10 kiloa ja 1 vuosi ikää lisää

Silloin tällöin on hyvä verrata menneisyyteen ja katsoa minne on pääsyt ajan kuluessa: Ovatko tavoitteet lähempänä? Ovatko ne muuttuneet? Onko unelmista tullut tosia? Tänään on syntymäpäiväni ja täytän 24-vuotta. Se on tällainen välipysäkki juuri ennen 25-vuotta ja ajattelin katsoa taaksepäin näin terveyden kannalta. Haluan selvittää, mitkä ovat minun seuraavat askeleet onnellisuuteen. Heitän itseni myös tänne täysillä, vaikka se vähän pelottaakin.

Progress.jpg

Tässä kuvassa näkyy matka vuoden 2015 ja 2016 välissä. Voin sanoa että en ikinä ole ollut näin ylpeä itsestäni. Pääsin 95 kilosta alas 78 kiloon asti, vaikka en täysin terveellisesti. Ex-poikaystäväni oli päättänyt muuttaa toisen naisen luo ja ruokahaluni vain katosi. Kilot tippuivat huomaamatta ja salista tuli toinen kotini. Pidin painoni samana lähes kaksi vuotta terveellisellä ruokavaliolla ja salitreenillä. Kahden vuoden aikana olen oppinut paljon ravitsemuksesta ja se ei vain käy järkeen että olen antanut itseni lihoa takaisin alkuun.

 

Enlight32.jpg

 

Olin elämäni kunnossa viime vuonna, kun täytin 23 vuotta. Painoin sen 82 kiloa ja oloni oli mitä parhain. Energiani riitti 5-6 salikertaan viikossa niin kuin koko kesän. Syntymäpäiväni tienoilla päätin alkaa karistaa viimeisiä kiloja ennen tavoitetta. Prosessi alkoi hyvin kunnes sairastuin nielurisatulehdukseen ja lipsahdin täysin. Pian tämän jälkeen nykyinen kumpanini ilmestyi kuvioon ja painonhallinta unohtui hetkeksi. Tai niin, siinä mentiin ylämäkeen koko loppuvuosi, kunnes helmikuussa aloitettiin sokerista vierottautuminen. Keväällä ja kesällä paino nousi ja nousi taas uudestaan opiskelupaineiden alla – nyt ollaan missä ollaan.

 

Nämä 4 asiaa muistan itsestäni vuosi sitten:

 • Olin itsevarma ja onnellinen
 • Minulla riitti energiaa vaikka mihin
 • Ostin vaatekokoja joihin en ikinä ollut mahtunut ennen
 • Olin salilla koko ajan

fullsizeoutput_1f21.jpeg

 

Niin kuin kuvasta näkyy, painan 89 kiloa tällä hetkellä, 6 viikon laihduttamisen jälkeen. Rasvaa on käsivarsissa, kasvoissa, reisissä ja etenkin vatsan seudulla. Paino on pomppinut 92 ja 89 välillä. Vasta nyt viime viikon aikana olen saanut itseni kuriin ja motivoituneeksi. Se on ottanut noin kaksi kuukautta valmistautua laihtumiseen ja yhden viikon karppauksella olen päässyt 92 kilosta alas 89 kiloon – se on vettä, mutta motivoi, koska dietti tuntuu toimivan. Salilta olen ottanut viikon tauon ihan vain välttääkseni täyden väsymisen. Energiat olivat ensialkuun täysin nollissa, mutta nyt tänään lähdetään treeniin. En myöskään enää koe jatkuvaa tarvetta naposteluun, joka on heikoin lenkkini. Rasvapitoisemmat vähähiilihydraattiset ruuat pitävät minut kylläisenä jopa kahdeksan tuntia ja en ajattele syömistä koko päivää vaan ehdin käyttämään aikaani muuhunkin.

 

Nämä 4 asiaa huomaan itsestäni nyt:

 

 • Minulla on noin 10 kiloa lisää painoa
 • Vanhat vaatteeni eivät enää mahdu päälle
 • Minulla ei ole energiaa mihinkään
 • Käyn harvemmin salilla

 

Neljä tavoitettani ovat siis:

 • Mahtua vaatteisiini
 • Löytää energiaa tekemiseen
 • Käydä salilla säännöllisesti
 • Löytää kultainen keskitie syömisen suhteen

Väittäisin, että näistä tärkein on se keskitien löytäminen. En voi olla dieetillä ikuisesti vaan minun on opittava ne keinot, millä voi nauttia hyvästä ruuasta kohtuudella. Olen tehnyt tämän ennenkin, miksi en pystyisi siihen nyt! Mitkä ovat sinun tavoitteesi tulevaisuudelle?

 

 

PS. Anteeksi kuvien koosta. Työskentelen niiden pienentämiseksi. Voit laittaa vinkkejä kommenttiboksiin 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *