Kysymykset&vastaukset

Hei!

Kirjoittelin pari viikkoa sitten, että mulle voi esittää mitä vaan kysymyksiä ja kokoon ne sitten vastauksien kanssa tänne. Tosi moni kysyy meinaan vastaavia kysymyksiä usein, joten tämä selkein tapa koota ne.

Miten on mennyt noin kokonaisuudessa? – Hyvin!!! Aurinko paistaa ja se vaikuttaa mielentilaan. Oon tutustunut moniin ihmisiin, nähnyt kivoja paikkoja ja espanjalainen ruoka… <3

Mistä löysit kämpän? – Etsin vaan netistä Idealista-sivulta ja sieltä löytyi tämä. Lähinnä kriteereinäni olivat hinta ja sijainti, ja ne ovat olleet jees.

Haluatko jo Suomeen? – Hmm… haluan takaisin Tampereen yliopistoon ja arkeeni Suomessa. Maana en halua Suomeen, koska pimeys, kylmyys, ihmiset ovat sisällä, Suomessa on kallista jne jne. Myös on kiva tietty mennä perheen ja kavereiden luo, mutta toisaalta en haluaisi jättää kavereitani täältä. Täällä elämä on niin rentoa, että en haluaisi tavallaan luopua siitä. Ehkä 40% haluan ja 60% en :D. En tiedä!

Miltä tuntuu palata Suomeen? – Tällä hetkellä olen aika kauhistunut tuosta kylmyydestä, miten sopeudun. Kuitenkin kiva palata jouluksi, kun se on muutenkin spesiaali aika. Olen aika sopeutuvainen, joten enköhän sinnekin sitten taas sopeudu. 

Puhutko enemmän espanjaa vai englantia? – Englantia. Puhun englantia käytännössä aina yliopistolla, sillä kurssit ovat englanniksi. Myös suurimman osan parhaiden kavereideni kanssa puhun englantia ja usein porukassa on aina joku, joka ei osaa espanjaa, joten silloin kieli on automaattisesti englanti. Puhun espanjaa toisen kämppikseni kanssa, kuntosalilla, ryhmätyökavereiden kanssa, muutamien muiden kavereiden kanssa ja julkisissa paikoissa kuten kahvilassa, kaupassa jne. Kuitenkin pidän espanjaa joka päivä yllä lukemalla lehtiä ja katsomalla Youtube-videoita ja kyllä puhunkin sitä joka päivä aina jossain. Hmm hankala selittää 😀

Onko espanjasi parantunut? – On! Olen ainakin aika rohkea puhumaan sitä. Sanoisin, että jos istun yksin kahvilaan ja alan kuuntelemaan naapuripöydän keskustelua, pysyn suurimmaksi osaksi kärryillä mistä on kyse. Teen tätä aika usein, sillä haluan oppia kuulunymmärrystä. Myös pystyn nykyään puhumaan espanjaksi puhelimessa tai lähettelemään ääniviestejä ja ymmärrän biisien sanoja. 🙂

Mitä luulet, että tulet ikävöimään eniten? – Kavereita ja tätä vapaa-ajan määrää.

Menisitkö uudestaan vaihtoon ja menetkö uudestaan vaihtoon? Menisin kyllä, ei ole mitään syytä sillain miksi en menisi. Voisin mennä hyvin uudestaan, ehkä toisella kertaa olisin vähän tarkempi yliopiston kanssa tai ainakin kurssien kanssa. Toisella kerralla myös haluaisin opiskella espanjaksi.

Jos lähtisit nyt vaihtoon, menisitkö Sevillaan?- Menisin ehdottomasti Sevillaan, mutta en tohon yliopistoon. Jos saisin jotenkin taivuteltua itseni opiskelemaan espanjan kieltä, menisin. Kauppatiedettä en haluaisi lukea enää ikinä tuossa yliopistossa.

Vaikein asia mitä on tapahtunut vaihdossa? – Aluksi ehkä se, kun tajusin että olen yksin enkä tunne ketään, niin piti tehdä aika paljon töitä, että sai oikeita ystäviä. 

Mitä kaipaat Suomesta?- Tietysti kaikkia läheisiä ihmisiä, mutta muuten kahvia, hanavettä ja yliopistoa.

Oletko usein yhteydessä Suomeen? – Joo sillain. Lähetän paljon snapchatteja kavereille ja luen viestejä Whatsapp-ryhmistä joissa olen. Soitan Suomeen äitille ja siskolle joitain kertoja viikossa. Poikaystäväni ei ole Suomessa, mutta puhun toki hänen kanssaan usein ja tietysti suomeksi. 

Minkä maalaisia sun kaverit ovat?  – Parhaimmat kaverit ovat Saksasta. 

Suomi vai Espanja? – Äääh… kai se kuitenkin oma maa mansikka <3

Kivoin reissu minkä teit? – Ehkä Fuerteventura. Tosi vaikea ja mahdoton vertailla. 

Oletko kokenut kulttuurishokkia, millä tavalla? – Sanoisin, että en juurikaan. Olen reissanut aiemmin Espanjassa ja Välimeren maissa, joten pääpiirteet olivat tuttuja. Ehkä isoin shokki on ollut tuo yliopisto, että miten opettajat esimerkiksi asennoituvat siihen.

Voitko tehdä asuntopostauksen? – En mielelläni. 😀 Tässä asunnossa ei ole mitään kuvattavaa, eikä täältä jaella sisustusvinkkejä hah. Tämä on tosi likainen ensinnäkin, eikä se muutu paremmaksi vaikka siivoisin. Myöskin tämä on myös kahden muun koti, joten en halua jakaa tätä senkään puolesta. Pidetään tämä yksityisenä :).

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *