#14 KAMBODZA

Sijainnit: Phnom Penh ‎11°59’16″N 104°58’50″E

Koh Rong Samloem 10°35′10″N 103°17′45″E

Siem Reap 13°21′44″N 103°51′35″E

Viime keskiviikkona lähdettiin Charlotten kanssa selvittämään millainen paikka se Kambodza on. Kambodzassa on käytössä kaksi eri valuuttaa: Dollarit ja Kambodzan Riel, joka tekee maksamisesta vähintään mielenkiintoista. Kambodzan lähihistoria on myös melkoisen verinen, joten jos historia kiinnostaa suosittelen katsomaan elokuvan ”Ensin he tappoivat isäni” joka löytyy netflixistä. Elokuva kertoo mitä tapahtui noin 40 vuotta sitten Kambodzan sodassa, jossa kuoli lähes neljännes maan populaatiosta.

Kambodza on yksi harvoista maista, johon Suomalaiset tarvitsevan Kaakkois-Aasiassa viisumin, mutta sen voi hankkia lentokentältä, joten sen hankkiminen meni hyvin jouhevasti, vaikkakin passikuvat tietysti unohtuivat kotiin ja jouduttiin maksamaan lisää siitä, että viranomaiset skannasivat kuvan passista.

Lensimme siis Phnom Penhiin ja otettiin heti lentokentältä TukTuk kohti hostelliamme. Yövyimme Mad Monkey hostellissa, joka on sijainniltaan hyvä ja hostellista löytyy lisäksi uima-allas. Meidän huone oli siisti ja ilmastointi löytyi.

Phnom Penhissä suuntasimme Russian Marketiin, joka oli eräänlainen basaari-alue, josta pystyi löytämään mitä ikinä ihminen tarvitsee. Syötiin siellä erittäin hyvät nuudelikeitot kevätrullineen ja sen jälkeen suunnattiin Killing Fieldsille, joka on noin 15km Phnom Penhin keskustasta. Siellä teloitettiin 9000 ihmistä ja haudattiin massahautoihin. Hintaa museolla oli 6 dollaria ja siihen kuului audio-tour, joten siitä sai hyvän kuvan mitä alueella tapahtui.

Museon jälkeen oli aika tyhjä olo, joten suunnattiin hostellille ja otettiin vähän lepoa. Sen jälkeen tavattiin muita reissareita, joiden kanssa ilta sujui mukavasti.

Torstaina otettiin bussi ja suunnattiin Sihanoukvilleen. Sieltä otettiin ferry ja päädyttiin Koh Rong Samloem –saarelle. Siellä meitä odottin toinen Mad Monkey -hostelli. Saarella ei ollut wifiä tai internettiä, joten uusien kavereiden löytäminen oli välttämättömyys. Lisäksi hostelli oli ottanut käyttöön cashless-rannekkeet, joten ladattiin heti rahaa rannekkeille ja näin ollen lompakoita ei tarvinnut kantaa ollenkaan mukana, joten jos halusi syödä ja mennä saman tien uimaan, se ei ollut ongelma. Ranneke toimi tosi hyvin ja jos rahaa jäi yli, sai sen ilman maksuja takaisin lähtiessä. Hostelli oli tietynlainen resortti, koska siellä ei ollut muita ravintoloita, kuin hostellin oma, joka tietysti sitten nosti hintoja hieman korkeammaksi, mutta muutaman päivän siellä helposti vietti. Alex, johon oltiin tutustuttu ensimmäisenä päivänä, tuli myös saarelle päivän meidän jälkeen ja vietettiin upeat kolme päivää saarella. Öisin muun muassa uitiin kirkkaana loistavan planktonin kanssa, So cooool!

Saarelta suunnattiin yöbussilla Siem Riepiin. Yöbussi oli mukava, koska siellä oli sängyt, joten me toden toella nukuttiin siellä. Jopa hieman liian hyvin, koska joku varasti Charlotten rahat lompakosta.. Oltiin kuitenkin tietyllä tavalla onnekkaita, koska rosvo jätti pankkikortit ja passin paikalleen. No rahaa saa lisää automaateista, joten ei jääty liikaa suremaan. Saavuttiin hostellille ja otettiin heti tuktuk kohti Angkor Watin temppeleitä. TukTuk päiväksi oli 18 dollaria (eli 9 dollaria per pää) ja sisäänpääsy temppeleille 37 dollaria. Eli ei mitenkään erityisen halpaa lystiä, mutta ehdottomasti rahan arvoista. Nähtiin viisi temppeliä ja noh, antaa kuvien puhua puolestaan!

Illalla nähtiin vielä Floriania, joka on myös vaihto-oppilas meidän koulusta. Florian oli ollut koko viikon Siem RIepissä ja lensi meidän kanssa samalla lennolla maanantaina kotiin. Tavattiin myös Agang, johon tutustuttiin Phnom Pehnissa! Siem Riep vaikutti tosi kivalta paikalta ja olisi ollut kiva viettä siellä enemmän aikaa, mutta koulu vaikeuttaa matkustelua ja maanantaina suunnattiin lentokentälle. Meidän tuktuk oli vähän hitaampi mitä oltiin veikattu ja check-in tiskillä meille kerrottiin, että jos oltaisiin saavuttu 5 minuuttia myöhemmin oltaisiin missattu lento.. Noh onneksi oltiin juuri ajallaan ja lennot meni mukavasti ja saavuttiin yhdeksältä illalla takaisin Penangiin.

Tämän viikonlopun vietänkin sitten Penangissa. Mulla on itse asiassa vähän kipeä olo, joten on varmaan ihan hyvä levätä. Saatiin myös vihdoin meidän koeaikataulu, joka oli pahin mahdollinen.. Mun viimeinen tentti on 27.6 ja mun siis piti siirtää mun lentoa 10 päivällä. Finnair otti tästä muutoksesta 201 euroa ja heinäkuusta voi tulla vähän raskas töiden osalta, mutta kaikesta selvitään! Nyt tosiaan mulle vähän lepoa ja chillailua Penangissa 🙂

//Tuovi

PHNOM PENH

Killing Fields ja Mausoulemi
Wappu vaihtui Phnom Penhissa, mutta onneksi wappu-munkki joka tapauksessa löytyi (sugar coated) ja kaiken lisäksi maistui tosi hyvälle!

Russian Market

KOH RONG SAMLOEM

Ei tullu pahemmin otettua kuvia Koh Rongilla, koska ei ollut yhteyksiä, niin mitäpä sitä turhaan kantamaan puhelinta mukana
Yöbussi ja Game of Thrones!

SIEM REAP / ANGKOR WAT

 

Aamiainen Siem Reapissa ja ihana Charlotte!

Kommentit (1)
  1. Ensin He Tappoivat Isäni | Mtv3 Uutiset Sää
    22.6.2020, 14:35

    […] #14 KAMBODZA – Logbook | Lily – Kambodzan lähihistoria on myös melkoisen verinen, joten jos historia kiinnostaa suosittelen katsomaan elokuvan ”Ensin he tappoivat isäni” joka löytyy netflixistä. Elokuva kertoo mitä tapahtui noin 40 vuotta sitten Kambodzan sodassa, jossa kuoli lähes neljännes maan populaatiosta. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *