, protskujauhetta, valkuista, kookosöljyä, kanelia ja kardemummaa :D

Ens kerralla vois koittaa ilman noita mausteita (tai sit laittaa vaan vähä vähemmän, kun tais hurahtaa reilulla kädellä...), mutta muutoin rokkaa! :)

Annananannnannaaaaa :) (Ei varmistettu) http://annajoentakanen.blogspot.fi/

Niin ja tietty teharilla kaikki sekasin ;)

cherryjam

Ei voi olla muuta kuin hyvää <3

Pakko kokeilla marjakahvia :) Munakahvi on seuraavana listalla ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hmm, itseäni kiinnostaa mitä apteekeista saa, itse olen vailla hydrokortisolia tai predinisolia. Saakohan ilman reseptiä Tallinnan apteekeista.

cherryjam

Tosi hyvä kysymys :)

Yritän muistaa kysyä, kun seuraavan kerran apteekkiin on tarvetta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.