Alkuvuosi kuvina

Rakastan Lontoota. Täällä asumisen ja opiskelun parhaita puolia on se, että jokaiselle löytyy jotakin. Täällä on ihan kaikkea ja erityisesti nähtävää ja tekemistä riittää todella paljon. Myös arkkitehtuuri on kaunista ja huomaan pysähtyneeni kuvaamaan rakennuksia harva se päivä. Myös suurimmat taidemuseot olen ehtinyt koluta läpi, mutta niistä erikseen omassa postauksessaan myöhemmin.

The Royal Opera House on upea! En malta odottaa, että pääsen huhtikuussa katsomaan Tuhkimoa isommalla porukalla!

Tammikuun alussa monet kadut oli valaistu todella kauniisti! Koko tammikuun satoi vettä kuin saavista kaatamalla, mikä ei suoranaisesti kannustanut ulkoiluun. Kuvaaminenkin jäi todella vähäiseksi. Olen oppinut kantapään kautta sen, että Englannissa ei ole asiaa mihinkään ilman sateenvarjoa, vaikka taivas kuinka näyttäisi siniseltä. Sade voi nimittäin yllättää!

Meidän yliopiston kirjasto on upea. Rakennus on todella vanha ja se on myös sisältä kaunis. Parasta on se, että se on auki ympäri vuorokauden! Harmi, etten voi lukea lääkiksen pääsykokeisiin täällä, sillä olen siinä vaiheessa jo valmistunut ja toisin kuin Suomessa, täällä vain opiskelijat pääsevät kirjastoon sisälle. Täällä ei pääse edes yliopiston päärakennukseen ilman kulkulupaa. Turvatoimet ovat siis huomattavasti tiukemmat kuin Suomessa! Olen viettänyt kirjastossa niin monta tuntia, että ihan hirvittää 😀

Vuoden ensimmäiseksi musikaaliksi valikoitui Les Misérables, joka oli niin hyvä että itkin monta kertaa ja lauloin tuttuja kappaleita ainakin kuukauden verran. Jos haluat mennä katsomaan jotakin musikaalia Lontoossa – valitse Les Mis! Voin taata ettet tule pettymään.

St.Paul’s:n katedraali on yksi lempipaikkojani Lontoossa. Yliopisto järjesti sinne opastetun ilmaiskierroksen ja opin paljon hauskoja faktoja. Olen myös aivan rakastunut Anglikaanisen kirkon Evensong-perinteeseen. Täällä sekä Westminster Abbeyssa on aivan mielettömät poikakuorot. Käyn Evensongissa vähintään kerran viikossa, koska tiedän tulevani kaipaamaan tätä perinnettä sitten, kun muutan takaisin Suomeen. Jos olet Lontoossa käymässä, kannattaa sitä mennä kuuntelemaan, vaikkei muuten olisikaan uskonnollinen.

English Breakfast. Kaipaan Suomesta ruisleipää, koska täällä sitä ei myydä kaupassa. En ole vieläkään erityisen ihastunut perinteiseen englantilaiseen aamiaiseen, mutta Café Concerton aamupala oli kyllä todella herkullinen + miljöö Covent Gardenin kulmalla täydellinen.

Seuraavaksi musikaaliksi valikoitui Hamilton. Olin tosi yllättynyt, että lähes tulkoon koko musikaali oli rap:ia. Laulajat olivat tosi taitavia ja musikaalin tarina mielenkiintoinen. En ehkä valikoisi tätä ensimmäiseksi musikaaliksi, mutta kannatti käydä katsomassa! Musikaaleihin voi saada lippuja varsin edullisesti jos menee katsomaan näytöstä arki-iltana ja varaa liput vasta paria päivää ennen tai samana päivänä. Näitä ”Rush-ticket”-lippuja on lähes aina tarjolla ja vaikka paikat ovat usein parvella, olen aina nähnyt lavalle todella hyvin.

Listalla ovat vielä ainakin:

-Frozen

-Pretty Women

-The Lion King

-Matilda

-The Phantom of the Opera

Onko sulla jotain lempparimusikaaleja tai nähtävyyksiä Lontoossa? Vinkkaa alle kommentilla!

Terkuin,

Lontoon mimmi

kulttuuri teatteri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *