Ladataan...
Los días en Sevilla

Taas yksi viikko takana täällä Sevillassa. Aika vaan kiitää.. Joulukuu on jo pian puolessa välissä ja lähtöni lähenee uhkaavasti. On ollut kiva olla viime viikot vaan täällä, sillä tykkään tästä kaupungista niin paljon. Ei ole ollut yhtään sellainen tunne, että pitäisi lähteä vielä johkin reissuun tai vaihtaa maisemaa, vaikka päivät käyvät vähiin. Täällä on niin paljon tekemistä ja kaikki kaverit ovat enimmäkseen täällä <3. Jaan teille tämän viikon kuvia ja kerron kuvateksteissä tästä viikosta enemmän.

Täällä on ollut tosi lämmintä ja tuntuu, että siitepölyä on taas ilmassa. Olen saanut allergisia oireita tämän siitepölyn takia.

Aamupalalla Jesterissä. Sieltä saa Sevillan parhaat smoothiet ja bowliet hyvään hintaan. Mun ykköspaikka!

Täällä on iltaisin niin nättiä kun puut ovat valaistu. Ollaankin vaan tehty kävelyjä keskustassa iltaisin <3

Tämä kuva on otettu asuntoni läheltä olevasta puistosta. Hengailen siellä usein, sillä sinne paistaa hyvin aurinko ja puisto on rauhallinen. Olen alkanut kuunnella nyt joulukuussa podcasteja, ja ne ovat vieneet minut ihan mukanaan. Nyt suosikkina papupata. Onko teillä jotai suosikkeja mitä vinkata? Etsin erityisesti hyvää espanjankielistä podia, mutta suomi ja englanti sopivat myös.

Tässä naapureitani. Käytiin tiistaina klubilla ja odotellaan tässä taksia yhdessä kotiin. Parasta kun voi jakaa matkat jonkun kanssa.

Tässä hyvä ystäväni Saksasta <3

Meillä oli syyskuussa tapana pelata joka tiistai flipcupia tällä porukalla. Sitten se vähän jäi, kun ei ikinä voitettu koko kisaa ja menetettiin toivo. Tänä tiistaina päästiin hopealle, mutta kulta on edelleen saavuttamatta.

Lounasta kotosalla. 

Keskiviikkona juhlittiin kavereideni kanssa Suomen itsenäisyyttä päivä etukäteen. Kokkasin heille kalakeittoa, joka onnistui ihmeen hyvin. Onnekseni löysin kaikki mausteet ja tarvittavat ainekset kolmen ruokakaupan jälkeen. Tytöt olivat ihmeissään, että keitossa on maitoa ja kalaa. Kuitenkin he tykkäsivät siitä ja sanoivat, että maistuu ihan kotiruoalle.

Tässä rakas naapurini ja ainoa pohjoismaalainen kaverini täällä.

Ompas epätarkka kuva. Tässä lauantaiaamun tunnelmaa Jesteristä. Ollaan molemmat ainoita omista maistamme, joten lyöttäydytään aina yhteen, kun muun maalaiset kokoustaa keskenään. :D

Täällä oli to ja pe vapaata, ja silloin kun espanjalaisilla on vapaapäivä KAIKKI menevät kaupungille. En oikein tiedä mitä he siellä tekevät, mutta kadut ovat tupaten täynnä.

Erasmus clubin ottamat kuvat ovat aina niin tilannekuvia. Nauretaan näille aina kun nämä ovat julkaistu. Tässä kova kannustus päällä :D

Käytiin lauantai-iltana meidän kämppää vastapäätä olevassa pubissa istuskelemassa kämppikseni ja kahden kaverini kanssa. Täällä on niin kaunis sisustus ja tuun välillä tänne vaan juomaan kahvia <3.

Viime postauksessa sanoin, että nämä valot ovat vähän överit Suomeen verrattuna. Tässä esimerkki mitä tarkoitin. :D

Tällaista tällä kertaa. Enää viisi kertaa yliopistolle ja sitten se on ohi. Olen niiiin iloinen, kun pääsen sieltä viimeisen kerran pois :D. Kuulostanpa motivoituneelta opiskelijalta... Ensi viikoksi ei mitään ihmeellistä suunnitelmaa. Teen yhden kokeen etukäteen, sillä en ole täällä tammikuussa, kun koe olisi normaalisti. Muuten nään kavereita ja yleistä hengailua ainakin luvassa.

Adios amigos!

 

 

Ladataan...
Los días en Sevilla

Ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille <3

Ajattelin koota teille ajatuksia tämän juhlapäivän kunniaksi, mitä ikävöin Suomesta ja mitä havaintoja olen tehnyt Suomen ja Espanjan välillä. Tämä päivä on myös Espanjassa vapaapäivä, sillä täällä juhlitaan maan perustuslakia.

ikävöin:

koulutusta ja yliopistoa Tämän on vaan pakko olla listassani nro1. Väitän, että en ole ikinä ollut Suomessa oppitunnilla/luennolla, että olisin sen jälkeen tosissani "tätä en tarvitse ikinä elämässäni". Voin kertoa, että Espanjassa olen sitä vähän väliä. Suomessa opetetaan selkeitä johdonmukaisia kokonaisuuksia laaja-alaisesti. Opettajat ovat motivoituneita ja opettajat käyttävät usein monenlaisia oppimistapoja (ryhmät, itsenäinen työskentely yms.) Suomessa on myös ihan uskomatonta, että ei ole väliä opiskeletko Kainuussa vai Pirkanmaalla, niin silti koulutus on hyvää ja kouluja ei liikaa vertailla keskenään. 

kahvia  Ihan mieletön ikävä. Paras tunne ikinä, kun menee vanhemmille/isovanhemmille ja siellä on aina kahvipannu kuumana. Niin ihana kulttuuri, että kahvia juodaan pitkin päivää ja istutaan alas pöydän ääreen porukalla ja juodaan kahvia :D. Meillä ei ole täällä kahvinkeitintä ja juon kahvia vain muutaman kupin viikon aikana, jotka ostan kahvilasta. 

kouluruokaa  Tulen varmaan olemaan taivaassa kun pääsen pitkästä aikaa yliopiston ruokalaan. Tuntuu nyt ihan uskomattomalta, että siellä on joka päivä eri ruokaa monessa eri ravintolassa hintaan 2,6e! Täällä on joka päivä samaa ruokaa suht kalliiseen hintaan, enkä käy siellä ikinä. Joten tätä ikävä <3 helpottaa myös arkea, kun ei tarvitse itse keksiä mitä syö.

lämpimiä taloja  Suomessa voi aina mennä ulkoa sisälle lämmittelemään. Talot ovat niin hyvin rakennettuja! Täällä tilanne on sisällä melkein pahempi kuin ulkona.

 

hanavettä Miten helppoa ja ihanaa, että kotona hanasta tulevaa vettä voi juoda ja se on hyvää! Unohdan täällä liian usein ostaa vettä ja sitten kotona ollaan suu kuivana.

täsmällisyyttä Naurettiin veljeni kanssa, että kun Suomessa opiskellaan vieraita kieliä niin ensimmäisen viikon aikana on jo opetettu "Anteeksi, että olen myöhässä". Ihmiset ovat niin täsmällisiä ja aikatauluihin voi luottaa. Tavallaan kuitenkin olen alkanut tykkäämään myös siitä espanjalaisten huolettomuudesta tämän suhteen.. hmmm :D

saunaa Parasta mennä syksyllä ja talvella saunaan lämmittelemään <3. Täällä on nyt "talvella" jatkuva syväjää päällä, joten olisi ihanaa päästä saunaan. Kaverini ovat ihan ihmeissään kun kerroin, että Suomessa melkein kaikissa kodeissa/taloyhtiöissä on sauna ja se on monille ehto ostaessa asuntoa. He olivat myös siitä huvittuneita kun kerroin, että viimeinen asia mitä halusin tehdä Suomessa oli päästä mökille saunaan. Tätä ei ehkä voi oikein muut tosissaan ymmärtää kuin suomalaiset. Ja mitä muuta saunaan liittyy niin onhan se hauskaa, että järjestetään saunailtoja ja saunominen on ohjelmanumero jouluna ja juhannuksena. :D

 


 

muut havainnot Suomesta verrattuna Espanjaan:

vuodenajat Oikeasti niin ihanaa, kun huomaa ulkona missä vuodenajassa mennään. Syyskuu tuntuu syyskuulta ja helmikuu helmikuulta. Täällä oli ihan just äsken kesä ja pian on jo joulu! Ei voi ymmärtää. Joulufiilistä saa hakea ihan keinotekoisesti :D. Kuitenkin yksi syy miksi olen Sevillassa on lämmin ilmasto, joten en voi valittaa esim lämpimästä joulukuusta <3

aamuelämä En keksinyt tälle mitään hyvää sanaa, mutta tarkoitan sellaista aamuista kulttuuria mikä Suomessa on. Koulu ja työt alkavat usein klo 8 ja on ihan ok ainakin omalla työpaikallani mennä sinne jo klo 6. Kahvilat aukeavat Suomessa varmaan 7-7:30 aikaan suurin osa ja aamut käynnistyvät suht. aikaisin. Espanjassa ensimmäiset kahvilat availevat 9 jälkeen ja oppitunnit alkavat aikaisintaan klo 9.

liikenne Tämä mielestäni toimii Suomessa ihan eri systeemillä kuin täällä. Tööttiä painetaan kun on oikeasti joku ongelma, ei parkkeerata miten sattuu, ei jäädä huutelemaan/riitelemään toisille kuskeille keskelle katua jos on ongelma, bussit kulkevat aikatauluissa jne.

pukeutuminen Täällä pukeudutaan paljon tyylikkäämmin kuin Suomessa. Suomessa on ihan ok mennä tuulipuvussa yliopistolle tai Sokokselle, mutta täällä en ole nähnyt sellaista.

äänenkäyttö Vitsit mikä meteli lähtee lapsista kun ne on välitunnilla, ihmisistä kun ne on metrossa, naapureistani jne. Täällä normaalin puheen desibelit kohoavat paljon korkeammalle kuin Suomessa. Ikinä ei tarvitse sanoa, että puhuisitko kovempaa :D!

 

Tässä muutamia ajatuksia. Loppujen lopuksi ne asiat mitä itse kaipaan tietty ihmisten lisäksi, ovat aivan perusasioita. Ei normaalisti arjessa edes huomaa, miten onnelliseksi ihan perusjutut tekevät. Se, että voi juoda hanavettä tai että ei tarvitse laittaa kaasua päälle ennen suihkua, helpottavat oikeasti elämää aika paljon.

On ihanaa olla suomalainen ja puhua niinkin harvinaista kieltä kuin suomi. Ainoana suomalaisena yritän pitää lipun korkealla täällä. Monesti joku on tullut kysymään tapahtumissa että 'ootko sää se ainut joka on Suomesta?' tai 'onko Suomessa oikeasti oma kieli, luulin että puhutte vain englantia'. Siitähän vasta iloa saadaankin, kun alan sitten puhumaan sitä harvinaista kieltä. Näihin olettamuksiin ja hauskoihin ajatuksiin Suomesta olenkin törmännyt monesti ja niistä voisin kirjoittaa kokonaisen kirjan. 

Näihin ajatuksiin, hyvää itsenäisyyspäivää Suomi 101v <3

 

 

 

Tässä vielä lyriikkaa joululaulusta, josta tullut niin tärkeä tänä jouluna <3

"Miss' sypressit tuoksuu nyt talvellakin, istun oksalla uljaimman puun, miss' siintääpi veet, viini on vaahtovin ja sää aina kuin toukokuun. Ja Etnanpa kaukaa mä kauniina nään, ah, tää kaikki hurmaa ja huumaapi pään, ja laulelmat lempeesti lehdoissa soi, sen runsaammat riemut ken kertoilla voi!

Sä tähdistä kirkkain nyt loisteesi luo sinne Suomeeni kaukaisehen! Ja sitten kun sammuu sun tuikkeesi tuo, sa siunaa se maa muistojen! Sen vertaista toista en mistään ma saa, on armain ja kallein mull' ain Suomenmaa! Ja kiitosta sen laulu soi Sylvian ja soi aina lauluista sointuisimman."

 

 
 

Ladataan...
Los días en Sevilla

Apua nyt on jo joulukuu! Mihin aika katoaa!? Täällä alkoi nyt ensimmäisenä adventtina virallisesti joulun odotus. "Valoviikot" alkoivat ja kuuset sytytettiin. Niitä jouluvaloja on joka paikassa, kaikilla kaduilla ja paljon. Ne on aika överit Suomeen totuttuna, mutta musta ihan super hienot! Sopii tänne hyvin ainakin. Olen myös yrittänyt saada joulufiilistä kuuntelemalla joululauluja, mutta jotenkin tuo +20 asteen lämpö ja auringonpaiste saavat koko joulun unohtumaan mielestä. Kirjoittelen teille seuraavaksi vähän tämän viikon kuulumisia.

Keskiviikko / Menin mun kaverille syömään thaimaalaista ruokaa, jonka hän kokkasi minulle ja kahdelle muulle. Me aloitettiin siitä perinne, että joka viikko joku tekee ruokaa. Ensi viikolla on mun vuoro ja ajattelin tehdä kalakeittoa. 

Torstai / Menin aamusta kahden kaverini kanssa pedikyyriin. He ostivat mulle sen synttärilahjaksi ja saatiin nyt vasta sovittua aika sille. En ollut aiemmin käynyt pedikyyrissä ja oli ihan hauska kokemus. Ne on täällä aika halpoja Suomeen verrattuna. Hinnat ovat 6-20euroon paikasta riippuen. Kävin torstaina myös katsomassa Bohemian Rhapsodyn elokuvissa ja yllätyksekseni se oli englanniksi. Oli kyllä hyvä leffa ja tietysti hyvää musiikkia.

Viikonloppu / Käytiin mun kavereiden kanssa perjantaina irkkupubissa syömässä, kun meidän kaveri on siellä töissä. Se oli hauska, kun hän tarjoili meille ja saatiin aika hyvä alennus laskusta :D. Irkkupubeissa on kyllä rattoisa tunnelma ja hän tykkää olla siellä töissä, kun siellä aina sattuu ja tapahtuu. Jatkettiin siitä vielä iltaa kaverin kotiini ja sieltä klubille. Lauantaina puolestaan menin mun kaverille illalliselle ja hän kokkasi meille lasagnea. Loppuillan hengailin vaan kotona kämppiksen kanssa rennoissa merkeissä. Sunnuntaina näin mun yhtä ystävää viimeistä kertaa, sillä hän lähtee jo ensi viikolla joulunviettoon kotiin. Haikeaa!! Kävin sunnuntaina myös stand up-teatterissa neljän kaverin kanssa. Sitä oli aika haastavaa seurata, sillä jos yhtään putosi kärryiltä, oli vaikea päästä takaisin kiinni juttuun. Kuitenkin ymmärsin suhteellisen hyvin aksenteista ja nopeasta puheesta huolimatta. 

Lisäksi olen tällä viikolla ulkoillut paljon, käynyt salilla ja jumpissa, ollut yliopistolla jne. Myös olen lukenut tällä viikolla verkkokurssini kirjaa, joka on aika vaikea. Se on englanniksi ja tosi vaikeaa tekstiä. Tentti tehdään kuitenkin suomeksi, joten käännöstyö vie aikaa. Olen kuitenkin edennyt sen kanssa ihan kivasti, joten saan tentittyä sen varmaan pian Suomeen palattuani. Espanjan kurssit eivät ole erityisesti työllistäneet viime aikoina, mutta varmaan pitää alkaa pian suunnitelemaan kaikenmaailman esitelmiä, joita on tulossa nyt vikoina viikoina. Myös mulla on pari tenttiä täällä, mutta en usko että niihin pitää kamalasti lukea.

Hyvää alkanutta joulukuuta kaikille <3

 

 
 
Mistä nämä kaikki ihmiset ovat ja mihin menossa!? :D kadut ovat aina täynnä porukkaa.
 

Tää on yliopistolta. Noi kukat aina ilahduttavat <3

 

Saatiin jälkkäriksi Sacher-kakku suoraan Itävallasta 

 

 

Ladataan...

Pages