Viimeinen

On koittanut aika viimeisen postauksen. En voi ymmärtää, että tämä vaihto oli sitten tässä. Neljä kuukautta meni aivan hujauksessa, että en vaan voi ymmärtää. Olen aina tiennyt, että aika menee nopeasti, mutta en ole koskaan kokenut että se menisi näin nopeasti. Juuri äsken oli lokakuu ja nyt on jo joulu (?!?!?). Päälimmäisinä tunteena minulla on haikeus siitä, että joudun jättämään mun lempikaupungin, ihanat ystävät ja ylipäätään tämän rennon elämän taakseni. Olen niiin iloinen, että tulin juuri Sevillaan, sillä tämä osoittautui minulle juuri oikeaksi paikaksi. Tämä on kompaktin kokoinen kaupunki täynnä elämää, joka on Espanjan perikuva ja joka on minulle nykyään kuin toinen koti.

Tiedän, että palaan Sevillaan vielä joskus ja toivon, että saan mahdollisuuden asua ulkomailla vielä tulevaisuudessa. Kuitenkin jos tulen joskus takaisin tänne, minulla ei ole täällä enää ”elämää” vaan olisin turisti muiden joukossa. Se, mitä tulen hyötymään tulevaisuuden kannalta tästä vaihdosta niin, uskon että kielitaitoni kehittyi tänä aikana ja ainakin olen paljon paljon rohkeampi puhumaan espanjaa ja ymmärrän sitä tosi hyvin.  Lisäksi sain tosi hyviä ystäviä monesta eri maasta ja toivon, että meidän ystävyys säilyy, vaikka tämä aika onkin nyt minun osaltani ohi. En usko, että hyödyin yliopiston tarjoamista kursseista juurikaan millään tavalla, mutta ikinä ei tiedä siitäkään. Sen puolesta olen maailman onnellisin, että se on ohi, sillä olen odottanut sen loppumista todella kauan :D.  

Espanjaan kannattaa lähteä vaihtoon, jos haluaa breikin työntäyteisestä arjesta, haluaa lomailla, matkustaa ja hengailla. Lisäksi Sevilla on super hyvä vaihtoehto, jos haluaa kehittää espanjan kielitaitoa. Tänne ei kannata lähteä opiskelemaan tai ottamaan kursseja vakavasti. Voisin sanoa, että koko yliopisto-opiskeluun täällä pitää suhtautua vähän ’läpällä’, sillä muuten se on hyvin vastenmielistä. Opettajat haluavat, että koulu on vaikeaa. Se tarkoitti minulle sitä, että luennot olivat supertylsiä ja asia helppoa. Kuitenkin kokeet olivat haasteellisempia, sillä opettajat kysyvät niissä niin turhaa nippelitietoa ja epäoleellisia asioita ettäh…. 

Kaiken kaikkiaan olen onnellinen, että lähdin vaihtoon ja kaikki meni hyvin täällä. Voisin lähteä vaikka heti uudestaan vaihtoon, mutta Suomessa pitää kuitenkin alkaa keskittymään kandidaatin tutkielmaan ja aloittamaan maisteriopintoja toden teolla. Haluan kiittää teitä kaikkia lukijoita, kun seurasitte elämääni tämän syksyn ajan. Teitä kertyi ihan hurja määrä viikkojen aikana ja olen ihan hämmästynyt, miten monta ihmistä tämä blogi tavoitti. Toivottavasti kirjoitukseni saivat opiskelijoita inspiroitumaan elämästä ulkomailla ja toivon, että kirjoitukistani olisi matkavinkkejä muillekin. <3 

Nyt joka tapauksessa Suomeen viettämään joulua rakkaiden kanssa ja miettimään, mitäpä seuraavaksi. Kiitos ja ihanaa joulua kaikille <3!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *