Se on sittenkin kantava seinä

Valehtelisin jos väittäisin, että minua ei olisi varoiteltu remonttiin liittyvistä haasteista ja eteentulevista ongelmista. Ja kyllä, varmasti on remontteja, jotka suurella rahalla saa näppärästi ulkoistettua työnjohtoineen. No, meidän remonttia ei voi luonnehtia edellä mainitulla tavalla. Yhtä kaikki, ensimmäinen valitus tulla tupsahti naapureilta viime alussa. Perjantaina puolestaan saimme tiedon pienehköstä vesivahingosta, joka onneksi saadaan tässä vaiheessa korjattua. Eikä tässä vielä kaikki: ostimme asunnon siinä uskossa/toivossa, että keittiö-olohuone seinä ei ole kantava. Näin meille sanottiin. No, se on kantava. Tämän tilan suhteen joudumme todennäköisesti tekemään, kauniisti sanoen: kompromissin.

IMG_4164.JPG

Kyllä, postiluukusta oli tipahtanut ystävällisen sävyyn raapustettu valitus. Pahoittelen remonttia, naapurit! Ei ole mielekästä ei, jos aamutoimet keskeytyvät vesikatkosta johtuen. Tämän vetoomuksen vuoksi teimme kattavan remonttiaikataulun, jotka mieheni S kävi eilen ystävällisesti pudottamassa naapureiden syliin eli postiluukusta sisälle. Porrashuoneen ilmoitustaululle erivärisillä nastoille ripustetut yleisilmoitukset taitaa olla blast from the past!

IMG_4353.JPG

Kävelin eilen yliopiston kirjastolla erittäin haikeana. Luennoille osallistuminen, tentteihin ilmoittautuminen, saati tenttiin lukeminen tuntuu todella etäisiltä tällä hetkellä. Aikaa ei ole, koska lapsi ei nuku tarpeeksi pitkiä päiväunia, jotta voisin kaivaa tenttikirjat esille ja syventyä yhteiskunnallisiin teoriohin. Yliopistolla tosin on maailman paras palvelu: lastenhoito! Hyvät uutiset: hinta on naurettava: 4euroa tunti. Huonot uutiset: jokainen loppuvuoden vuoro koko on täyteen varattu.

IMG_4354.PNG

Piristystä tähän viikkon ehdottomasti toi matka, jonka varasimme! Gdansk, täältä tullaan 2 viikon kuluttua. Matkavarauksen jälkeen menin ja tarkistin tuon rannikkokaupungin lämpötilan. Olin jotenkin siinä toivossa, että ehkä myöhäissyksyn aurinko saattaa paistaa. Olin väärässä; +5 ja vesisadetta! Mutta eipä tuo haittaa, loma kun loma. Mottoni onkin ollut vuosikausia ”hemma bra, men borta bäst”.  Olimme vauvan kanssa Kroatiassa 2 kuukautta sitten, joten kokemusta on jo tästä erilaisesta tavasta matkustaa. Erilainen matkakohde oli myös Pohjois-Korea, jossa kävin toissa vuonna.

DSCN0592.JPG

 

koti sisustus diy vanhemmuus
Kommentit (2)
  1. Isännöintifirmasta joku, mutta tämä ei tosin ollut virallinen lausunto, ja toisaalta kuulimme sen minkä halusimme! Todennäköisesti pystymme (sittenkin) ratkaisemaan asian rakennuspiirtäjän ja lujuuslaskelmien avulla. Itsekin mietin jossain vaiheessa, että keittiö ei ole olohuoneen sylissä, mutta toisaalta asunnon muoto pääsee oikeuksiinsa paremmin, jos teemme avokeittiön. Minäkin luen ilmot 🙂

     

  2. Kuka sen sanoi? Miettisin mahdollisia korvauksia. Tosin meillä ei purettu keittiön ja olkkarin välistä seinää, vaikka moni olisi varmaan tehnyt avokeittiön. Musta on kiva, että keittiö jää vähän piiloon, vaikka ruokailutila avautuukin olkkariin.

    Itse luen aina kaikki ilmoitukset. Mies ei välttämättä edes niitä, jotka ovat hissin seinässä parinkymmenen sentin päässä. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *