Voiko nainen voittaa salilla?

Viime viikon aikana olen käynyt salilla pari kertaa ja kyllä siellä välillä on sellainen olo, että en voi voittaa näin naisena. Se on ikävä tunne. Voittamisella tarkoitan, että voisin olla ylpeä itsestäni ja saavutuksistani, jokaisesta kilosta, jonka nostan. Olen harrastanut salitreenejä nyt jo kaksi vuotta, on/off. Alkuun olin tietysti ujo ja erittäin vaivaantunut, mutta opin pääsemään siitä yli nopeasti kuulokkeet korvilla. Sali, jolla kävin oli yksi suurimpia, joten sain olla rauhassa. Nyt tiedän, mitä teen ja olen rento, jopa ilman niitä suojaavia kuulokkeita. 

 

Kaikesta huolimatta, minua tuijotetaan ja tuomitaan välillä. Kun kokeilen uusia liikkeitä on oloni epämukava – jos teen väärin minut tuomitaan. Olen vaihtanut salia ainakin kolme kertaa ja nyt olen takaisin tällä pienemmällä salilla. Tuntuu, että joko minua tuijotetaan tissien ja perseen takia tai tehdään pilkkaa valitsemistani harjoituksista. Kyseessä on vielä erityisesti ne miespuoliset personal trainerit tällä salilla, jotka puhuvat puolaksi samalla, kun tuijottavat. Kuulokkeet korvilla ja täydellä keskittymisellä en edes huomaisi tätä, mutta nyt ollaan skotin kanssa käyty yhdessä. Voi todellakin olla, että se on vain vainoharhaisuutta, mutta tämä on ihmismäistä käytöstä.  Toivoisin, että kaikki keskittyisivät enimmäkseen siihen omaan tekemiseensä. Vai onko PT:llä aikaa ja valtaa tuomita?

 

Hyvä PT! En sano tätä vihamielellä – jos sinulla on hyvä vinkki juuri minulle tule ja kerro siitä. Älä tee oloani epämukavaksi tuijottamalla, älä saa minua ajattelemaan, että teen väärin. Myy palvelujasi, älä aja minua ulos salilta. Haluaisin vain keskittyä itseeni ja omaan terveyteeni.

 

Yksi nais-PT salilla on luonut kurssin, jota nyt mainostaa naistenpukuhuoneessa. FIT & FEMININE – oletko aina halunnut kokeilla painonnostoa? £30. Tämä ei tee oloani yhtään paremmaksi, miksi sukupuolella on tällainen vaikutus. Eiköhän tuo kurssi kävisi kaikille yhtä hyvin? Miksi naiset pitäisi eristää omaan ryhmäänsä, kun kyse on tekniikasta? Aina, kun kävelen vapaapainojen puolelle, siellä on miesylivoima ja tiedän, että siellä voin munata itseni. Itse avaisin tunnin, jonne naiset voivat tulla kokonaan ilman miesten läsnäoloa ja kokeilla niitä juttuja, jotka miehet ikään kuin varastavat meiltä valtaamalla vapaa painojen puolen. Tunnin, joka antaisi meille sitä itseluottamusta, mitä tarvitaan.

 

Tästä tuleekin mieleeni työkaverini jonka löytää intagramista @fitnessfi_ . Hän on erittäin kriittinen omasta ulkonäöstään vaikka on aivan älyttömän ihana ihmisenä niin kuin persoonaltaan sekä ulkonäöltään. Hyvin harvalla ei ole itsetunto ongelmia, joten niistä yli pääsemistä pitäisi mielestäni edistää siellä kuntosalilla. Me ollaan kaikki täydellisiä, sillä toista sinua ei ole olemassa tässä maailmassa. Salillakäynti on vain yksi tapa saada itsensä tuntemaan olonsa voimakkaaksi ja itsevarmemmaksi, mutta se ei aina riitä. Tuetaan toisiamme salilla – ei puhuta pahaa kenenkään selän takana. 

 

Kuitenkin, ettei tämä menisi tällaiseksi mollaamiseksi, on niin monia saleja, joissa on erilainen ilmapiiri. Alkuvuodesta olimme skotin kanssa harjoittelemassa maastavetoa ja mukava kaveri tuli antamaan meille vinkin, miten nostaa oikein loukkaamatta selkää. Tätä tarkoitan tällä postauksella. Kun alat harjoittelemaan perusliikkeitä kuten maastaveto ja kyykkä, haluatko, että siellä on miehiä, jotka tuijottavat sinua vai haluaisitko ennemmin, että he tukisivat ja auttaisivat sinua? Ehkä meidän olisi aika vaihtaa salia. Minua kiinnostaa onko Suomessa erilainen treeni ilmapiiri vai ovatko samat ongelmat olemassa myös siellä? Samaistuuko kukaan ajatuksiini?

 

Tässä vielä minun viisi vinkkiä, joilla siitä saliahdistuksesta voi päästä eroon:

  1. Suunnittele treenit suurinpiirtein etukäteen, jotta voit olla määrätietoisen oloinen salilla. Kun et näytä eksyneeltä, on olosi heti parempi.
  2. Pistä kuulokkeet korville ja kuuntele lempimusiikkiasi. Itselleni parhaiten toimivat hyvänmielen biisit, joissa on hyvä tarttuva rytmi.
  3. Keskity itseesi ja muista, että niin muutkin salilla käyvät tekevät. Tämä on sinun aikaasi täysin itsellesi.​
  4. Pukeudu mukavasti. Kun olosi on mukava ja näytät hyvältä myös se buustaa itsetuntoasi.
  5. Välttele kiireisimpiä aikoja salilla – ainakin alkuun ja näin saat hyvän alun salilla käymiseen.

Hyvinvointi Liikunta