Mitä? Missä? Miksi?

Xin chào! 

Eli terve Vietnamista! Olen asunut nyt Vietnamissa reilut 7 kuukautta (välissä tosin kävin 3 kuukautta Suomessa)  ja blogin perustaminen on pyörinyt mielessä jo pidempään. Päädyin tänne asumaan monen sattuman ja hetkellisen päähänpiston kautta, joten ajattelin jonkunlaisen tapahtumien dokumentoinnin olevan tarpeen. Lähes päivittäin tulee myös vastaan uusia ja ihmeellisiä tapoja, ruokia ja tarinoita, joista tekee mieli kertoa eteenpäin. 

Syksyllä 2015 lähdin pitkään suunnitellulle reppureissulle yliopistosta valmistumisen kunniaksi tavoitteena päästä ainakin Uuteen-Seelantiin asti. Mutta kuinkas kävikään, Venäjän, Mongolian ja Kiinan jälkeen päädyin suunnitelmieni vastaisesti Vietnamiin, ihastuin sukellusoppaaseeni, kävin kääntymässä Kambodiassa, palasin Vietnamiin ja tänne jäin. Kesällä 2016 tein Suomessa 3 kuukautta töitä, minkä jälkeen palasin Nha trangiin enemmän pysyvästi. 

Nykyään asumme sukellusopaspoikaystäväni Nguyenin perheen luona paikallisessa naapurustossa ja elämä on samanaikaisesti ihanaa ja vaikeaa. Saman katon alla asuu iso joukko eri-ikäisiä ihmisiä, joista ainoastaan minä ja Nguyen puhumme englantia ja kielimuuri tuntuu vain voimistavan kulttuurieroja, koska niistä ei pysty keskustelemaan. Koko ajan kuitenkin sopeudun tänne paremmin ja ehkä jonain päivänä pystyn myös kommunikoimaan edes vähän paremmin vietnamiksi. 

Tulen kirjoittamaan täällä millaista on elää suomalaisena Vietnamissa, kulttuurieroista, ruuasta, luonnosta, työskentelystä, arjesta ja juhlasta. Tervetuloa seuraamaan!

img_4159.jpg

 

Kommentit (2)
  1. Tervetuloa Lilyyn! Onpa kivaa päästä kurkistamaan elämääsi siellä 🙂

    1. Kiitos paljon! Olen jo pitkään lukenut useita blogeja Lilyssä, joten kiva päästä nyt itsekin kirjoittamaan täällä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *