Paketin ulkopuolella, osa 2

Aina välillä erehdyin kurkkaamaan rotkon reunalta alaspäin. Milloin alapuolella näkyi pelkkää jyrkkää mäkeä ja milloin pieni tönö, jonka olohuoneeseen jo sielujen silmin näimme rysähtävämme pikku volkkarillamme. Kuitenkin toisinaan kun ei ajatellut korkeuksia ja turvallisuuskaitojen olemattomuutta, oli hyvin vapauttavaa ja rentouttavaa ajella.

IMG_4229.JPG

Emme olleet aikaisemmalla lomallamme Kreetalla ottaneet autoa allemme. Emmekä yleensäkään ole harrastaneet autonvuokrausta. Olemme kokeneet sen rasitteena ja ehkä jotenkin turhan jännittävänä, joten olemme aina käyttäneet busseja ja takseja. Ehkä pieni kipinä autonvuokraukseen nyt syttyi sisällämme ja tulemme jatkossakin varmasti vuokraamaan auton sopivan tilanteen tullen. 

Kun pääsimme perille kauniille Elafonissin rannalle, alkoi jo päivä kääntyä iltaan. Kello oli seitsemän illalla, mutta ilta-aurinko lämmitti lempeästi. Halusimme kovasti pulahtaa, mutta pitkän matkan uuvuttamina päätimme kuitenkin tyytyä maisemien ihailuun ja kotimatkan suunnitteluun. Elafonissin ranta on luultavasti Kreetan tunnetuin ranta ja lukeutuu suosituimpiin nähtävyyksiin. Iltasella ranta oli jo tyhjentynyt, mutta päivisin ranta on turistien valtaama. 

IMG_4368.PNG

Elafonissi. Kuva Eetu Kaukoluoto, Eetua voi seurata instassa @eetukaukoluoto

IMG_4369.PNG

Falassarna, kuva Eetu Kaukoluoto 

IMG_4370.PNG

Falassarna, kuva Eetu Kaukoluoto

IMG_4233.JPG

Olimme siis nyt ajaneet läntisintä rannikkoa myötäilevää vuoristotietä pitkin lounais-Kreetalle ja nyt olisi aika suunnata kotiin. Onneksi tie kohti Haniaa ja hotelliamme oli huomattavasti helppokulkuisempi kuin alaspäin ajamamme. Toki tämäkin oli mutkitteleva ja jyrkkä, mutta maisemat olivat mitä kauneimmat.

Nälkä kurni jo matkalaisten mahoissa ja päätimme pysähtyä syömään matkan varrelle Elos -nimiseen kylään. Sympaattinen pieni kylä vuoristomaisemien keskellä oli juuri mitä toivoimme. Pari tavernaa, joista valita ja selkeät, helpot parkkipaikat. Valitsimme summamutikassa paikan, johon istahdimme. Ruokalista kylläkin hieman yllätti. Makunystyröitämme ei tällä hetkellä juuri miellyttänyt ajatus vuohesta, kukosta tai kanista lautasellamme. Varsinkin kun näitä kaikkia eläimiä olimme matkan varrella ihailleet. Päädyimme siis perinteiseen burger annokseen, joka sisältää jauhelihapihvejä ja ranskalaisia ja kreetalaisiin makkaroihin myöskin ranskalaisilla. Nämä annokset olivat paremmat kuin yksikään lomalla syömämme annos ja tämä yllätti kyllä toden teolla! Kannattaa siis uskaltaa lähteä turistialueiden ulkopuolelle kokeilemaan erilaisia ruokia, täällä tulonlähteenä eivät ole pelkästään turistit, joten laatuvaatimukset ovat tottakai korkeammat.

IMG_4237.JPG

Ruokailun jälkeen suuntasimme määrätietoisesti kohti hotelliamme. Huristelimme suorinta mutkaista tietä, jonka löysimme. Onnistuimme tottakai kerran ajamaan myös harhaan. Onneksi tajusimme tämän hyvissä ajoin eikä vahinkoa tapahtunut, kiitos suomenkielisen navigaattorimme. ”Tee U-käännös jos mahdollista.” 

Väsyneenä raahauduimme huoneeseen ja jätimme auton palautuksen aamuun. Kilometrejä oli kertynyt reippaat 300 ja olimme erittäin tyytyväisiä päivämme saldoon. Summatessamme päivää totesimme sen olleen tähän mennessä loman lempparipäivä. 

IMG_4241.JPG

Miten vietimme sitten loppuloman, tästä kerron taas muutaman päivän kuluttua.

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *