Totaali pysäytys

Ja mistähän sitä aloittaisi? Viime viikot on olleet melkoista ällistelyä, huolta ja uutisten seuraamista. Mitä ihmettä täällä tapahtuu? Kuinka paljon onkaan tapahtunut lyhyen ajan sisään ja vuotta ei ole mennyt kuin kolme kuukautta!

Monella on tällä hetkellä varmasti huoli lähimmäisestä, itsestäkin. On pelkoja, epävarmuutta ja ahdistusta tulevasta. Oma toimeentulokin on varmasti monen mielessä kaiken tämän totaali pysäytyksen jälkeen. Mulla oli synttärit toissa päivänä ja lahjaksi tuli lomautus. Enkös juuri puhunut lisäajan saamisesta itselle ja perheelle? No tässä sitä tulee sitten kunnolla.

Nyt onkin vähän erilaisen arjen suunnittelu paikallaan. Varsinkin kun kulkeminen julkisiin paikkoihin ja omien sekä lasten ystävien tapaamiset on rajoitettu. Me eletään nyt todella eristettynä täysin omassa porukassa eli päivät on suunniteltava nyt tarkasti että lapsetkin saa tästä tilanteesta enemmän irti. Hankalintahan tässä on selittää pienille miksi nyt ei voi lähteä joka paikkaan miten ennen. Täytyy toivoa, ettei neliöt rupea pienenemään ja erotuomari- rooli nouse usein paikalle. Mutta uskon että tästä tulee sellainen elämänmakuinen ajanjakso:).

”Palapeleilläänkö?” Kuten nuorimmaiseni sanoo.

Mitä sitten itse haluan kun sitä aikaa nyt näin tuli? Ihan vain rauhoittua ja liikkua ulkona. Lukea kirjaa, katsoa leffoja…Höpsötellä, pelata, leikkiä ja tehdä samoja palapelejä muksujen kanssa. Siivota turhat romppeet pois, tehdä tilaa uudelle (ehkä kuitenkin enemmän henkisesti). Olla läsnä tässä ja auttaa ettei etätöitä tekevällä miehellä mene järki kotona kuuluvaan mekkalointiin tärkeän palaverin yhteydessä.

Niin ja varoa ettei joka hetki ole välipala, huikopala, suupala… Nyt tässä talviloman aikana näin se vähän salakavalasti on ollut😁

Pysähtyä.

Yritän ajatella positiivisesti ja täytyy toivoa terveyttä ja että kuviot omalla alalla selviää. Jatkossa pitää vähän varoa mitä toivoo mutta uskon, että vaikka tilanne on äärimmäisen vaikea tällä hetkellä, meille kaikille tavalla tai toisella, on asioilla tapana järjestyä kaiken kaaoksen jälkeen.

Toivon jaksamista ja voimaa, kaikille. Ja sitä, että kaiken kauheuden jälkeen, ketä tämä koskettaa, saadaan aikaiseksi vielä jotain merkittävää ja positiivista muutosta!

– Mirva

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *