Operaatio avioliittoon Vietnamissa

Vielä viime kesänä naiiveina ajattelimme, että voisimme käydä Suomessa vaikka emme olekaan vielä naimisissa. Toiveenamme oli, että myös Nguyen pääsisi tutustumaan minun kotimaahani ja lähipiiriini ennen avioitumista, mutta Suomen suurlähetystö päätti toisin puolestamme. Päätimme siis aikaistaa naimisiin menoamme, sillä toiveella että se helpottaisi tulevaisuudessa Nguyenin Suomeen matkustamista. Ennen Vietnamiin paluutani, hankin maistraatista esteettömyystodistuksen ulkomailla solmittavaa avioliittoa varten ja koska kyseinen dokumentti on voimassa vain neljä kuukautta aloitimme avioitumisprojektin heti Filippiineiltä palattuamme.

Tähän mennessä olemme hankkineet meille kummallekin esteettömyystodistukset sekä käännättäneet englanninkieliset lomakkeet vietnamiksi. Vietnamissa avoitumisessa huvittavinta on, että ennen avioliiton solmimista kummankin osapuolen on käytävä mielentilatutkimuksissa. Tämä sääntö tuntuu todella huvittavalta, emmekä ole oikein keksineet mitä varten mielentilatutkimus vaaditaan. Yritetäänkö tällä suojella vietnamilaisia aviotumasta hullujen ulkomaalaisten kanssa vai toistepäin? Joka tapauksessa, tutkimuksissa on käytävä jos naimisiin halajaa, joten tänään aamusta suuntasimme Nha Trangin psykiatriseen sairaalaan, joka sijaitsee vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä maaseudulla. Tyypilliseen Aasiatyyliin, sairaalassa tuli käydä monella eri luukulla yhden paperin saadakseen. Ensin ilmottauduttiin yhdessä huoneessa, sitten maksettiin seuraavassa ja kolmannessa piti ilmoittaa henkilötiedot, vanhempien tiedot sekä ammatti ja harrastukset, minkä jälkeen vasta päästiin varsinaisiin tutkimuksiin. 

Mielentilatutkimus koostui 60 kuviopäättelytehtävän älykkyystestistä sekä todella lyhyestä haastattelusta lääkärin kanssa. Haastattelussa minulta kysyttiin nimi, harrastukset, mitä eroa on sitruunalla ja appelsiinilla sekä paljon on 100 – 7, 93 – 7 ja 86 + 7. Nguyeniltä oltiin kysytty mitä eroa on rotalla ja hiirellä ja että tietääkö hän millä mantereella Suomi sijaitsee. Pienen odottelun jälkeen saimme paperit, joissa lukee, että olemme normaaleita.

Koko hommaan meni matkoineen yli kolme tuntia, mutta hurraa, olemme mieleltämme tarpeeksi terveitä mennäksemme naimisiin! Ensi viikolla projekti jatkuu rikosrekisteriotteiden hankinnalla ja papereiden toimittamisella paikalliseen maistraattiin. 

Postauksen kuvat ovat matkalta sairaalaan. 

77B8C9D0-D424-4600-AB4F-DA6B84231046.jpeg

ADB15665-5038-4C2C-888C-CB9C8908F410.jpeg

C4C3D508-BEAA-4CE5-B72B-93B972D3DD89.jpeg

 

Kommentit (4)
  1. Naurahdin ääneen tuosta mielentilatutkimuksesta, kun jonkun tutkimuksen mukaan koko rakastuminen on mielenhäiriö. 😀

    1. No niinhän se varmaan onkin! Ihmeellistä, että silti läpäistiin testi 😀

  2. Paljon onnea naimisiinmenosta! <3 Kieltämättä kuulostaa aiiika huvittavalta kyseinen testi. 😀 Vaikea keksiä sille todellista tarkoitusta ja tarvetta, etenkin kun itse testi on noin helppo/vähän hölmö? 😀

    1. Kiitos! Vielä on edessä monta vaihetta, että ollaan virallisesti aviopari sekä Vietnamissa että Suomessa, mutta sitä kohti mennään. 🙂 Vaikka olin kuullut tuosta testistä jo etukäteen kavereilta, jotka sen ovat myös joutuneet tekemään, niin silti fiilis oli hyvin huvittunut ja epäuskoinen koko sairaalareissun ajan. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *