ajattelemattomat, tyhmät vanhemmat

 

Haluaisitko sinä olla nimeltäsi Tuliotso, Mjölnir tai kenties Temppu?! Vuoden 2012 erikoisimmat hyväksytyt lastennimet julkaistiin taasen eilen. Jälleen kerran mietin samaa kuin joka vuosi niitä lukiessa. Vihaavatko nämä ihmiset tosiaan noin paljon lapsiaan, että tahtovat sen kärsivän myöhemmin todella kovasti omasta nimestään?

Kukaan ei tosiaankaan voi tulla väittämään, että nämä vanhemmat ei olisi tulleet ajatelleeksi asioita nimeä pidemmälle, kuten esimerkiksi sitä mitäs kun siitä pienestä nyytistä kasvaa aikuinen mies tai nainen. Lapset osaavat olla julmia ja kiusatuksi tuleminen jättää iänikuiset arvet, joista lapsi tulee kärsimään tavalla tai toisella koko loppuelämänsä. Se kiusaaminen ei tule unohtumaan aikuisiälläkään. Se kiusaaminen ja jatkuva vitsailu nimestä tulee takuulla jatkumaan myös tulevilla työpaikoillakin ja monessa muussakin paikassa ja tilanteessa. Ovatko nämä vanhemmat niin vakuuttuneita siitä jo etukäteen, että kyllä heidän pikku nyytti kiusaamiset kestää? Ainoa mikä noissa nimivalinnoissa on varmaa, on että noitten vanhemmat eivät ole koskaan tulleet kiusatuksi, eikä todellakaan tiedä mitä kiusatuksi tuleminen tarkoittaa ja tuntuu.

Jos vanhemmilla on suuri tarve kaikille osoittaa luovaa ajatteluaan, niin menkööt runokerhoon tai vastaavaan mutta miksi on pakko kohdistaa tämä luovuus viattomaan lapseen? Jos vanhempien tarkoitus on olla hauska, niin tuollaisista nimistä on hauskuus kaukana. Nimi on oman identiteetin ydin, jonka kanssa ihmisen olisi tarkoitus elää koko elämänsä ja kun ikää tulee lisää, niin kehottaisinkin niitä hauskoja vanhempia kysymään lapselta: onko nimesi mielestäsi hauska? Nautitko siitä, kun muut kiusaavat sinua meidän antamamme nimen takia? Ja itse kysyisin niiltä vanhemmilta: saatteko jotain mielihyvää siitä, että pistätte lapsenne kärsimään oman luovuutenne, ajattelemattomuuden ja / tai hauskuuden takia?

Oman egon pönkittämistä voi harrastaa millä tahansa muulla keinolla, jos siihen on tarve, mutta ei toisen ihmisen kustannuksella vaikka kuinka se olisi oma lapsi. Sellaiset vanhemmat ovat itsekeskeisiä ja ajattelemattomia – valitettavasti meitä on monia ja sellaisia vanhempia kyllä riittää.  

 

img_3977muok.jpg

Kommentit (5)
  1. Ja vielä kaikille tätä tekstiä lukeville: jotkut on nyt korostanut sitä, että kun noita nimiä ei ole annettu etunimenä vaan yhtenä monesta. On kuitenkin ihmisiä joille noita annetaan ihan sellaisenaan, joko ilman muita nimiä ainoana tai sitten kutsumanimenä! Eli koittakaa ihmiset ajatella omaa napaa pidemmälle. Tekstissä EI ole kyse kiusaamisesta yleisesti, eli jättäkää ne neuvomiset sikseen. Teksti käsittelee vain noita nimiä, ei kiusaamista sen syvällisemmin. Eli älkää tulkoo tänne tai mailein mua haukkumaan tyhmäksi ja naiiviksi yms. kun teette omia olettamuksia ettekä ajattele pätkääkään kun luette tuon minun tekstin. Olenko jossain kirjoittanut, että kiusaaminen johtuu pelkästään nimistä tai että kaikkia ton nimisiä ihmisiä kiusataan?! Äly hoi! Asiallisia kommentteja saa jatkossakin jättää, mutta ei näitä missä haukutaan koko teksti lyttyyn ja huonoksi, tai minua henk.kohtaisesti tyhmäksi ja naiiviksi. Älkää lukeko, jos loukkaannutte provoisivista teksteistä, ne eivät sovi herkille ihmisille. Minun palsta, minun mielipiteet. 

  2. Ei jestas sentään, onko nyt koko tämän Tuliotson suku alkanut mua piinaamaan?! Yksi täällä ja yksi pommittaa mua maileilla. Antakaa jo olla, tämä on mun palsta, ei teidän. Teidän suvun asia, jos annatte tuollaisen nimen ja tottakai teidän on puolustettava sitä nimeä kun kerta suvussa on. En odottanutkaan, että yksikään ihminen joka jonkun yllä mainituista nimistä on antanut lapselleen tai on sen nimisen lapsen sukulainen tulisi tänne sanomaan ”hei jee, oon ihan samaa mieltä”.

    Minä olen erittäin ylpeä nimestäni ja sen tietää kaikki minut tuntevat. Minua ei siitä ole KOSKAAN kiusattu vaikka hyvin harvinainen onkin EIKÄ LÖYDY MISTÄÄN KALENTEREISTA. Minä olen yllä mainituista nimistä puhunut hyvin monen ihmisen kanssa ja en ole vielä kenenkään törmännyt joka olisi ollut mun kanssa asiasta eri mieltä, että näin täällä. Eli vosiitko ystävällisesti jättää asiattomuudet sikseen ja olla haukkumatta minun tekstejäni, vaikka kuinka se loukkaisi teitä. Jokaisella saa olla omat mielipiteensä ja minun mielipide ei ole muuttunut miksikään. Voit nämä terveiset myös lähettää koko Tuliotson suvulle, sillä seuraavan teidän suvun mailin tai kommentin ilmoitan asiattomaksi häiriköinniksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *