Kiitollinen

Tänä aamuna on niin ihana olla. Ei sillä, että muina aamuina ei olisi ollut hyvä olla, mutta tänä aamuna onnellisuus on jotenkin niin läpitunkevaa, että se tuntuu fyysisesti kropassa. Olen niin kiitollinen ja onnellinen siitä, että olen Portugalissa. Mieli tuntuu hyvältä paikalta ja uusi kulttuuri ympärillä kiehtovalta. Ihana arki.

Yöunieni laatu oli ollut jotenkin aika heikkoa reissua edeltävänä aikana, sillä ymmärrettävästi pidemmälle reissulle lähdettäessä on hurja määrä hoidettavia asioita ja töitä on paiskittava, jotta matkakassan saa kasaan. Nyt yöunet parantuvat yö yöltä ja olen kiitollinen siitä, että kropassani alkaa vihdoin olla levännyt olo ja se tuntuu leviävän myös mieleeni. Ruokavalioni on jo aikaisemmin ollut kunnossa, mutta täällä ruoka-aineet ovat olleet tuoreita ja ruokavalio ollut entistä puhtaampi, minkä myös uskon osaltaan vaikuttavan tähän energiseen, mukavaan oloon kropassani.

Päädyimme lähtemään Portoon muiden suosituksien perusteella, ja onneksi kuuntelimme muiden neuvoja. Kaupunki on tunnelmaltaan ja tyyliltään hyvin erilainen kuin Lissabon. Ihmisiä on vähemmän ja värikkäät talot ovat muuttuneet tunnelmaltaan rosoisiksi ja tummanpuhuviksi. Hintataso on hieman alempi ja turisteja ainakin tähän aikaan vuodesta on yllättävän pieni määrä. Kaltaisiani pellavapäitä ei täällä juurikaan näy.

Olemme kävellen tutkiskelleet tätä kaupunkia ja sanoisin,että tämän kaupungin tunnelma miellyttää minua enemmän kuin Lissabonin, joka on näistä kaupungeista vilkkaampi. Kuulimme paikalliselta ennen tänne saapumistamme, että Portossa voi kokea ”oikean Portugalin” ja ymmärrän nyt mitä hän sillä tarkoitti. Porto on aito.

Pari iltaa sitten, menimme ystäväni kanssa viinibaariin, joka oli tehty vanhaan kappeliin. Tunnelma oli sanoinkuvaamaton. Istuimme ja joimme uskomattoman hyvää viiniä (3e/lasi) ja kirjoitimme matkapäiväkirjaani unelmiamme ylös. Myöhemmin minulla välähti, että teimme tätä maanantai-iltana. Iltana, joka oli minulle kesän ajan aina pisin, ja rankin työpäivä. Yleensä tein maanantaisin 14h  työpäivän. Ja nyt maanantai on muuttunut täysin erilaiseksi päiväksi.

Tämä rauhallinen rytmi on tuntunnut niin oikealta ja nautin tästä suunnattomasti. Nautin tällä hetkellä elämästä ja siitä miten on vapaus mennä virran mukana. Tällä hetkellä ei ole huolia juurikaan. Asiat on hyvin. Arvostan tätä tilaa suunnattomasti., hetki hetkeltä enemmän ja enemmän. Tiedostan kuinka nopeasti asiat muuttuvat, joten kun näitä huolettomia, tyytyväisiä hetkiä on tulee niistä ottaa kaikki irti.

Kiitollisuus lisää kiitollisuutta. Kiitollisuuden aiheet on hyvä muistaa silloin kun on vaikeaa, mutta myös tehdä kiitollisuuden aiheista listoja silloin kun olo on onnellinen ja ylläpitää kiitollisuuden tilaa. Tällä hetkellä kiitollisuuden lista on pitkä ja helppo.

Kuvituksena Porton tunnelmia. Littipeukku tälle mestalle jos ei vielä tullut selväksi. Ja elämällekin.

Jne.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *