Liebster award + Vietnamilainen musiikkivideo

Maailmanympärysmatkastaan Matkalla kaiken aikaa-blogissaan kirjoittavat Ella ja Chrisu antoivat blogivauvalleni Liebster Awardin! Aloitin blogin vasta vähän aikaa sitten, joten olen hyvin otettu ja myös yllättynyt, että joku on tämän jo löytänyt. Kiitos Ella ja Chrisu ja tulkaa moikkamaan, jos joskus eksytte Vietnamiin!

liebsteraward1.png

Liebster Awardin vastaanottamiseen sisältyy muutamia sääntöjä:

 • Kirjoita postaus palkinnon saamisesta ja julkaise se blogissasi
 • Kiitä henkilöä, joka nimitti blogisi ja linkkaa hänen bloginsa postauksessasi
 • Lisää blogiisi Liebster Awardin logo osoitukseksi palkinnosta
 • Lisää postaukseen myös palkinnon säännöt
 • Vastaa palkinnon antajan esittämiin kysymyksiin
 • Nimitä 5-11 uutta blogia
 • Keksi kysymykset bloggaajille, jotka nimität
 • Ilmoita nimityksestä valitsemillesi bloggaajille ja linkkaa oma postauksesi heille
 • Linkkaa Liebster Award -postauksesi myös sinut nimittäneen blogin postaukseen (eli esim. tähän)

img_4298.jpg

Ellan ja Chrisun kysymykset:

1. Missä olet nyt?

Vietnamissa, Nha Trangissa

2. Miksi perustit matkablogin?

Olen kirjoittanut jonkinlaista blogia kaikilta pidemmiltä reissuiltani ja edellisen lopetin, kun muutin pysyvämmin tänne Vietnamiin. Ajatus uuden blogin perustamisesta kyti kuitenkin jo pidempään, sillä kulttuurierot, ulkomailla asuminen ja monikulttuurinen parisuhde ovat mielestäni mielenkiintoisia aiheita ja ajatuksia ja tapahtumia on mukava kirjata tänne. Poikaystäväni myös kannusti kovasti blogin perustamiseen.

3. Suosikkikohteesi Euroopassa?

Varmaankin Espanja. Olen käynyt Espanjassa useasti, mutta aina sieltä löytyy jotain uutta nähtävää ja koettavaa.

4. Kuinka sosiaalinen olet matkoilla?

Hyvin sosiaalinen. Olen sosiaalinen luonne muutenkin, mutta matkalla ollessa, varsinkin yksin reissatessa, sosiaalisuuteni vain korostuu.

5. Oletko koskaan myöhästynyt lennolta? Miten tilanne ratkesi?

Olin Antiguassa Guatemalassa ja minulla oli lento Guatemala citystä Tampaan Floridaan. Lähdin hyvissä ajoin minibussilla Antiguasta lentokentälle, mutta Guatemala cityssä oli käynnissä isot mielenosoitukset, joiden takia tiet olivat todella ruuhkautuneet ja matkaan meni normaalin yhden tunnin sijaan lähes kolme tuntia. Kun vihdoin pääsin lentokentälle, portti oli juuri sulkeutunut eikä minua päästetty enää lennolle. Sain ostettua uuden lennon neljän tunnin päähän, mutta myöhästyminen sotki Floridan suunnitelmani. Jouduin perumaan lentokenttäshuttlevaraukseni ja tekemään uuden sekä ilmoittamaan ystävälleni, että saavunkin myöhemmin. Viesti ei kuitenkaan jostain syystä koskaan tavoittanut ystävääni ja hän oli jo mennyt nukkumaan, kun vihdoin saavuin Tampaan. Onneksi ystäväni naapuri (myös tuttavani) oli vielä hereillä ja päästi minut lattialleen nukkumaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin, mutta ylimääräinen rahan meno harmitti jonkun aikaa.

6. Mihin maahan et matkustaisi? Miksi?

Kiinaan! Vietin Kiinasa kolme kuukautta viime talvena ja se oli ehdottomasti tarpeeksi. Kiinalainen kulttuuri, tavat ja suurkaupungit eivät vain olleet minua varten. Kävin kyllä hienoissa paikoissa, mutta niissäkin tunnelmaa latisti ainainen lauma meluavia, töniviä ja selfieitä ottavia kiinalaisia. 

7. Paras luontokohde, jossa olet käynyt?

Galapagos saaret ehdottomasti. Sinne kun pääsisi uudestaan vielä joku päivä.

8. Paheesi reissun päällä?

Vaikka yleensä pyrinkin syömään paikallista ruokaa, niin välillä on pakko saada pizza tai mäkin ranskalaiset.

9. Noloin sattumus reissussa?

Näitä on paljon! Ensimmäisenä tulee mieleen se, kun yritin päästä Ulan Batorissa Mongoliassa hallitustalon museoon, jossa olikin sisäänkäynnin luona laukkujen läpivalaisu. Mulla oli jäänyt juna- ja liftausreissuilta linkkari ja pippurisumute reppuun ja turvamiehet eivät olleet niistä kovin mielissään. Myös paikallinen kaverini ihmetteli miksi kannan moisia aseita repussani. Pääsin kuitenkin lopulta museoon, kun selitin olevani yksin matkaava nainen, jonka äiti pelkää tyttärensä hengen puolesta ja lupasin jättää aseeni turvamiehille vierailun ajaksi. 

10. Suurkaupunki vai luontopolku?

Luontopolku

11. Mitä kaipaat Suomesta ulkomailla ollessasi?

Ystävien ja perheen lisäksi Fazerin suklaita (etenkin Geishaa) ja Manhattan-sipsejä.

img_8819.jpg

Tähän museoon mua ei meinattu Ulan Batorissa päästää

Haluan antaa tunnustuksen seuraaville blogeille:

Brazilandia : Ronja muutti Brasiliaan brasilialaisen miehensä luo viime syksynä ja blogia on ollut todella hauska seurata, sillä vaikka asunkin lähes vastakkaisella puolella palloa, olen käynyt läpi paljon samanlaisia vastoinkäymisiä ja ajatuksia ulkomaille muuton myötä.

Thaimaanrannan maalarit : Blogi Thaimaassa asuvasta perheestä. Aina mukava lukea muiden Aasiassa asuvien kokemuksia.

Life in English : Blogi suomalaisen Anun elämästä Australiassa ranskalaisen miehensä kanssa. Paljon mielenkiintoisia huomioita eri maiden ja kulttuurien eroista. 

Fiiaelina : Australiassa tällä hetkellä oleskelevan ja paljon matkustavan Fiian blogi upeilla kuvilla.

Kysymykset tunnustuksen saajille:

1. Mikä on parasta tämän hetkisessä asuinmaassasi?

2. Entä ikävintä?

3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa maahan kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, mihin matkaisit?

4. Mihin kohteeseen matkustaisit uudestaan?

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla?

6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen? 

7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?

9. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muussa maassa kuin Suomessa tai tämän hetkisessä asuinmaassasi?

10. Mikä oli vuoden 2016 mieleenjäävin hetki?

11. Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna? Minne?

Onnea tunnustuksen saaneille! Tässä vielä Vietnamin tämän hetken kuumin musiikkivideo. Yleensä en vietnamilaisesta musiikista juuri välitä, mutta tämä biisi oli ihan hyvä ja video on todella hieno! Video on kuvattu lähellä Dalatia, missä kävimme joululomalla perheeni kanssa.

Kommentit (4)
 1. Heidi/ Thaimaanrannan maalarit
  21.6.2017, 18:29

  Moikka Linda,

  ja kiitoksia vielä kerran Liebster Awardsista! Vaikka tässä aikaa hieman vierähtikin, niin tässä viimein oma panokseni, ole hyvä:

  http://www.thaimaanrannanmaalarit.fi/2017/06/liebster-award-11-pienta-paljastusta.html

 2. Onnea Linda! Hauska lukea näitä vastauksia kysymyksiin. Ollaan tällä reissulla oltu myös Kiinassa ja Mongoliassa niin löytyi taas samaistumiskohtia. Ja säkin oot liftari, mahtavaa! Me aiotaan liftata ja telttailla Uudessa-Seelannissa kaksi kuukautta (toivottavasti ei sada koko ajan). Oon aiemmin liftannut Euroopassa paljon niin hauska kokeilla muuallakin. Ihanaa, että aloitit bloggaamisen Lilyssä!

  PS. Linkin esim. meidän blogiin teet niin, että valitset/maalaat tekstin, jonka linkittää, ja sitten valitset ton ikonin, jossa on maapallo ja lukko ˆˆ. Siitä pystyy sitten lisäämään sen linkin, johon haluat, että sana linkittää 🙂

  1. Joo lueskelinkin teidän blogia ja huomasin, että paljon ollaan oltu samoissa paikoissa! Hong Kongissa en tosin vielä ole päässyt käymään, mutta teidän postaukset sieltä sai aikaan matkakuumeen. Nha trangista aloitettiin juuri suorat lennot Hong Kongiin, joten ehkä tänä vuonna käyn siellä viisumireissulla. 🙂

   Kiitos neuvosta! Nyt sain nuo linkit laitettua nätimmin. 

   1. Ehdottomasti lähdet käymään Hongkongissa! Laita sitten viestiä niin esittelen sut meidän kavereille ja annan lisää vinkkejä. Huomenna muuten tulee postaus Phu Quocista, ootko käynyt siellä? Me oltiin Vietnamissa vaan kaksi viikkoa ja ainoastaan etelässä, mutta toivottavasti sinnekin pian uudestaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *