Laivalla ja Suomessa

 

 
Laivalla: Siitä on todellakin aikaa, kun olen viimeksi ollut laivalla.. ainoat asiat, jota muistan noilta reissuita, on varmaan krapulainen Tukholma ja helvetin huono-olo hytissä. Bileet discossa jossa ihmiset huutaa kilpaa suomeksi ja ruotsiksi. Laiva on myös varmaan ainoa paikka, jossa suomalaiset ja ruotsalaiset ovat sovusssa. Täällä emme ole kenenkään maalla, täällä voimme laulaa yhdessä helan kool. 
Tukholman saaristo vilahtelee hulppeineen mökkeineen ohitseni. Olo on todella ristiriitainen jotenkin tunnen olevani kotonani kylässä. On ajat muuttunut muutenkin ensimmäistä kertaa näen maahanmuutajia laivalla, silloin kun itse olin viimeksi tälläisellä risteilyllä, niin ei täällä ollut muita kun Suomalaisia ja Ruotsalaisia sekä santunnaisia venäläisiä. Aikaa kuluu ja ihmiset integroituu yhteiskuntaan. Rumasti voisi sanoa, kun näkee maahanmuuttujan kännissä laulamassa nuotinvieresta aikuista naista, niin silloin tietää et hän on todellakin integroituu yhteiskuntaan. Johan tulee juttu taas.. tosin siksihän mä tän blogin loin et voin purkaa ajatuksia Suomesta ja varsinkin uudesta Suomesta. 
Kuulin/kuuntelin juuri hauskan keskustelen.. kello oli minuutin yli 8 (local time) niin eräs lady (Vihdin pubiruusu?) saapui tähän kahvilan kassalle ja uteli jokos voisi ostaa lonkeroa (Ruotsinlaivan ominaishaju oli tarttunut kyseiseen Vihdin pubiruusuun eilen todella pahasti). Hetken, pienen hetkin mietin kysymystä, että mitä? Mut sitten muistin, että täällähän on raja milloin voi ostaa alkoholia, Laiva käyttää Suomen aikaa virallisena-aikana ja kello on Suomessa yhdeksän, niin kyllä  voidaan myydä lonkeroa. 
 
No nyt nyt ostin sen lonkeron ja meinasin tukehtua.. lasissa pieni liru pohjalla ja maksoin tuosta lirusta 5,50 euroa, kenet voin haastaa oikeuteen, täähän on rikos ihmisyyttä vastaan. Missä on Bono nyt kun sitä tarvitaan, haluan sen pitävän senaatintorilla keikan, jossa se vaatii halvempia alkoholinhintoja.. kiitos Ranskalle, että mun ei tarvitse kaydä Alkossa Suomessa toviin..sillä mukana on valkkaria, punkkua ja skumppaa.. pakko tunnusaa et halusin kaydä alkulähteilla ja menin kaymään Saksassa Lidlssa. Olihan nyt siel pakko käydä… ja olihan sieltä nyt pakko jotain myös ostaa, joten ostin todella halpaa vodkaa (varmasti saa pään kipeäksi). 
 
 
Hetkellinen maailman romahdus tapahtui kun astuin kulmaan sisälle. SE EI OLLUT ENÄä KULMAA vaan joku pirun One Tiny chmpange bar.. järkyttävää.. todella järyttävää.. mut ei auta kuin niellä kyyneleet ja oppia elämään tämän asian kanssa. Noh onni onnettumuudessa on kuitekin et täällä voi juoda kahvia ja syödä aamupalaa.. mut on tää kuitenkin jotekin kieroitunutta.. veikkaan et joudun antamaan tälle asialla vain nyt aikaa, eiköhän se siitä sitten suttaannu. Mut onneksi pöydät on pysynyt samoina kuin aikasemmin.. vieläkin voi katsella ihmisiä jotka vaeltavat katuja. Helsinkiläiset ovat myös muuttuneet.. kuten jo aikasemmin sanoin, niin miehet on oppineet vähän ja värit. Maailma muuttu, niin myös me.
Nyt kun Roban mama on suljettu juoduin tulemaan Hugoon, mut pakko kyllä myöntää et tää on miellyttävämpi.. miellyttävän pimeää ja musiikki on mukavaa.. oikei rupee jalkaa hytkyttämään.. Ja toiseksi täällä on häppäri, joten lonkero on vain 3,50.
   
 
Nyt koitan parantaa tapani ja alan kirjoittamaan useammin.

suhteet oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *