kynnet osa 2/3

Nyt olisi vuorossa omasta mielestäni parhaat ja kestävimmät kynsilakat. Testattua on tullut tosiaan monia vuosien varrella ja olen antanut muutamille jotka ovat olleet sillee ok toisenkin mahdollisuuden siinä toivossa että olisivat kehittyneet huippuhyviksi. Huonoja ja semihyviä kynsilakkoja ei tarvitse eikä kannata ostaa, sillä huippuhyviä löytyy eri hintakategorioista.
Minun top 9 (ei kuitenkaan paremmuus järjestyksessä):

p1020125muok.jpg

1. Jessica
2. Essie
3. Models Own
4. A-England
5. Chanel
6. Nails Inc.
7. OPI
8. P2 (DM)
9. Astor

Minun top 9 koostuu monen hintaisista lakoista. Hinta-laatu suhteeltaan mielestäni kaikki muut paitsi Chanel ovat oikein hyviä. Laatuun nähden Chanel on ylihinnoiteltu, vaikka hyviä ovatkin. Chanelin laatu ei silti kuitenkaan ole yhtä hyvä kuin esim 1,50€ maksavien P2 -merkin kynsilakat. P2-merkki on saksalaisen DM-kemppariketjun oma merkki ja niitä tosiaan saa vain Saksasta ja juuri näistä kyseisistä DM-ketjun liikkeistä. Noista merkeistä Astor ( lakkojen hinnat n. 3€ ) on kanssa tietääkseni saksalainen merkki ja sitä ostan myös vain Berliinissä käydessä. A-Englandin lakat ovat 9 puntaa ja niitä saa vain heidän nettisivuilta (ei niin suuri värivalikoima mutta lakkojen värit ovat huikeita (erityisesti the Legend-kokoelma)!). Models Ownia olen ostanut Seppälästä, mutta mm. Asos myy merkkiä kanssa. Seppälässä Models Ownin lakat ovat maksaneet noin 5€. Essien lakat ostan aina Ebaystä, maksavat uutena postikuluineen noin 5€. Jessicaa ja OPIn lakkoja olen ostanut Ebaysta postikuluineen myös 5€ hintaan tai sitten joitain tiettyjä värejä feelunique.comista tai lookfantastic.comista. Nails Inc.in lakkoja olen ostanut feelunique.comista tai lookfantastic.comista.
Chaneleja en koskaan osta Suomesta maista, vaan ainoastaan joko Tax free-myymälöistä lentokentältä tai laivalta ( hintaero: Stockalla n. 26€ ja laivalla 17€ ) . Chanelilta olen ostanut vaan niitten limited edition värejä, jotka ovat kyllä huikeita ja ovatkin aina keränneet huimasti kehuja.

Kaikki yllä mainitut lakat kestävät minulla oikeissa kynsissä helposti reilun viikon oikein hyvänä vaikka mulla on kaksi isoa koiraa, teen kotihommia (yleensä ilman hanskoja) ja en muutenkaan erityisemmin varo kynsiä tai pistä muita tekemään hommia mun puolesta tyyliin ”iik, en voi tehdä mitään-mun kynnet!”.

Huonot kynsilakat (ei huonousjärjestyksessä):

p1020120muok.jpg

1.YSL
2. Make Up Store
3. China Glaze
4. Mac
5.Maybelline
6. Depend

Sitten ne huonot merkit. YSLän lakat ovat mielestäni aivan surkeita, ellei ne nyt ole vuoden sisällä muuttuneet huimasti. Vaikka lakkaa laittaisi kaksi kerrosta, niin lakoista kuultaa kynsi läpi ja lakka kestää about kaksi päivää. Hintaa niillä on jotain 25€ luokkaa, eli tohon hintaan en tällä kokemuksella edes lähde kokeilemaan merkkiä uudestaan, sillä olen sitä kahteen kertaan jo kokeillut ihan vaan sen takia etten voi uskoa että noin maailmankuulu merkki voi tehdä niin huonoja kynsilakkoja ja tiedän 8 lakkamerkkiä, jotka lyö YSLän 100-0 hinta-laatusuhteessa. Olen muutoin ehdottomasti MACin suosia meikeissä, mutta niitten lakkoihin olen joutunut useampaan otteeseen pettymään. Useampaan otteeseen siksi, että niitten laatu vaihtelee joka värin suhteen. Joka toinen on tosi hyvä ja kestävä ja joka toinen on aivan surkea, kaksi kerrosta ja silti läpikuultava ja kestää pari päivää. Päätin viime lakan jälkeen et nyt riitti, enkä aio enää pulittaa 14€ ”epävarmaan” lakkalaatuun ihan vaan sen takia, että on taas joku jännä limited edition väri. Make Up Storen lakat kuuluvat samaan kastiin kun YSL. Sen lisäksi niitten pinta jää jostain syystä tahmaiseksi. China Glaze, Depend ja Maybelline jatkaa huonojen lakkojen listaa samoista syistä kuin yllä mainitut.

p1020117muok.jpg

Miksi listoilta sitten puuttuvat esim. yleelliset Dior ja Lancome sekä perus L´oreal ja Rimmel? Siksi, että nämä kuuluvat niihin semihyviin lakkoihin. Näitten neljän värivalikoima on melko suppea ja perus tylsä. Dior ja Lancome ovat tosiaan laadultaan ok, mutta aivan yli hinnoiteltuja siihen nähden etteivät ne laadultaan kuitenkaan 100% vakuuta ja värit ovat aivan perusvärejä. Miksi maksaisin yli 20€ perusvärisestä lakasta, kun saan paljon paremman esim. 1,50€ maksavien P2-lakkojen kokokoelmasta tai jos P2sta ei olisi lähettyvillä, niin vaikka sitten parissa päivässä tilaten joltain tykättyjen listalla olevilta merkeiltä (paitsi Chanel). L´oreal on myös hintaansa nähden ylihinnoiteltu. Rimmel on edullisempi kuin L´oreal mutta, jos saan kerta Ebaysta 5€ hintaan huippu-Essietä niin ei tulisi pieneen mieleenkään ostaa Rimmelin laatua.

p1020105muok.jpg

Mitä seuraavaksi? Olen aina avoin uusille merkeille ja uusille kokeiluille, en ainoastaan lakkojen suhteen. Seuraavana mulla odottaa kokeilua H&M:n ja Color Clubin lakat. H&M:n oli alessa 1,95€ ja Color Club on tietääkseni samoin kuin esim. Essie, OPI ja Jessica salonkilakkamerkkejä, eli jotka ovat levinneet omien kynsistudioitten kautta muittenkin kuin vain kynsistudioasiakkaitten tietoisuuteen ja niitä myydään nykyään myös muuallakin kuin kynsistuodioissa. Color Clubista en kylläkään ole varma myydäänkö sitä vaan jossain Jenkeissä vai löytyykö sitä myös Suomesta. Omani tilasin jälleen kerran Ebaysta 4€ hintaan uutena postikuluineen Jenkeistä jenkki-kynsibloggaajien innoittamana.

Itse suosin räikeitä värejä ja erikoislakkoja joissa on jokin jännä pinta tai se sisältää glitteriä tai metallihilettä tai vastaavaa. En tykkää french manicuresta, enkä muutenkaan nude-sävyistä tai hempeistä pastellisävyistä. Ainoa minkä olen kelpuuttanut on mintunvärinen lakka. Muutoin mun mottoni on: sitä räikeempi ja näyttävämpi, sitä parempi!

Kommentit (4)
  1. Heippa Nanna P.! Olet ihan oikeassa, että kynsilakkojen kestävyys varmaan myös hieman riippuu ihmisestä. Toinen juttu kans on värilakkojen ja nudelakkojen ero, uskon että tulokset saattaisivat olla mun noissa lemppareissa ja ei suosikeissa ihan varmasti vähän toisenlaiset- niiltä kun odottaa vähän erillaisia asioita. Nudelakassa olisi tosiaan aika huono sellainen tahnamainen paksu lakka, joka taas saattaa hyvinkin toimia värilakassa kun se monesti kertoo jotain hyvästä pigmentistä 🙂

  2. Heh…tässä kyllä huomaa sen, kuinka kynsilakat toimivat eri henkilöillä. Itselläni on pari China Glazea, joista tykkään todella paljon. Ne ovat kylläkin nudelakkoja kumpikin ja hyyyvin hailakoita ja vetisiä, jolloin niiltä ei voi odottaakaan suurta peittävyyttä. Mielestäni ne levittyvät helposti vetisyytensä takia ja kuivuvat supernopeaa!

    Toinen suosikkini on Maybelline, joka on ja pysyy meikäläisen kynsissä kuin…noh ööö… tauti. 😀 Yleensä vasta puolentoista viikon jälkeen poistan nämä lakat, kun kynnen kärjestä se rupeaa nuhjuuntumaan.

    Hyvä postaus, sain taas lisää ideoita (mennä kynsilakkaostoksille)!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *