DIY: korkkarit pikkujouluihin

 

Löytyykö kaapistasi kulahtaneet nahkakorkkarit? Oletko pikkujoulukorkkareita vaille vielä? Tässä olisi hyvä tuunausvinkki. Itse olen etsinyt punaisia nahkaisia korkkareita jo varmaan joku kolme vuotta enemmän tai vähemmän aktiivisesti. En ole niitä niinkään jouluun liittyen etsinyt vaan ihan muuten vaan. Mistään ei ole löytynyt voimakkaan punaisia, nahkaisia ja kauniin mallisia. Nyt olen jo luovuttanut sen suhteen, että sellaisia joskus kaupasta löytäisin. Niinpä päätin tehdä sellaiset sitten itse.

Ostin joskus pari vuotta sitten Ebaystä Topshopin korkkarit, jotka osoittautukin paketista kääriytyessä erittäin kuluneeksi väriltään. Nahka oli ehjä ja ei muuten ollut vikaa muuta kun että niillä ei kyllä olisi ulos kehdannut mennä. Sain myyjältä rahat takaisin ja sain pitää kengät. Ne on pyörinyt jo jonkun aikaa kaapissa ja olen mietinyt mitä niille tekisi kun ne on kuitenkin hyvät jalkaan. Keksin niistä tehdä ne mun kauan haaveilemani punaiset korkkarit ja niistähän tuli upeat!

Lähtökohta oli siis tämä:

img_0584.jpg

tarvitsin sitten vain kumihanskat, värin, pensselin, sanomalehteä ja apulaisen tietenkin:

img_0589.jpg

Ostin Ebaystä loppukesästä DYLON nahanvärjäysvärin, joka oli uusi ja hintaa oli postikuluineen kuusi euroa. Pensseli tuli pakkauksen mukana, se ei ole mikään maailman paras mutta olin laiska enkä jaksanut kaivaa esille parempaa. Maalaus meni ihan parissa minuutissa ja annoin ne kuviua yön yli parvekkeella. Tälät ne näyttivät ensimmäisen maalauksen jälkeen:

img_0591.jpg

img_0597.jpg

Tokan kerroksen jälkeen tältä:

img_0796.jpg

Ja kun pakkauksessa sanottiin, että riippuen kenkein (tai laukun!) alkuväristä pitää maalaa ne 2-3 kertaa. Varsinkin jos alkuväri no tumma niin suosittelisin useammin kuin kolme kertaa. Näitten pohjaväri oli melko vaalea mutta hyvin epätasainen, niin tarvitsivat ainakin sen kolme kerrosta. Joku ehkä maalaisi ne vielä kerran mutta musta ne on oikein hyvät tällaisena:

img_0808.jpg

Kengissä on kaunis kiilto ja väri on yllättävänkin tasainen. Jess, näistä tykkään!

Kommentit (2)
  1. Sanos muuta, saa kyllä hyvin edullisesti kokonaan uudet kengät tai laukun itselleen vanhoista, mitkä vain pyörii nurkissa! Nyt pitää sanoo, etten vielä ole päässyt niitä käyttämään kun olen nauttinut vain näistä ihanista neljästä seinästä koulukiireitten takia mutta lupaan kertoa heti kun saan ne vedettyä jalkaan- jospa vaikka jo tulevana viikonloppuna 🙂 Pakkauksessa kyllä painoitetaan, että väri kestää ja jopa hylkii vettä ja kuraa, eikä väri kuulemma ala halkeilemaan. 

  2. Onpa kätevä tuunaus! Ja edullinen. Onko väri pysynyt hyvin? 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *