päivitetyt hiukset

img_1910muok.jpg

Kävin eilen Prof Helsinki- kampaamossa leikkauttaa ja värjäyttämässä hiukset. Käyn latvoja leikkauttaa 4kk välein, sillä hiukset ja niiden kunto ovat mulle erittäin tärkeitä. En voi sietää sitä, kun jotkut haluavat kasvattaa hiuksiansa ja eivät sen takia käy leikkauttaa latvoja vuosiin. En tiedä mitä siinä on niin vaikeeta ymmärtää, ettei niistä tule koskaan sillä menetelmällä tulemaan kauniit pitkät hiukset. Itselläni on erittäin paksut ja pitkät karheat luonnontaipuisat hiukset. Kampaajat monesti sanovat, että ne muistuttavat rakenteeltaan hyvinki paljon afroa.

Hoidan hiuksiani säännöllisesti ja ne ovatkin tuohon hiusmääritelmäänsä nähden hyvässä kunnossa myös kampaajan mielestä. En kiharra tai suorista hiuksiani juuri koskaan, enkä käytä muotoilutuotteitakaan. Fööniäkin käytän erittäin harvoin, sillä se kuivattaa hiuksiani entisestään. Hiusteni kuivumisessa menee noin neljä tuntia. Monet kampaajat haluavat aina ehdoin tahdoin väkertää jotain erikoista hiuksillani, eli suoristaa tai kihartaa. Se on ihan hauskaa vaihtelua, vaikken itte sellaista vaivaa suostukaan näkemään niin annan niitten tehdä sen kun kerta haluavat. Huomaan kuitenkin aina suoristuksen jälkeen ettei mun hiuksia vaan kertakaikkiaan ole tehty suoristamista varten, jos hiukseni haluaa suoristaa huolella hyvin sileäksi niin siinä menee ammattilaiseltakin lähemmäs tunti. Tänään sitä suoristettiin vain 25min ja tulos oli tämä. Ne näyttävät harakanpesältä 😀 No mutta väri on kiva ja heti kun saan ne taas stailattua omalla tavalla (eli mahdollisimman luonollisesti), niin ne näyttävät myös taas hyviltä 🙂

Huvittavaa on aina miten hiuksistani kehitetään aina pitkä keskustelu. Kampaajat päivittelevät tukkani paksuutta ja pituutta. Monet kysyvät myös olenko ihan suomalainen tai onko suvussa afrohiusta. Eilen kampaaja sanoi, ettei ole aikoihin nähnyt näin pitkiä ja samalla paksuja hiuksia. Hauskinta on joskus kampaajien ilmeet kun ne näkevät tän pehkon, niillä meinaa mennä pupu pöksyyn ja karu totuushan on, että Suomessa eikä Saksassakaan juurikaan kukaan osaa erityisemmin leikkaa tän sortin hiuksia, mikä on todellinen ongelma mulla. Varmaan siksi mulla ei olekaan luottokampaajaa. Latvat kyllä osataan monissa paikoissa leikkaa mutta voisin väittää ettei kukaan ole vielä koskaan osannut oikealla tavalla käsitellä hiuksiani ja leikkaa niihin jotain erikoisempaa muotoa onnistuneesti. Kaikki yritykset on ollut aina enemmän tai vähemmän epäonnistuneita. Siksi olenkin päätynyt siihen tulokseen, että annan vain ne latvat napsasta niin hyvä tulee. Suomessa vielä ymmärränkin, sillä täällä on harvalla paksuja hiuksia mutta Berliinissä on todella paljon turkkilaisia (paksut hiusket) niin luulisi siellä jonkun osaavan. Siellä uskon kyllä löytäväni vielä hyvän kampaajan mutta täällä olen menettänyt leikkaamistaidon suhteen jo toivon.

 

img_1860muok.jpg

img_1831muok.jpg

knit: COS / skirt: Zara / leather jacket: BZR Bruuns Bazaar / leather bag: Cristelle & Co. / shoes: Vans / leather necklace: H&M

muoti paivan-tyyli hiukset
Kommentit (2)
  1. juu tosiaankin ihan järkyt, mutta onneks itse tietää kuinka upeat ne on ilman tuollaisia turhia suoristuksia 😀 Toki ne eroavat ilmankin suoristuksia sellaisista kiiltävistä silkkisistä hiuksista, mutta hiuslaatuja on monia.

  2. No juu.. tuon suoristuksen jälkeen näyttävät kyllä lähinnä hampulta.. :S

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *