Puolivälin ajatuksia

 

Ajattelin kirjoittaa teille pidemmin kuulumisia koulusta ja arkielämästä täällä. Mulla on nyt aikalailla puoliväli täällä eli pari kuukautta on tullut vietettyä Espanjassa. Tuntuu, että marraskuu on niin täynnä ohjelmaa, että joulukuu tulee varmasti hujauksessa. Aika on mennyt täällä nopeasti, mutta kuitenkin tavallaan tuntuu, että elokuusta kun olin Suomessa on jo aika pitkä aika. Täällä on toki tapahtunut ihan kamalasti näiden viikkojen aikana, enkä ikinä tutustuisi normaalisti seitsemän viikon aikana näin moneen ihmiseen. Myös molemmat kielet niin espanja kuin englanti ovat kehittyneet, sillä käytän suomea vain puhelimen kautta. Täällä pyörii ihan tavallinen arki, mutta viikonloput ovat usein spesiaaleja <3.

Olen opiskellut nyt viisi viikkoa. Koulussa olemme monta viikkoa käsitelleet samoja asioita ja emme etene ollenkaan niin nopeasti kuin Suomessa. 90min luento kestää tyypillisesti 60min, sillä säätämiseen ja opettajien myöhästelyyn menee aikaa niin paljon. Olen oppinut luennoilla jotain uutta, mutta paljon on sellaista ”peruskauraa” mitä käsittelemme. Luentojen power point-esitykset ovat melko järkeviä ja niistä olen oppinut taloudellista sanastoa englanniksi. Kuitenkin kirjallisuus ja kaikki linkit yms ovat aina espanjaksi, joten kurssit eivät ole 100% englanniksi. Se ei ole minulle ongelma, mutta joillekin muille se on haaste.

Teemme todella paljon töitä ryhmissä ja lisäpisteitä saa aina, jos pitää esitelmiä luokan edessä. Mulla piti olla yksi esitelmä jo neljä viikkoa sitten, mutta se taas lykkäntyi. Saa nähdä koska pidän sen, vai pidänkö ikinä. 🙂 Espanjassa ei tyypillisesti suosita itsenäistä työskentelyä. Se on ihan kivaa vaihtelua ja varsinkin kun on välillä hankaluuksia kielen kanssa, niin koen että täällä opin ryhmissä paremmin. Suurin osa teorialuennoista on supertylsiä, ja niihin ei oikein ikinä jaksaisi mennä. Harjoitusluennot ovat kivempia ja ryhmätyöt ovat todella matalalla tasolla aiheeltaan. Usein esimerkit ja aiheet ovat esim. miten tämä systeemi toimisi kahvilassa/kirjastossa yms, joka tekee opiskelusta hyvin käytännönläheistä. Esimerkiksi teen markkinointisuunnitelman viiden opiskelijan kanssa ja meidän aiheena on masterchef-kilpailu yliopistossamme. Opiskelu ei missään nimessä ole mielipuuhaani täällä, mutta koen että kestän 4kk sitä kaiken kaikkiaan. 🙂 

Onneksi mulla on kuitenkin vaan kolme kurssia, joten selviän niiden kanssa ihan ok hyvin. Vähän jännittää tentit siinä mielessä, sillä emme tosiaan ole opiskelleet ihan hirveästi tähän aikaan nähden ja opettajien englanti on pääosin heikkoa tai kohtalaista. Jännitän, etten ymmärrä kysymyksiä tai sitä mitä he haluavat saada vastaukseksi. We´ll see.. 

Kaiken kaikkiaan elämä täällä sujuu mukavasti. Nään paljon kavereita vapaalla, hengailen kahviloissa ja ravintoloissa sekä liikun paljon. Nyt on myös jonkun verran opiskeltavaa vapaa-ajalla, ja se on ihan kiva juttu. Lisäksi mulla on muutama kurssi Suomen päästä ja niissä on paljon hommaa tehtävänä. Tammikuussa on kaiken kaikkiaan viisi tenttiä tiedossa, joista yksi on ensimmäinen maisteriopintojeni tentti, jäiks!

Espanja on maa, jossa voisin tavallaan asua vaikka kuinka kauan. Tykkään tästä kielestä ja ihmisten positiivisesta puhetavasta todella paljon. Myös Sevillassa on melkein aina hyvä keli ja harvoin tarvitsee googlata ”Sevilla+sää”.  Ihmiset ovat todella huolettomia ja oikeasti nauttivat elämästä. Nykyään olen paljon enemmän iltaihmisempi kuin aiemmin ja tykkään hengata ulkona myöhään. Se on niin kivaa, kun ihmiset ovat usein ulkona syömässä/istuskelemassa isolla porukalla. En ole koskaan ollut varmaan ravintolassa täällä, että siellä ei olisi juuri ketään lisäkseni.

Kuitenkaan en usko, että jos muuttaisin tänne lopullisesti, että löytäisin omaa paikkaani tästä yhteiskunnasta helposti. Espanja on todella byrokraattinen ja asiat tapahtuvat _hitaasti_ tai ei ikinä. Rakastan järjestelmällisyyttä ja aikatauluja, vaikkakin täällä pystyn jollakin tavalla eleleen paikalliseen tyyliin. En myöskään ole sellainen ihminen, että jaksaisin olla työpaikalla klo 9-20, mutta silti työskennellä sen 8h. Ihmiset tarvitsevat täällä kesken päivän siestan tai piiitkän lounastauon. Myöskään yliopisto ei ole sen tasoinen mitä itse arvostan, joten en voisi kuvitellä jääväni tänne suorittamaan tutkintoani loppuun. Mielestäni Espanja on kuitenkin maa, jossa on helppo elää ja kulttuuri ei aiheuttanut minulle mitään kovin suurta shokkia missään vaiheessa. 🙂 

Nyt lokakuun viimeisen viikonlopun kimppuun! Lähden huomenna klo 2:45 yöllä kohti Marokkoa ja palaan vasta sunnuntai-iltana takaisin Sevillaan. Hyvää viikonloppua kaikille sinne <3

FB_IMG_1539098221819.jpgFB_IMG_1539098197559.jpgFB_IMG_1539098212655.jpg
 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *