#10 KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA & MALACCA

Sijainti:

Kuala Lumpur, Malesia 3°0.8 N 101°41.16  E

Putrajaya, Malesia 2°55.0 N 101°42.0 E

Malacca, Malesia 2° 12.3 N 102° 14.24 E

Koulun buddiet järjesti meille viikonloppuretken huokeaan hintaan, joten lähdettiin perjantaina ”luokkaretkelle” bussilla kohti Kuala Lumpuria! Ihan ei päästy bussilla matkustaessa samoihin tunnelmiin, kuin Enklaavin retkillä, mutta ilmastointi toimi ja kaverit olivat kyydissä, joten mikäs siinä istuessa!

Perjantaina kun saavuttiin Kuala Lumpuriin, jostain syystä mun vointi oli tosi huono. Oksetti ja mahaan sattui, mutta jollain voimalla kävin katsomassa entistä Kuninkaan palatsia ja sotamuistomerkkiä. Paljoa ei jäänyt mieleen, kun ajattelin vain, etten voi oksentaa Kuninkaan palatsin kokolattiamatolle.. Otin Charlottelta muutaman lääkkeen, torkuin 20 minuuttia ja sen jälkeen vointi oli jo huomattavasti parempi ja saavuttiinkin Kuala Lumpurin keskustaan Petronas Twin Towersien juurelle. Hieman (turisti)kuvia ja sitten lähdettiin Chinatowniin etsimään ruokaa. Oli ihana kävellä puolisen tuntia ja vain nähdä kaupunkia siinä samalla! Kaduilla oli paljon kasveja ja puita, jotka puhdistivat ilmaa ja kuitenkin pilvenpiirtäjät ympäröi maisemaa, joten rakastuin kaupunkiin melko nopeasti. Valitettavasti hotellimme oli 30 minuutin ajomatkan päässä keskustasta, joten meillä oli vain 4 tuntia aikaa KL-keskustassa ja sitten lähdettiin hotellille.

Lauantaina matka jatkui Putrajayalle. Putrajaya on Malesian hallinnollinen pääkaupunki, joka on rakennettu tyhjästä pääministerin toimesta. Paikkana Putrajaya oli tosi kliininen ja autio ja luinkin hieman paikan historiasta ja selvisi, ettei suunnitelma loppujen lopuksi ollut ihan toteutunut halutusti. Pääministerin idea oli luoda Pariisin Champs-Elysee, mutta Malesialaiset vihaavat kävelyä, joten kaikki liikkuvat vain autoilla. Käytiin Moskeijassa, naisten piti pukea viitat ylleen päästäkseen sisään, joista tulikin hieman Harry Potter fiilikset. Moskeija oli nätti ja siellä oli myös kartta, joten Suomikin pääsi maailman kartalle, jee!

Moskeijassa käynnin jälkeen matka jatkui kohti Malaccaa, joka on ollut tärkeä kauppasatama ja eri euroopan maat ovat vallanneet sen vuoron perään. Sieltä löytyikin Kirkko ja osa katujen nimistä oli hollanniksi. Kaupunki oli kaunis, käytiin jokilaiva-ajelulla ja night marketilla, joka tosin oli aika kaaos, koska ihmisiä oli aivan liikaa. Illalla jäätiin kaupunkiin, koska tällä kertaa hotelli oli huomattavasti lähempänä keskustaa. Käytiin istumassa joenvarrella ja jatkettiin siitä sitten paikalliselle klubille. Lava ja screenit oli jäätävän isot ja musa pauhasi todella kovaa (mä tarviin asialliset korvatulpat oikeesti) meillä oli tosi hauskaa, vaikkakin paikalliset taisivat lähinnä vain tuijottaa, kun tanssimme. Tutustuttiin myös Saksalaisiin vaihtareihin, jotka olivat vaihdossa Malaccassa ja olikin kiva vaihtaa kuulumisia heidän kanssaan ja jakaa reissuvinkkejä!

Kolmen tunnin yöunien jälkeen sunnuntaina hypättiin taas bussiin ja mentiin yhden buddien kotikylään ja museooon. Vähäisten yöunien vuoksi keskittymiskyky ei ollut ihan parhaalla tasolla ja hetken kierrettyämme mentiinkin syömään  taas kerran Intialalaiseen. Kotimatka meni aika koomassa ja paikalliset bensa-asemat tulivat tutuiksi.

Reissu oli siis varsin onnistunut ja oli kiva, kun kaikki oli tehty valmiiksi, joten ei tarvinnut kuin hypätä bussiin, vaikkakin istuttiin viikonlopun aikana 16 (!!) tuntia kokonaisuudessa bussissa.. Kuala Lumpur vaikutti sen verran kivalta, että sinne haluan mennä uudestaan ja todella tutustua kaupunkiin paremmin! Malaccaa voin myös suositella, se oli tosi kaunis kaupunki ja tietysti täynnä katutaidetta!

Nyt vähän koulua, vaikkakin Malaysian Studies oli ilmeisesti taas peruttu (jännittävä nähdä mitä kokeessa kysytään, kun ei ole kurssikirjaa tai dioja (: ). Tavoitteena on kuitenkin saada ryhmätyöt pois alta mahdollisimman pian, jotta voi keskittyä sitten vaikka matkustamiseen taas vaihteeksi. Ensi viikonlopun suunnitelmat ovat vielä vähän auki, mutta saattaa olla, että vietän tämän viikonlopun kotona ja säästän vähän rahaa Indonesiaa varten!

Kaikki siis hyvin ja kyllä, edelleen on kuuma!

//Tuovi

Kuala Lumpurin kadut on tosi vihreitä!
Putra Moskeija

Kuala Lumpur Putrajayasta kuvattuna
Kiinalainen temppeli, Malacca
Jonker Street
Malacca River

Reissukaverit!
kulttuuri matkat
Kommentit (2)
  1. Päivi Hämäläinen
    24.3.2019, 18:10

    Kiva, että siellä järjestetään teille retkiä.

    1. Joo välillä on kiva vain istua bussiin ja nauttia valmiista matkasta! Kiva kun olet löytänyt tämän blogin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *