Miksi lähdin vaihtoon Espanjaan?

IMG_20180911_174650.jpg

IMG_20180911_174703.jpg

FB_IMG_1536767071362.jpg

Moi <3

Otsikon kysymystä kysytään erityisen paljon minulta täällä, mutta sitä kysyttiin myös ennenkö lähdin vaihtoon. Annan teille siihen vastauksen! 🙂

Mulla ei oikestaan ollut mitään yhtä ja ainoata paikkaa mihin haluan vaihtoon, vaan olin suht avoin monille vaihtoehdoille. Euroopasta karsin kuitenkin nopeasti pois valtiot, joiden pääkieltä en ymmärrä yhtään, ja mitä en tule oppimaan puolessa vuodessa. Jäljelle ei jäänyt kovinkaan montaa vaihtoehtoa Euroopasta. Suurin motivaatio minulla vaihtoon lähdössä oli juurikin kieli, eikä niinkään yliopiston kurssit, maine yms. 

Mietin pitkään myös Etelä-Amerikkaa, mutta en uskaltanut lähteä sinne lopulta yksin seikkailemaan, vaan olisin ehkä siinä tapauksessa tarvinnut reissukamun. Kyselin Tampereen yliopistolta myös mahdollisuudesta opiskella Karibialla, mutta se ei ollut tänä syksynä mahdollista. Toivottavasti sinne siis ehkä vielä, jos mahdollisuus koittaa. <3

Totesin sitten, että kaikki vaihtoehdot mitä olen enemmän ja vähemmän miettinyt ovat espanjankielisiä maita. Olen opiskellut espanjaa lukiosta, mutta en ole käyttänyt kieltä käytännössä montaakaan kertaa. Siispä päätin että mennään Espanjaan lörpöttämään puoleksi vuodeksi :). Viime keväänä minulla oli yliopistossa viimeksi espanjaa ja kävin tosi monta kertaa kielikeskuksella puhumassa espanjaa noin 45minuuttia, sillä suoritin kurssia osittain itsenäisesti. Koin, että viime keväänä kielitaitoni parantui merkittävästi ja minulla oli ihan hyvät valmiudet lähteä tänne. 

Hain ensimmäisessä haussa Barcelonaan ensisijaisesti, mutta en tullut valituksi. Hain uudestaan toisessa haussa ja Sevilla oli silloin ykkösvaihtoehto. Sevilla on todellakin Espanjan perikuva ja elämä täällä on aitoa. Olen tyytyväinen, että en päässyt Barcelonaan, sillä siellä toinen hyvin käytetty kieli on katalaani. Kuitenkin tiedän, että olisin varmasti tyytyväinen myös Barcelonaan, jos olisin siellä tällä hetkellä. 

Olen täällä siis vähän sattumusten saattelemana, mutta eivätkös parhaimmat jutut tapahdukin vahingossa ;). En ole käynyt täällä ennen tätä reissua, joten oli kiva ettei ollut mitään mielikuvaa kaupungista etukäteen. Sevilla on kuitenkin ehkä Euroopan kaunein kaupunki ja tähän ei vaan voi olla rakastumatta. <3 Kirjoitan Sevillasta teille lisää myöhemmin enemmän. 

Besos,

MatildaIMG_20180909_161941_2.jpg

FB_IMG_1536767024432.jpgFB_IMG_1536245453004.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *