Vinkkejä kenkien venyttämiseen

Moikka taas!

Onko teille koskaan käynyt niin, että olette ostaneet hieman liian pienet kengät? Niin minullekin ja useammin, kuin kerran. Varsinkin alennusmyynneistä usein löytyy juuri se viimeinen pari, joka on puoli numeroa liian pieni. Sovittaessa sitä ajattelee, että kyllähän ne sopivat, mutta kotona sitten huomaa, että onhan ne liian pienet. Hätä tosin ei aina ole tämännäköinen, koska kenkiä saattaa olla mahdollista hieman venyttää ja tehdä niistä sopivat. Lue kolme vinkkiäni, että kuinka voit kokeilla venyttää kenkiäsi.

1 Käytä kengänvenytykseen tarkoitettua työkalua

Markkinoilta löytyy erilaisia työkaluja, jotka ovat suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen. Venyttäjiä on erilaisia joista osaa voi säätää manuaalisesti ja osa on valmiiksi muotoiltu, jotka sitten asetetaan kenkiin. Varsinkin tennareita voi venyttää melko helposti. Kannattaa jättää kengät venytykseen yön yli ja sitten kokeilla, että onko muutosta tullut. On hyvä myös muistaa, että kenkiä kannattaa venyttää vähän kerrallaan eikä liikaa ensimmäisellä kerralla, jotta kengät eivät ratkea.

2 Kokeile hiustenkuivaajaniksiä

Mikäli haluat nopeasti hieman venyttää kenkiäsi, niin tämä niksi saattaa olla juuri sinua varten. Laita sukat jalkaan ja mitä enemmän haluat venyttää, niin sitä paksumpia sukkia tulee käyttää. Laita kengät jalkaan ja aseta hiustenkuivaaja mahdollisimman kuumalle ja lämmitä kenkiäsi kuumalla ilmalla. Älä kuitenkaan laita hiustenkuivaajaa liian lähelle. Liikuta jalkojasi kengissä ja heiluttele varpaitasi samalla, kun lämmität kenkiäsi. Kun lopetat lämmittämisen, niin kävele kengillä sen aikaa, että ne jäähtyvät. Kokeile seuraavaksi kokeile kenkiä ilman sukkia. Mikäli ne ovat yhä liian tiukat, niin toista sama käsittely uudestaan. Lämmittämistä kannattaa suosia kengille, jotka on tehty luonnonmateriaaleista, mutta varo ettet vahingossa sulata muovisia tai pilaa erikoismateriaalista tehtyjä kenkiä.

3 Pakastinniksi

Täytä kaksi sopivankokoista minigrip-sulkijoilla varustettua muovipussia vedellä. Älä kuitenkaan täytä pusseja kokonaan, vaan juuri sopivasti, jotta saat ne aseteltua kenkiisi. Pidä huolta myös siitä, että pusseissa ei ole ylimääräistä ilmaa. Kun olet asettanut pussit kenkiisi, niin laita kenkäsi suurempaan muovipussiin, jotta suojelet pakastintasi ja muuta pakkasessa olevaa materiaalia. Tämä toimii varsinkin kenkien etuosan suurentamiseen. Vesi laajenee jäätyessään ja se venyttää kenkiäsi juuri oikeista kohdista, kun olet asettanut vedellä täytetyt pussit oikeisiin kohtiin. Jätä kengät pakastimeen yön yli ja tarkasta tulos aamulla.

Mikäli ei venytys kotona onnistu, niin kannattaa kääntyä suutarin puoleen. Suutari auttaa mielellään ja heillä on tietysti myös tarvittavat työkalut.  

craft-2472295_640.jpg

muoti paivan-tyyli trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *