Operaatio avioliittoon Vietnamissa epäonnistunut

Pidin yllättäen pitkän blogitauon ihan huomaamatta. Niinkuin otsikko kertoo, avioitumisaikeemme kariutuivat ja se on aiheuttanut paljon turhautumista ja ahdistusta sekä tulevaisuuden suunnitelmien uudelleen miettimistä, eikä ajatuksissa ole ollut tilaa blogille. Tässä kuitenkin päivityspostaus siitä, mitä meidän avioitumisprojektille oikein kuuluu!

Tammikuussa kirjoitin avioitumisaikeistamme sekä meiltä vaadituista mielentilatutkimuksista. Saatuamme terveen paperit, käännätimme Suomesta tuomani esteettömyystodistuksen sekä muut paperit ja innoissamme marssimme paikalliseen virastoon virallistamaan liittomme. Virastosta kuitenkin kerrottiin, että Suomesta tuomani esteettömyystodistus ei ole pätevä, jos sitä ei ole ensin laillistettu Suomessa. Virastostakaan ei osattu oikein kertoa, mitä papereita tarvitsisimme ja mitkä niistä pitäisi vielä käyttää Suomessa. Ilmeisesti kovin monet suomalaiset eivät mene Nha Trangissa naimisiin… 

Saimme onneksi tutun tuttujen kautta selville, että esteettömyystodistus, väestötietorekisteriote sekä passikopio pitäisi laillistaa ensin Suomen ulkoministeriössä Helsingissä ja sitten käännättää ja laillistaa Vietnamin Helsingin suurlähetystössä.  Ei auttanut siis muu, kuin lähettää paperit takaisin Suomeen. Postitus maksoi lähes 40 €, mutta paperit saapuivat hienosti perille ulkoministeriöön vain kolmessa arkipäivässä. Siskoni ystävällisesti kuljetti paperit ulkoministeriöstä Vietnamin suurlähetystöön ja lähetti ne meille takaisin Vietnamiin. Postissa toimitusajaksi luvattiin 6-8 päivää, joten ajattelimme, että paperit ehtisivät hyvin perille ennen kuin esteettömyystodistukseni vanhenisi 13.3. Kirje kuitenkin jäi jumiin jossain päin Vietnamia ja saapui kolme päivää esteettömyystodistuksen vanhemisen jälkeen, joten kaikki hankkimamme paperit ovat nyt hyödyttömiä.

Ei voi kyllä kuin ihmetellä, miten vaikeaa voi olla yksi naimisiinmeno! Ja miten kallista. Meillä upposi kaikkeen tuohon paperisotaan mielentilatutkimuksineen, postituksineen ja laillistamisineen lähes 300 euroa. Jos olisimme nyt aviossa, tuo summa tuntuisi pieneltä, mutta emme ole. Muuten avioitumisella ei olisi niin kiire, mutta olen luultavasti taas menossa Suomeen kesäksi ja toiveenamme oli, että Nguyen voisi myös vihdoin tulla käymään Suomessa kanssani avioliiton turvin. Viisumin saaminen avoparina tuntuu lähes mahdottomuudelta, joten päätimme, että haemme Nguyenille viisumia tai oleskelulupaa vasta kun olemme naimisissa. Suunnitelmanamme on tällä hetkellä viettää kesät eri maissa tehden töitä ja säästäen rahaa häitä varten. Hankin Suomessa ollessani kaikki paperit uudestaan ja yritämme avioitumista sitten kun syksyllä palaan Vietnamiin. 

Iloisiakin uutisia on, nimittäin olemme päättäneet hääpäivän! Häitämme juhlitaan täällä Nha Trangissa 23.2.2019. Tällä hetkellä yritämme valita hääpaikkaa ja olemme käyneet tutustumassa yhteen erittäin lupaavaan paikkaan. Tuntuu ehkä nurinkuriselta päättää ensin hääpäivä ja sitten vasta paikka, mutta Vietnamissa häiden järjestelyyn käytetään yleensä vain muutama kuukausi, joten missään hääpaikassa ei ole varauksia näin melkein vuotta ennen haluamaamme päivää. Halusimme ilmoittaa päivän mahdollisimman ajoissa lähimmille ystäville ja sukulaisille, jotta Suomesta ja muualta kaukaa tulevat pystyvät varautumaan mahdolliseen Vietnamin reissuun. 

Vaikka avioitumishaaveiden kariutuminen tältä keväältä harmittaa edelleen, niin olen todella innoissani häistämme ja niiden suunnittelu on niin kivaa! Blogissa tulossa siis varmasti juttua monikulttuuristen häiden suunnittelusta!

11.jpeg

112.jpeg

113.jpeg

 

Kommentit (15)
  1. moi. kuule tarttisin hyvät neuvot nyt siihen että mitä kaikkea siis tarvii ja täytyykö tuo hullun paperi hommata siellä vietnamissa vai täällä suomessa? on nyt lyöty lukkoon että menisin vietnamilaisen kanssa naimisiin tammikuussa, mutta mulle tuli jo kylmä hiki kun luin mitä kaikkee tarvii. Sulla ku on nyt jo kokemusta niin olisin tosi kiitollinen jos kertoisit mulle vaikka e-mailiin kaikki paperit ja missä ne käännetään ja siis missä kaikkialla ne pitää vahvistaa. mulle tuli suoraan sanottuna kakat housuun ja kauhea epätoivo onnistumisesta 🙁

    1. Moikka! Hullun paperit voi hommata täällä Vietnamissa. Laita Vietnamin suomen suurlähetystölle sähköpostia ja kerro että haluat mennä Vietnamissa naimisiin, niin he lähettävät sulle listan papereista mitä tarvitset avioitumiseen. Paitsi rikosrekisteriä he eivät välttämättä mainitse listassa vaikka sitäkin saattaa tarvita. Mulle voi laittaa myös mailia jokinenlindak (at) gmail . com. 

  2. Moi, olen asunnut Vietnamissa nyt 2 vuotta ja ollut vuoden naimisissa Vietnamilaisen kanssa. Viime syksylla haimme viisumia jouluksi Suomeen ja vaikka olimme olleet naimisissa puolivuotta ja asunneet yli vuoden yhdessa niin tuli kielteinen paatos. Lahetysto ei uskonnut, etta palaamme Vietnamiin vaikka olimme kaikki todisteet siinta heille toimittaneet. Eli naimisissa olo ei vaikuta viisumin saantiin. Selkeasti lahetysto haluaa, etta haetaan suoraan oleskelulupaa ei viisumia. En tieda onko se ohje lahetystossa ettei viisumia saa, mutta ainakin se on kaytanto.
    Naimisiin monessa taalla on suomesta ensin saatava tarvittavat paperit ja laillistettava ulkoministeriossa ja sen jalkeen Vietnamin suurlahetystossa.
    Jos haluat lisaa tietoa niin ota yhteys s-postilla

    1. moi. saa laittaa mulle kaikki neuvot mitä tarvitsen naimisiin menemiseen vietnamissa, olisin enemmän kuin kiitollinen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *