Vielä vähän tuplarattaista…

Oma pohdintamme ei ole vielä edennyt ostopäätökseen. Saa nähdä, lähdemmekö pääsiäisenä käymään Tampereella vai ei.

(Tampereelta saa näin hyvää palvelua. Lähettivät Wauva-kaupasta oikein kuvan kera pyytämäni mitan, eli lyhin pituus kopalla ja sisaristuimella. Kuva: Wauva-kaupan myyjä.)

Mutta halusin vinkata vielä muutamat tuplat, joita on ollut hankala hahmottaa jopa näissä kotimaisissa verkkokaupoissa. Kun eihän noita Nuna Demi Grow -rattaitakaan ole listattu tuplarattaiden alla missään.

(Miten niin sininen nyt miellyttää kovasti silmää? Quinny Hubb. Kuva: Quinny.)

Viimeisin löytöni: Quinny Hubb Duo.Kapeat (57 cm), mutta meille liian pitkät. Ei niin monikäyttöiset kuin muut, mutta ihania värejä ja yksöisversioina kauppakorin painoraja 20 kg! Rungon painoraja 50 kg, mutta vain 15 kg per istuin, eli ehkä vähän pienemmille? Pituus kahdella istuimella noin 114 cm, joten eivät niin hurjan pitkät nämäkään. Quinny on Zappeista tuttu merkki, mutta tästä mallista ei mitään kokemusta. Kokeilemaan pääsee Lastentarvike-liikkeissä. Näihin saa myös samanlaisen istumalaudan kuin Baby Joggerin City Select Lux -rattaisiin, jonka painoraja on 25 kg, eli omiaan isommalle taaperolle.

(Desert Pink on näissä myös varsin miellyttävä roosan sävy. Easywalker Harvey2. Kuva: Easywalker.)

Easywalkerin Harvey2-rattaat ovat juuri tulleet Verkkokauppa.comin valikoimiin, mutta niitä ei toistaiseksi pääse testaamaan missään myymälässä. Ja koska näihinkin jouduin nyhtämään mittoja valmistajalta, jaan niitä hieman tässä. Rattaisiin tarvitsee tuplatakseen sekä laajennusosan että sisaristuimen, joka pidentää mallia. Yksikön pituus 98 cm, kopan kanssa 107 cm. Tuplana kahdella istuimella 98 cm, istuimen ja kopan kanssa 107 cm, kahdella istuimella 112 cm (tässä kohtaa siis kosahti meillä). Nuokin pituusmitat hieman epäilyttävät, vaikka ne onkin poimittu valmistajan taulukosta, siinä kun puhutaan rungon mitoista… Toisaalta yksikössä pituus vaihtuu, vaikka rungon koon ei pitäisi. Mutta omat tarkistukset ahtaissa paikoissa lienevät tarpeen. Leveys näissä 59 cm. Painoraja per istuin 20 kg, mutta adaptereiden kanssa vain 15 kg.

Easywalkerista ei merkkinä minkäänlaista kokemusta,mutta ainakin rinnakkaisia Duo-malleja liikkuu käytettynäkin, joten ei ole ihan tuntematon Suomessakaan.

Mielenkiintoista kaikissa näissä on se, että menevät vallan mainiosti yksilövaunuina ja -rattaina, siis yhdistelminä, tai ihan vaan vaikka rattainakin alkuun, mutta laajennusmahdollisuus on koko ajan olemassa.

Näissä kahdessa jälkimmäisessa kopan saa kiinni vain alas, Demi Growssa myös ylös.

Hämmästyttävää taas on se, kuinka harva valmistaja oikeasti listaa sivuillaan rattaiden oikeaa kokoa, monesti tarjotaan vain rungon mittaa, eikä huomioida rungon ulkopuolelle ulottuvia osia. Vaikea uskoa, että olisin ainoa, joka näitä pituusasioita pohtii, ja pelkän netin varassa olisin tehnyt jo monta harhaostosta.

Ja se, että näiden löytyminen verkkokaupoista tuntuu olevan vähän sattumanvaraista. Toki meillä oli myymälöissä tarkat tiedot siitä, että pituuden pitää olla lyhyt, mutta esimerkiksi Quinny Hubbit eivät tulleet sivulauseessakaan esille.

Niin että monetko meille sopivat tuplarattaat tuolla maailmalla vielä majailevatkaan? Parempi kenties vain hypätä junaan, tai jopa uhkarohkeasti tuntemattomaan, ja pistää nuo Demi Growt tilaukseen.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *