Huhtikuu

Oi mikä kevät on tullut Lontooseen!

Huhtikuu oli heittämällä vuoden kiireisin kuukausi. Pitkästä aikaa sain ystäviä ja perhettä kylään Suomesta ja yritin tasapainoilla viimeisten kurssiesseiden ja vapaa-ajan kanssa. Kahden viikon ajan oli niin kiinni turistioppaan tehtävässäni, että en saanut uhrattua opiskelulle hetkeäkään.Tämä on aiheuttanut pientä aikataulupainetta, mutta tauko teki todella hyvää ja tuli tarpeeseen. Nyt jaksaa taas aivan uudella energialla opiskella! Täällä blogin puolella haluan myös jakaa ilon kaikesta Lontoo-arjesta ennen pääsykoelukemisen alkamista kesällä.

Välillä havahdun siihen, miten täynnä mahdollisuuksia Lontoo on. Jokaiselle löytyy täältä taatusti jotakin. Siispä ajattelin jakaa tännekin vinkkejä siitä, mitä Lontoossa voi ja kannattaa kevätaikana (ja miksei muulloinkin) tehdä.

Lontoossa kannattaa käydä perinteisellä Afternoon Tea:lla. Jos oikein hienoksi haluaa heittäytyä, The Ritz on nappivalinta. Pöytä kannattaa varata todella hyvissä ajoin. Emme olleet aivan niin aikaisin liikkeellä, joten valikoimme kaksi muuta erinomaista paikkaa.

Ensimmäisenä kokeilimme Petershamissa sijaitsevaa Petersham Nurseries-ravintolan Afternoon Tea:ta. Paikka oli aivan ihastuttava ja menisin tänne koska tahansa uudestaan! Lontoon keskustasta tänne pääsee parhaiten ottamalla District Linen tai juna Richmondiin ja siitä joko Uber tai bussi 65 (suuntaan Kingston, jää pois pysäkillä ”The Dysart”).Petershamissa Teahouse on rakennettu kasvihuoneeseen, joka on sisustettu rustiikkisesti. Paikka oli tunnelmaltaan aivan ihana, ja vaikka ulkona satoi, sade ei meitä haitannut. Asiakaspalvelu oli aivan ensiluokkaista! Prosecon kanssa elämys maksoi 55£/henkilö. Miljöö on hyvin maalaismainen ja kaunis ja tunsimme olomme luksukseksi.

Rustiikkisuudessaan paikka oli aivan ihastuttava!

Kattaus oli todella kaunis ja kaikki herkut todella maistuvia!
Petersham Nurseries:sta voi ostaa myös kukkia. Paikassa on myös kahvila ja illallisravintola.

Jos kaipaa perinteisempää miljöötä, kannattaa suunnata Fortnum & Masonille, jossa on valittavana valtava määrä erilaisia Afternoon Tea-vaihtoehtoja. Samassa tavaratalossa on myös teekauppa, josta kannattaa ostaa kotiin tuliaisia. Valitsimme perinteisen menun, joka oli 78£/henkilö. Menu sisältää rajattoman määrän erilaisia herkkuja, joita ”torniin kuuluu”. Tarjoilijat kiertävät kysymässä, mitä haluaisitte lisää. Tornin lisäksi menuun kuuluu myös rajaton kakkubuffet, josta saa tilata niin monta kakkupalaa kuin haluaa (kaikki sisältyy samaan hintaan). Kaiken mitä ei jaksa syödä, saa ottaa kotiin mukaan. Suosittelen, että Afternoon Tealle mennessä ei kannata syödä runsasta aamupalaa eikä myöskään varata illallispaikkaa samalle päivälle…

Fortnum & Mason on paikkana varsin hieno ja arvostettu ja sinne on syytä myös pukeutua siististi.

Teen ohella Lontoo on täynnä aivan upeita museoita, joista lähes kaikki ovat ilmaisia!

Ehdottomat suosikkini tähän mennessä ovat

 1. The National Gallery (jos pitää maailman luokan maalaustaiteesta 1300-luvulta 1900-luvun alkupuolelle)
 2. The Imperial War Museum
 3. Tower of London (maksullinen, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen)
 4. Tate Britain (maalaustaidetta 1500-luvulta nykypäivään)
 5. The Science Museum (aivan kaikkea luonnontieteen ystäville)
 6. The Natural History Museum (valtava! Tämän kiertämiseen kannattaa varata aikaa. Museossa on tällä hetkellä ilmaisen perusnäyttelyn ohella maksullinen Titanosaurus-näyttely, jota voin lämpimästi suositella.)

Taidemuseoita lukuunottamatta lapset on huomioitu erittäin hyvin ja näyttelyistä on tehty interaktiivisia ja mielenkiintoisia.

The Imperial War Museum ylitti kaikki odotukset!
Yksi lemppareista National Galleryssa
Vincent van Goghin töitä on useita nähtävillä Impressionistisessä galleriassa. Onpa sinne päässyt myös yksi suomalainen Akseli Gallen-Kallelan työ.
Titanosaurus-näyttely Natural History Museumissa on näkemisen arvoinen. Liput kannattaa ostaa etukäteen, niin välttyy jonottamiselta.
Tower of Londoniin kannattaa varata reilusti aikaa ja ostaa liput etukäteen

Yksi suurimmista unelmistani toteutui, kun pääsin Royal Opera Houseen katsomaan The Royal Ballet:n Cinderella-balettia. Baletti oli hieno ja puitteet todella upeat. Tulen muistamaan tämän koko ikäni. Voin lämpimästi suositella!

Jos takuuvarmasti hyvät paikat, niin istuimme Amphitheatressa rivillä G.

Lontoossa kannattaa käydä musikaaleissa. Ne ovat ihan super hyviä! Kävin jo toistamiseen katsomassa Les Misérablesin ja se ei petä koskaan! Perheen kanssa kävimme myös Phantom of the Operassa, joka oli mielettömän hyvä sekin.

Uusi ranking:

 1. Les Misérables / Phantom of the Opera (näitä ei voi verrata keskenään, kun ovat niin erilaisia)
 2. Frozen
 3. The Lion King
 4. Hamilton
 5. Matilda
 6. Pretty Woman (tämä ei säväyttänyt ollenkaan)

Toivottavasti näistä ideoista on apua. Ihanaa alkavaa toukokuuta!

<3: lla, Lontoon mimmi

kulttuuri museot-ja-nayttelyt ravintolat ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *