Kihlat ja synttärit Hanoissa

Suuret kiitokset kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille sekä täällä Lilyssä, että Facebookin puolella. On ihana kuulla muistakin, jotka ovat eläneet tai elävät parhaillaan etäsuhteessa ja ovat siitä selvinneet. Etäsuhdetta on takana nyt jo yli kaksi viikkoa ja vaikka edelleen on vaikea käydä yksin nukkumaan, niin päivittäiset Facetime-puhelut sekä Messenger-viestit auttavat hyvin ikävään. 

Palataan kuitenkin hetkeksi ajassa taaksepäin meidän Pohjois-Vietnamiin lomaan. Lensimme Hanoihin kolme viikkoa sitten perjantaina ja viiden ja puolen päivän aikana kerkesimme tutustua Hanoihin, Ninh Binhiin sekä Halong Bayhin. Ensimmäisessä postauksessa kuitenkin otsikon isosta uutisesta, eli kihlautumisesta Hanoissa! Kihlat eivät varsinaisesti olleet minulle yllätys, sillä Nguyen kosi minua kotonamme jo helmikuussa ja silloin päätimme, että joskus mennään naimisiin ja kihlasormukset ostetaan ennen mun Suomeen lähtöä. Muutama päivä ennen Hanoihin lähtöä Nguyen ehdotti sormuskaupoille lähtemistä ja kiersimmekin lähes kaikki Nha Trangin koruliikkeet. Täydellisiä sormuksia ei kuitenkaan löytynyt, emmekä halunneet maksaa satoja euroja ”ihan kivasta”. Päätimme siis, että ei me mitään sormuksia tarvita, säästetään niihin varatut rahat ja käytetään ne lomareissuun. Vietnamilaiset eivät muutenkaan yleensä mene kihloihin vaan ostavat suoraan vihkisormukset.

Kuitenkin viimeisenä Hanoipäivänä, neljän ihanan lomapäivän jälkeen, kävelimme kaupungilla kun Nguyen bongasi kauniin ja edullisen hopeasormuksen. Menimme liikkeeseen sisälle ja sormus sopi vasempaan nimettömääni täydellisesti. Poistuimme liikkeestä sormus mukanamme ja kävelimme Hoan Kiem järven rantaan, missä Nguyen pujotti sormuksen sormeeni. Vaikka olinkin jo totuttautunut ajatukseen, että emme osta sormuksia, niin tämä yllätys oli todella ihana ja olen vieläkin aivan haltioissani sormuksestani. 

IMG_5080.JPG

IMG_5292.JPG

IMG_5437.JPG

IMG_5439.JPG

Hanoi jää meille siis ikuisesti mieleen sinä kaupunkina, missä menimme kihloihin. Muuten Hanoi ei meihin jättänyt kovin suurta vaikutusta, mikä ei tullut yllätyksenä, sillä kummatkin viihdymme enemmän pienemmissä merenrantakaupungeissa. Hauskaa oli kuitenkin, sillä Nguyenin hyvä ystävä Doi asuu Hanoissa ja oli meitä jo lentokentällä vastassa sekä esitteli kaupunkia. Synttärini osuivat myös yhdelle Hanoipäivistä, joten juhlimme niitä Doin ja hänen tyttöystävänsä kanssa. Söimme ensin mielettömän illallisen 1946 nimisessä ravintolassa, jota voin lämpimästi suositella kaikille Hanoissa vieraileville. Ravintolan nimi liittyy Vietnamin suuren nälänhätään, mikä loppui vuonna 1946 ja rakennus, missä ravintola sijaitsee rakennettiin myös kyseisenä vuonna. Ravintolan sisustus, tarjoilijoiden asut sekä ruoka edustaa hyvin perinteistä Vietnamilaista tyyliä ja ravintolassa illallistaminen on elämys. 

Illallisen jälkeen siirryimme Hanoin baarialueelle drinkeille ja minut yllätettiin ihanalla syntymäpäiväkakulla. Kakun ja mojitojen jälkeen siirryimme 1900 nimiselle klubille, mistä Doi oli varannut meille pöydän. En ole aikaisemmin käynyt Vietnamissa klubilla, mutta meininki vaikutti aika samalta kuin Kiinassa. Musiikki oli todella kovalla ja pöytien ympärillä pyöri jatkuvasti tarjoilija sekoittamassa ja tarjoilemassa juomia. Tupakoijat eivät saaneet edes sytyttää tupakoitaan itse, sillä sekin kuuluu tarjoilijoiden työtehtäviin. Vietnamissa on tällä hetkellä villityksenä ilokaasuilmapallot ja niitä tarjoiltiin tälläkin klubilla avoimesti. En ole käynyt klubeilemassa pitkään pitkään aikaan, joten ilta oli todella hauska.

Muuten käytimme aikamme Hanoissa lähinnä ympäriinsä kävellen, syöden sekä hotellihuoneessa rentoutuen. Yleensä majoitumme melko edullisissa hostelleissa, mutta Hanoista olimme varanneet syntymäpäiväni sekä viimeisen yhteisen päivän kunniaksi hieman paremman hotellin, jolle lähtee myös vahva suositus. Hanoi Guest House Royal maksoi lähes 50 dollaria yöltä, mutta hinnalle todellakin sai vastinetta. Huone oli todella kaunis ja iso, palvelu oli ensiluokkaista, hintaan kuuluva aamupala oli hyvä ja monipuolinen sekä hotellin sijainti oli täydellinen. Oli erinomainen päätös viettää viimeiset lomayöt hienossa hotellissa ja nautimme ajastamme koko rahan edestä.

Vaikka Hanoi ei kaupunkina varsinaisesti sykähdyttänytkään, vietimme siellä ihania ja ikimuistoisia hetkiä. Jos tulisin Hanoihin toisen kerran jonkun ensikertalaisen kanssa, varaisin aikaa sinne 2-3 päivää. Siinä ajassa kerkeää hyvin kierrellä vanhan kaupungin kortteleita ja Hoan Kiem järveä sekä syödä paikallisia herkkuja. Hanoi on myös hyvä tukikohta muuhun Pohjois-Vietnamiin tutustumiseen, mistä kerron lisää seuraavissa postauksissa. 🙂

IMG_5610.JPG

IMG_5084.JPG

0EEA02D4-2198-48D6-B311-C880B0D971B8.JPG

IMG_5303.JPG

IMG_1533.JPG

IMG_5424.JPG

IMG_5425.JPG

IMG_5438.JPG

Kommentit (1)
  1. Iina / Kotona Kaikkialla
    29.6.2017, 14:57

    Ihanan näköinen hotellihuone, ja vielä ihanampi sormus! 🙂 Laitoin oman blogini puolella sinulle haasteen tulemaan (vaikka tällä hetkellä taidatkin Suomessa olla, niin laskin sinut kuitenkin ulkosuomalaiseksi kun uteliaisuuksissani haluaisin myös mielelläni kuulla Vietnamin näkökulmaa 🙂 ).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *