Ensivaikutelma yliopistosta

Hola!

Tällä viikolla minulla alkoi kauppatieteen luennot. Sain valittua itselleni mieluisan lukujärjestyksen silloin sunnuntai-maanantaiyönä ja nyt kurssit eivät mene päällekkäin. Minulla on kolme kurssia, jotka ovat markkinointia, operatiivista johtamista ja informaatiojohtamista englanniksi. Otan vielä mahdollisesti innovatiivisen johtamisen, jos opettaja hyväksyy minut kurssille. Saan kaiken kaikkiaan 20-26 opintopistettä, mikä on ihan riittävästi minulle täällä. Opiskelen englanniksi, koska en halua ottaa suurta stressiä opinnoista täällä, ja koen että espanjan tasoni ei ole niin hyvä, että voisin kirjoittaa talousaiheisia esseitä espanjaksi. 

Opiskelen Suomessa siis hallintotiedettä, joten tavallaan koko ala on minulle uusi juttu. Opiskelen Tampereen johtamiskorkeakoulussa, jossa kuitenkin olen opiskellut jonkun verran kauppatiedettä aiemmin, mutta en kovin laajasti (lähinnä yritysjuridiikkaa). Kurssit vaikuttivat kuitenkin kohtalaisen helpoilta, vaikka aloitan opinnot suoraan kolmannen vuoden tasolta.

Kursseilla on tosi paljon projekteja ja ryhmätöitä. Useimmat kurssit ovat jakautuneet niin, että 40% on teoriaa ja 60% käytäntöä. Saa siis nähdä, miten paljon töitä tulee tehdä kotona, vai tehdäänkö kaikki käytäntö noilla käytännön luennoilla. Tämä vielä vähän epäselvää.. Yliopisto vaikuttaa siis hyvin käytännönläheiseltä, eikä ainakaan tämän viikon luennoilla kukaan kyseenalaistanut mitään. Luennoilla ei kauhesti pohdita tai analysoida asioita, vaan pitkälti teoriatunneilla opettaja puhuu ja opiskelijat kirjoittavat muistiinpanoja. Tavallaan tuo käytännönläheisyys on kiva juttu, sillä sitä ei ole ihan hirveästi tarjolla Tampereen päässä :).

Kampusalue on tosi isolla alueella, ja yliopisto sijaitsee noin 20minuutin päässä metrolla keskustasta. Yliopiston lähellä ei ole juuri mitään muuta ja sinne pitää mennä aina varta vasten erikseen. Onneksi lukujärjestykseni on sellainen, ettei minun tarvitse ravata päivän aikana useasti siellä. Yliopistolla on muistaakseni 32 rakennusta ja ”käytävät” menevät ulkona, joista mennään aina numeroituun rakennukseen. Pääosin siis opiskelijat viettävät aikaa ulkona tai yliopiston ravintolassa. Ravintolasta ei saa kunnon ruokaa (lähinnä sämpylöitä, ranskalaisia, kahvia..) enkä aio itse syödä siellä. Kampusalue on mielestäni muuten ihan kiva ulkoa, sillä siellä on paljon viheralueita ja mikäs siinä opiskella ja katsella ikkunasta palmuja :).

Espanjassa tunnetusti mikään ei toimi ensimmäisellä kerralla, niin ei myöskään wifi yliopistolla. Kaikki vaihto-opiskelijat joutuvat menemään ”wifi-taloon” säätämään kirjautumista verkkoon, sillä omilla tunnuksilla kukaan ei pääse kirjautumaan sinne. Jonotin keskiviikkona 25 minuuttia kännykän ja läppärin kanssa henkilön luokse, joka jakaa uusia tunnuksia wifiä varten. Jokaista elektronista laitetta varten pitää säätää asetukset erikseen ja olla omat tunnukset, kuinka hankalaa! Naurettiin jonossa hollantilaisen kanssa, että vain Espanjassa oikeasti on wifin säätämistä varten oma _rakennus_. 

Mulla alkoi jo viikonloppu ja lähden käymään nyt outlet mallissa kaupungin ulkopuolella. Viikonlopuksi kaikennäköistä ohjelmaa ja retkeä, niistä lisää myöhemmin. Hyvää viikonloppua kaikille <3

 

ps. postausideoita voi laittaa täällä, somessa yms! <3

IMG_20180920_102727.jpgIMG_20180920_102751.jpgIMG_20180919_111954.jpgIMG_20180919_111440.jpgIMG_20180919_111948.jpgIMG_20180919_133545.jpg

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *