Töitä, nuudelikeittoa ja yhdet hautajaiset

Tämä viikko on on tuntunut ainakin tuplasti normaalia pidemmältä, niin paljon tapahtumaa ja tekemistä siihen on mahtunut. Kulunut viikko oli ensimmäinen täysi työviikko Vietnamiin paluuni jälkeen. Kun viime vuonna opetin kuusi 45 minuutin oppituntia viikossa, niin tänä vuonna oppitunteja on 21. Oppilaita on tänä vuonna yhteensä noin 140. Se on vielä ihan kohtuullinen määrä ja lukujärjestykseni on hyvin rakennettu, mutta ensimmäinen viikko tuntui silti hyvin raskaalta. Menee varmasti muutama viikko, että totun taas opettamiseen ja tuntien suunnittelusta ja pitämisestä tulee rutiinia. On kuitenkin mukavaa olla taas töissä kuukauden lomailun jälkeen ja on ollut ihana tavata taas viime vuodelta tuttuja oppilaitani.

Minun lisäkseni Nguyenin siskolla oli myös ensimmäinen viikko töissä. Perhetuttava halusi eläköityä nuudelikeittobisneksestä ja myi katukojunsa ja keiton reseptin Nguyenin siskolle, joka aloitti soppakaupan tällä viikolla. Hän ja Nguyenin veljen tyttöystävä käyvät aamulla torilla ostamassa keiton ainekset, kokkaavat aamupäivästä kotona ja myyvät keittoa Nha Trangin isoimmalla markkina-aukiolla iltapäivä neljästä puoleen yöhön asti. Bisneksen aloituksessa tarvittiin kuitenkin lisäkäsiä ja minä ja Nguyen olemme yrittäneet auttaa aina keretessämme. 

Torstaiaamuna Nguyenin työnantajan ja meidän läheisten ystäviemme isä kuoli. Vietnamissa lähisukulaisen kuolemasta ilmoitetaan ystäville ja suvulle välittömästi ja mekin olimme ystäviemme perheen kotona lohduttamassa vain tunti heidän isänsä kuoleman jälkeen. Hautajaiset täällä kestävät yleensä vähintään kolme päivää ja ne pyritään aloittamaan mahdollisimman pian. Ystävämme isän hautajaiset alkoivat siis torstaina iltapäivästä ja päättyivät tänään sunnuntaiaamuna. Koska olemme perheen läheisiä ystäviä ja Nguyen on heillä töissä, meidän oletettiin viettävän hautajaisissa paljon aikaa ja aina kun en ollut töissä tai auttamassa Nguyenin siskoa, olimme hautajaisissa ystäviemme tukena. Vietnamilaiset hautajaiset ovat todella erilaiset kuin länsimaiset kymmenine yksityiskohtaisine traditioineen ja uskomuksineen ja tulen kertomaan niistä lisää ensi viikolla erillisessä postauksessa!

Koko viikon olemme käyneet kotona lähinnä vain nukkumassa ja vaihtamassa vaatteita ja tämä päivä on mennyt hautajaisten päättymisen jälkeen vain viikosta toipuessa. Mukavaa ja rauhallista viikon alkua kaikille! 

Linda 

858AEDA8-2BCF-4DE5-B10A-7339C099365D.jpeg

4275ADEC-CCD8-4E08-97F8-CD191A3B3F7E.jpeg

5517D76F-66BF-4626-8736-45EB12113D4E.jpeg

Kommentit (3)
  1. Kiitos mielenkiintoisista postauksistasi! Olen lukenut blogiasi nyt muutaman kuukauden. Tulimme perheen kanssa juuri pari päivää sitten Vietnamista, joka oli ensimmäinen matkamme sinne. Olimme muutaman päivän Saigonissa ja 8 päivää Nha Trangissa. Joskus uudestaan, mutta ensin Pohjois-Vietnamia katsomaan.

    1. Kiitos kivasta kommentista! Toivottavasti viihdyitte Nha Trangissa, vaikka tammikuun kelit ovatkin tänä vuonna olleet hieman ankeat. Ja vaikka pidänkin Etelä-Vietnamista enemmän, niin etenkin Halong Bay ja Ninh Binh ovat todella upeita paikkoja Pohjois-Vietnamissa! Pitääkin joku päivä kirjoittaa vinkkipostaus Pohjois-Vietnamin helmistä. 🙂

      1. Kyllä viihdyimme hyvin, Nha Trang oli tosi kiva, varsinkin ranta-alue! Myös sää oli hyvä – tai no, kuuma. Vähän liiankin lämmin mulle. Vain yhtenä iltana satoi hetken, mutta sekin oli hyvä ja jännä kokemus, koska seuraava päivä oli aivan kuin olisi ollut koko ajan saunan pesuhuoneessa: niin kuumaa ja kosteaa. En ole sellaista kosteutta ulkona ennen kokenutkaan. Kaikkea hyvää sinulle sinne Nha Trangiin! Kiva että teet meille Vietnamia tutummaksi blogisi kautta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *