Ikävää, pakkaamista ja matkasuunitelmia

Ihanaa keskiviikkoa ihmiset!

Tosiaan Brysselin matka kolkuttelee oven takana ja on aika taas lähteä, vähän erilaiselle, mutta varmasti paljon antavalle reissulle! Reissaan aika paljon, ja reissaan myös yksin. Mulle vaikein asia on aina pakkaaminen. Miten pakkaan ja kuinka paljon, mitä otan käsimatkatavaraan ja mitä pakkaan ruumaan. Tässä postauksessa kerron niistä asioista mitkä on mulle MUST HAVE reissussa. Tähän väliin voin kertoa, että koin ison epäonnistumisen kun olin Australiassa, sillä pakkasin ihan liikaa vaatteita mukaan ja poistullessa mulla oli; reppu, rinkka ja isoin mahdollinen matkalaukku täynnä ja ylipainoakin taisi muutama kilo olla. Jouduin jopa jättämään osan omaisuudestani maailman toiselle puolelle. Joten note to self: älä pakkaa turhuuksia. Opin läksyni sillä Amerikassa mulla oli ihan realistiset vaatteet mukana ja laukkuun mahtui paljon muutakin ostosten lisäksi (kuten monta kiloa tootsie rolls -karkkeja). Kaupunkilomilla pärjään itseasiassa hyvinkin vähällä pakkaamisella. Muistelin Lontooseen mennessä laukussani olevan vain kaksi asukokonaisuutta eikä mitään turhuuksia. Tietysti reissun jälkeen laukku ei meinannutkaan mahtua kiinni, mutta se onkin kaupunkilomien tarkoitus! Rakastan shoppailua, I really do, joten mun täytyy osata pakata sen mukaisesti. Brysselin laukkuun on valikoitunut viisi outfitiä jokaiselle päivälle, ja yksi varapaita ja yhdet varahousut, jos kriisi iskee. Lämmintä Brysseliin on luvattu runsaasti yli 20-asteen, mutta tuuli voi viilentää ilmaa, joten laukussani on kevyttä, mutta tarpeeksi peittävää ja lämmintä mm. illoiksi. Takeikseni valikoitui uusi ihana vaaleanpunainen biker tyylinen mokkatakki ja klassinen musta nahkatakki kultaisilla yksityiskohdilla. Otan mukaani kahdet kengät, kevyemmät beiget vagabondit, ja mustat paksupohjaiset Pumat. Kävelemme tooodella paljon, joten kengät pitää olla aina kaupunkilomilla super hyvät. 

12250DFC-78F0-4FF3-A51A-C836454B9E03.JPG

 

 

 

Odotan reissua ihan tosi paljon myös sen vuoksi, että rakas ystäväni Yann, jonka tapasin Australiassa, treffaa meidän kanssa sunnuntaina. Ihana nähdä ystäviä, jotka asuu ulkomailla. Oon muutenkin viimeaikoina taas potenut kauheaa kaukoikävää ja itkenyt ystäviä, jotka asuvat jokapuolella maailmaa. Viimeviikon iltana istuuduin sänkyyn ja olin saanut videon Ranskasta, rakkaalta Rachelilta ja sitten padot oli auki. Mikään ei pidätellyt sitä ikävän tunnetta, mikä mulla on aina sydämessä, mutta nyt se konkreettisesti tuli olotilaksi. Ikävä. Soitin Fionalle, tekstasin Henrylle, Meganille, kaikille mun ystäville. Yön pimeinä tunteina olo helpottui, kun tiesi, ettei ole koskaan yksin. Olen niin kiitollinen ja niin rikas omatessani ystäviä kaikkialta maailmasta. Ihan minne vaan menen, tiedän että on joku, kenen luokse kääntyä. Se on todella rikkaus, josta aion kaikilla voimillani pitää kiinni. Muutenkin reissu on erilainen, sillä parasytäväni on mukana, ja olemme sellainen kaksikko, jota ei helpolla mikään hidasta! Päästään mm. käyttämään meidän ranskankielen taitoa, edes jossain tapauksissa, toivotaan sen auttavan, vaikkei taitomme taida kovin priimaa ollakaan!

 

Back to basics, koska matkustaminen on mulle tärkeää ja aina yhtä ihanaa, haluan saada siitä aina mahdollisemman pysyvän kuvan, tunteen, jotta voin aina palata muistoihin ja paikkoihin, joissa olen vieraillut. Australiassa aloitin kirjoittamaan matkapäiväkirjaa ja minulle Travel Diary on tosi hyvä asia olla mukana reissuissa, sillä joka päivä kirjoitan kuvauksen päivästäni ja fiiliksistä. Sitten kun tekstejä lukee myöhemmin, voi palata kyseisiin tunnelmiin täydellisesti. Mulla Travel diary matkustaa käsimatkatavaroissa ja sinne on ihana lisäillä asioita matkan varrella. Toinen asia, josta pidän kiinni, on mun travel packet. Travel packetissa mulla on passi, boarding passit ja kaikki tarpeelliset dokumentit ja tiedot. Siellä säilytän myös rokotuskorttiani ja kaikkia asiakirjoja. Nämä on kaksikko, joka matkaa mulla mukana always. Travel packetia suosittelen kaikille, jotka haluavat, että kaikki tarvittavat matka-asiakirjat pysyvät tallessa ja samassa paikassa. 

d76fe008-fc41-4302-96aa-7509019f4686.jpg

Käsimatkatavarat: Travel packet ja travel diary, puuteri ja tarvittavat ehostusvälineet, kuulokkeet, laturi, huivi, tyhjä vesipullo (tosi hyvä, sillä voit täyttää sen lentokentällä ilman että maksat monta euroa vesipullosta), joku kirja yleensä on aina mukana, paitsi nykyään olen jumahtanut äänikirjojen ihmeelliseen maailmaan. Yleensä käsimatkatavaroihin aina tulee täytettä, jostain kumman syystä. Pitkille lennoille otan käsimatkatavaroihin jotkut pesutarvikkeet, hammasharja ja pieni hammastahna, villasukat, silmälaput ja niskatyynyn. Tuolloin kyseessä on kuitenkin yön yli kestävät lennot kuten Amerikkaan, Australiaan, Aasiaan tai esimerkiksi kun matkustimme Tansaniaan. 

4120f663-55bb-4e34-8a34-8bdc69695e0e.jpg

Isoon matkalaukkuuni pyrin laittamaan tarpeelliset ja säähän sopivat vaatteet, muttei liikaa. Tosiaan Brysseliin on jokaiselle päivälle asut, mutta jos kyseessä on rantaloma tai pitkä matka, otan laukkuuni paljon kevyitä ja yhteensopivia vaatteita, jotka sopivat hyvin keskenään yhteen. Yleensä pitkillä reissuilla laukku täyttyykin paljolti. Kesällä odotaakin uusi ja erilainen kokemus, koska selkään pamahtaa 70 litrainen rinkka, johon tulisi saada neljänviikon tavarat ja vaatteet, sekä jättää varatilaa kaikille pienille ostoksille. Tämäkin tulee olla uutta, sillä reppureissaajan budjetti on pieni, ja minä kun satunkin rakastamaan shoppailua ja turhia tavaroita. Niistä täytyy yksinkertaisesti sitten luopua, ja keskittyä  kokemuksien haalimiseen, tosin se on syy miksi sinne lähdemme.

 

En tiedä olenko kertonut kesän suunitelmista, mutta lähden hyvän ystäväni kanssa n. neljän viikon reppureissaus- ja interrail reissulle Eurooppaan. Lähtökohteeksemme valikoitui Lontoo, sillä Lontoo on niiiin rakas kaupunki minulle, ja Emmille täysin uusi tuttavuus. Ihastutan hänet ihan yhtälailla siihen upeaan kaupunkiin. Lontoosta matkamme jatkuu Amsterdamiin ja damista jonnekin Saksaan, Saksasta Italiaan ja Italiasta Kreikkaan. Reittimme on yhä auki, mutta lennot kotiin ovat Ateenasta, joten sinne on jollain tavoin päästävä elokuussa. Olemme varanneet kaksi yöpaikkaa, Lontoosta ja Amsterdamista, mutta muuten menemme fiiliksen mukaan. Ei tarkoituksella stressata mistään yöpaikoista vaan nautitaan seikkailuista ja uusista tuttavuuksista. Luulen, että täytyy olla ihminen, joka on valmis ylittämään mukavuusalueet ja lähtemään reissulle, joka on puoliksi suuniteltu eikä välttämättä edes sitäkään. Lennot lähtöpisteestä päätepysäkkiin on, joten sille välille lähdetään seikkailuja hakemaan! Kuvaamme reissun GoPro kameralla ja luultavasti saatte kuvamateriaalia matkan jälkeen. Päätin ottaa kameran testiin Brysseliin ja katsoa millaista materiaalia sieltä tulee. Muutama viikonloppu ollaan vietetty fiilistellessä matkaa ja tutkittu matkaoppaita. Luultavasti jokaikinen video Youtubesta on koluttu läpi. On taas intoa lähteä töihin ja opiskella viimeisen jakson verran, kun tietää mitä odottaa! Bryssel matkan jälkeen lähden vierailemaan Ahvenanmaalla rakkaan kummini luona, joten palataan viimeistään sillon. Nyt travel mood on ja kohti Brysselin kuumaa kevättä! 

Suosittelen tähän muutamia travel kanavia YouTubesta, joista itse haen aina inspiraatiota, ja jotka ovat osa sitä, etten malta olla paikoillaan vaan tämä jano on ISO. 

High on life on mun oma henkikökohtainen lemppari. Kanava, jonka ylläpitäjät ovat nyt viiden vuoden ajan matkustaneet ympäri maailmaa. Katso video:

WOLVES X TRAVEL. Kanava josta saan itse tosi paljon motivaatiota ja halua jahdata unelmia ja saavuttaa ne. 

 

Erik Conover, upea ja motivoiva ihminen kaiken kaikkiaan. Matkustaa elääkseen ja rakastaa maailman uusia ja ihmeellisiä kolkkia. 

PS. Sain paljon hyvää ja positiivistä palautetta Dublin fiilistelystä, joten Brysselistä voitte odottaa samanlaista matkafiilistelyä! 

 

 

 

muoti trendit oma-elama matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *