Maailman paras grillipizzaohje
Muutama kuukausi on vietetty hiljaiseloa blogin puolella, mutta nyt on aika päättää tämä ”kesätauko”. Tänä kesänä on ollut kyllä sopivassa suhteessa töitä, sekä vapaa-aikaa. Mielenkiintoisin duunihomma oli ehdottomasti Ruisrock, jossa pääsin tekemään ensimmäistä kertaa festivaaliviestintää. Ruissi-viikonloppu oli työn täyteinen, mutta äärettömän hauska! Voisin kirjoittaa siitä, sekä muutenkin työkuulumisia tulevaisuudessa hieman enemmän.
Kesälomaakin ehdin hetken viettää. Lomailimme minun ja mieheni kotiseuduilla. Suven yksi ehdottomista kohokodista on vuotuinen vierailu Samulin perheen kesämökille. Kaunis, pieni mökki sijaitsee järven rannalla ja siellä viihtyy, vaikkei säät suosisikaan.
Mökillä ruokaa tehdään 90 prosenttisesti grillaten ja tänä kesänä halusimme kokeilla jotain ihan uutta – grillipizzaa!
Heti alkuun on todettava, etten ole KOSKAAN syönyt niin maukasta pizzaa! Pohjasta tuli täydellisen rapea, täytteet pysyivät mehevänä ja mikä parasta juusto suli suussa sulavan venyväksi. Ihan tulee vesi kielelle, kun mietin näitä herkkuja.
Pizzapohjan resepti oli Samulin isäpuolen Arton bongaama ja alkuperäisenä se löytyy täältä. Meillä oli käytössä hiiligrilli, jossa paistoimme pizzat pizzakivellä. Paistoaika on hyvin lyhyt, muutaman minuutin. Grillissä tulee siis olla hyvin kuuma hiillos, jotta pohjasta tulee tarpeeksi rapea.
5 kupillista Manitoba Cream -jauhoja (parasta pizzaa tulee kun tekee näillä jauhoilla!)1 ruokalusikallinen sokeria tai hunajaa2 teelusikallista suolaaPussillinen kuivahiivaa / tuorehiivaa 15g4 rkl oliiviöljyä2 kupillista kädenlämpöistä vettä (tarvittaessa lisää vettä, jos taikina tuntuu liian tönkölle)
Valmista taikina edellisenä päivänä ja anna kohota yön yli jääkaapissa. Sekoita ainekset keskenään ja tarvittaessa lisää jauhoja / vettä, taikinan koostumuksen mukaan. Vaivaa taikinaa kädellä ilmavaksi palloksi noin 10-15 minuutin ajan. Pidä pieniä taukoja välillä ja jatka kunnes taikina on koostumukseltaan kuohkea. Peitä vuoka, anna taikinan kohota hetki huoneen lämmössä ja laita se sitten yöksi jääkaappiin. Pohjat kannattaa pyöritellä mahdollisimman ohuiksi, jotta ne paistuvat grillissä nopeasti.
Täytteet voi valita tietenkin oman maun mukaan, mutta jos tarvitset inspiraatiota, meidän grillipizzamenu oli seuraavanlainen:
Mozzarella-,tuoretomaatti-,pepperonipizzaKinkku-,paprika-,tuoretomaattipizzaAurinkokuivattutomaatti-,mozzarella-,pepperonipizza (tästä voi jättää myös pepperonin pois)Katkarapu-,mozzarellapizza sitruunavoilla (sulatettua voita, jonka sekaan laitetaan sitruunaa maun mukaan).
Ehdoton suosikkimme oli tuo viimeinen katkarapupizza! Ihan mielettömän makuista, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
Millaisia herkkuja te olette taikoneen tänä kesänä grillissä?