Kolme päivää

Voi vitsi.. Nyt vähä alko ärsyttää, ku sain kirjotettua pitkän postauksen, ja sit vahingossa painoin väärää nappia, ja nyt joudun alottaa alusta. Jos onnistuis tällä kertaa vähän paremmin.

Ostin Prismasta uuden matkalaukun. Nyt ainaki pitäis tunnistaa oma lentokentällä!

20130814_120504.jpg

Hinta oli n. 130€, koko: 125l

20130814_125942.jpgJa tottakai, piti ostaa myös pinkki matkalaukkuvyö. Nyt ei yksinkertasesti voi erehtyä omasta matkalaukusta!

Viime postauksessa mainitsin siitä koululaukku/käsimatkatavara laukku ongelmasta. Sain siihenkin ratkaisun. Ostin mustan laukun, jossamon mukana paksu olkahihna, ja laukkua saa suurennettua vetämällä sivuilta jatkokaitaleet ulos. (syvin epäselvästi selitetty kenties?)

20130814_002925.jpg

H&M 39.95€

20130814_002940.jpg

 

20130814_125925.jpg

Käytiin äitin kanssa viimeviikolla ostamassa minulle piirustus tarvikkeita, vihkoja, kyniä, kalenteri, jne. sekä tuliaisia host perheelle. Tuliaisista voin tehdä postauksen vielä erikseen, mutta vasta Kiinassa, näin host perheelläni ei ole mitään mahdollisuuksia saada etukäteen selville, mitä heille vien. 

20130815_181041.jpg

 

20130815_181132.jpg

20130815_181150.jpg

Viimeinen viikonloppu Suomessa, ennen vaihtari vuotta, oli kyllä tapahtumarikas ja mielenkiintoinen. Perjantaina mentiin parhaiden ystävieni kanssa WKND festareille, jotka hieman venyivät. Tarkoitus oli tulla perjantai-lauantai välisenä yönä kotiin, mutta olimme monien erehdyksien ja sekaannuksien vuoksi kotona vasta n. 9 aamulla. Oli kyllä ikimuistoinen reissu! 
Lauantai meni suurimmaksi osaksi nukkuessa, mutta iltapäivällä/illalla kävimme äitin kanssa hieman kaupoilla, ja värjättiin mun hiukset vähän tummemmiksi. (Mun hiuksissa alkoi näkyä vaalennuksia, joten…)
Sunnuntaina oli parhaan ystäväni Jutan läksiäiset (myös hän on lähdössä Kiinaan vaihtoon), sekä veljeni Leevin syntymäpäivät. Illalla mentiin taas koko kaveri porukalla mäkkäriin syömään. 

Tänään 19.8 maanantaina heräsin puoli kymmenen aikoihin ja lähdin kävelemään kohti prisman apteekkia (sinne on noin 600m). Kävin hakemassa Japanin aivokuume rokotuksen vahvistus rokoitteen. Sitten bussilla kaupunkiin, ja huomasin, että minulla on vielä tunti aikaa ennen kuin pitäisi olla terveysasemalla, joten kysyin mitä kaksi hyvää ystävääni tekivät (he ovat kaupungissa lukiossa). Heillä oli juuri silloin hypärit, joten he molemmat pääsivät kanssani tunniksi shoppailemaan. Ostin hupparin ja sateenvarjon H&M.stä. En silti löytänyt vieläkään lökäreitä. Taitaa olla helpompaa ostaa ne sitten Kiinasta, toivottavasti niiltä löytyy kokoja suomalaiselle kropalle. 
Itse rokotuksen laitossa ei mennyt montaa minuuttia, joten päätin lähteä samalla reissulla käymään Karhulan pankissa hakemassa sinne tilaamani yuanit. Pankissa asiointi on kyllä hidasta. Mutta sain rahani, joten en valita. 

img_20130819_141400.jpg

#swag #yolo #money #lol

20130819_142341.jpg

20130819_142401.jpg50yuania on noin 6€, ja tilasin 2000yuania.
Kiinan suurin seteli taitaa olla tuo 100yuanin seteli.

Tunnetusti Kiinassa on halvempaa kuin Suomessa, joten en ole huolissani rahasta. Hieman harmittaa että Kiinassa menee 1000yuania asumislupa maksuun. Mutta edellinen Kiinassa ollut vaihtari sanoi, että kuukauden pärjää hyvin 10€.lla (ottaen huomioon, että host perhe hoitaa asumisen ja kotona syömisen), joten periaatteessa pärjäisin hyvin, niillä loppu rahoilla joita asumislupa maksun jälkeen minulle jää. Tiedän kumminkin ostelevani siellä paljon enemmän asioita, ja minulla menee varmasti enemmän rahaa kuukaudessa kuin 10€, joten en nojaa tuon ajatuksen varaan. Voin toivottavasti nostaa rahaa siellä olevista automaateistakin. 

Moni vaihtari sanoo itkeneensä ennen vaihtoon lähtöä (ja siellä ollessaan tietenkin), myös nyt muutama vaihtari kaverini on kertonut ajatelleensa paljon kaikkea vaihtoon liittyvää ja itkeneen. Olen itsekin ajatellut paljon asioita, tulevaan vuoteen liittyen, mutten ole itkenyt vielä kertaakaan. Ei ole itkua tullut yrittämälläkään. Ehkä en ole itkijä tyyppiä? Voi kyllä olla aivan toinen ääni kellossa kun päästään lentokentälle. Varsinkin jos vanhempani (varsinkin äiti) käy itkemään, niin saattaa siinä itsellänikin tulla tippa linssiin. Sovittiin perheeni kanssa myös, että lentokentälle ei tule koko perhettä, jotta vältytään ylimääräiseltä stressiltä ja sähellykseltä. Nuorimmille siskoilleni sanon heipat aamulla kun he lähtevät kouluun ja tarhaan. Vanhempani, sekä veljeni Leevi lähtevät saattamaan minut Helsinki-Vantaan kentälle. Leevi saattaisi olla jo tarpeeksi vanha käyttäytyäkseen kunnolla 😉

Jos kenelläkään on toivepostaus ideoita, tai jotain mitä haluaa tietää, tai jos vaikka haluaa nähdä kuvan kiinalaisesta poliisista, tai ihan mitä vaan, kommentoi johonkin postaukseen tai vieraskirjaan, lupaan yrittää toteuttaa joitakin toiveita ja vastailla kysymyksiin parhaani mukaan!

 

suhteet oma-elama opiskelu matkat
Kommentit (2)
  1. Mä haluun nähä kuvan kiinalaisest poliisist ! 😀

    1. Mä voin siel sit kysästä niilt poliiseilta olisko ihan ok ottaa kuva. Jos edes itekkään näen yhtään poliisia siellä, ku niitä ihmisiähän ei yhtään ole tai mitään 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *