Matkavuosi 2016 oli ennennäkemätön

Kirjoitettu vuoden 2016 lopussa

Vuosi 2016 oli matkailun suhteen ylivoimaisen ennätyksellinen ja upea, kiitos vaihto-opiskelun ja uuden asuinmaan Etelä-Euroopassa. Kokonaisuudessaan tämän vuoden aikana reissasin kahdeksassa eri maassa Euroopassa ja kävin läpi 21 kaupunkia: Barcelona, Toulouse, Montpellier, Marseille, Bordeaux, Rooma, Zaragoza, Madrid, Carcassonne, Budapest, Milano, Firenze, Pisa, Genova, Nizza, Luzern, Andorra, Biarritz, Tukholma, Pariisi ja Riika.

Tammikuussa aloitin uuden elämän Toulousessa – hauskaa ensihuuman aikaa, tehtiin paljon kaikkea ja pidettiin hauskaa, käytiin Pyreneillä laskettelemassa ja reissattiin Montpellieriin ja Marseilleen isolla porukalla. Mutta samalla alku koulussa oli rankkaa sillä opiskelin ranskaksi ja taidot oli alussa vähän niin ja näin.

P1290013.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helmikuussa osallistuin kolumbialaisten ystävieni ja seinänaapureideni salsatunnille! Selvisin myös ensimmäisestä ranskankielisestä tentistäni ja lensin Roomaan, jossa tavattiin poikaystävän kanssa. Seuraavaksi lähdettiin tyttöjen kanssa road tripille Barcelonan kautta Zaragozaan ja Madridiin.

P2210129-14.jpg

P2240026-8.jpg

Maaliskuussa oli hirveästi kaikkea, kuukausi jolloin koko koulu on sekaisin ja juhlia ja hömpötyksiä viikon joka päivälle ja tunnille. Oli hauskaa! Hommasin myös salikortin ja pääsin vihdoin salille treenaamaan lenkkeilyn lisäksi.

Huhtikuussa kävin Budapestissä, Milanossa tuttujen kanssa ja matkustin yksin Firenzeen, Pisaan, Genovaan ja lopulta Nizzan kautta Toulouseen. Oli ehdottomasti yksi elämäni hienoimmista reissuista – olin ensimmäistä kertaa yötä hostelleissa ja löysin helposti uusia tuttavuuksia, sain tutustua uusiin kaupunkeihin myös ihan yksin ja näin unohtumattoman upeita paikkoja. Rakastuin lisää Italiaan. Reissun lopussa oli hyvin kiitollinen olo tästä kokemuksesta.

P4210169.jpg

P4230290.jpg

Toukokuussa matkustin ystäväni luo hänen kotikaupunkiinsa Luzerniin Sveitsiin. Myös perhettä tuli käymään Toulousessa. Vuokrattiin auto ja hurautettiin Andorran kautta Biarritziin. Sinne haluan vielä palata. Oli parasta ajella autolla pitkin Etelä-Ranskaa ja ihailla kauniita vuoristomaisemia, joita oli silmänkantamattomiin. Vika viikko Toulousessa vietettiin isolla porukalla Garonnen rannalla viinin kanssa auringonlaskuja katsellen, parhaita mahdollisia viimeisiä aikoja.

Koko loppuvuosi ansaitsisi samanmoisen kuvauksen, kuvia tosin ei ole kauhean aktiivisesti tullut otettua tai muokattua. Sanotaan siis, että Suomi-kesä oli aivan 10+. Olin maailman parhaassa harjoittelussa ja heinäkuun lomalla. Yhden viikon heinäkuusta sai viettää aivan turistina kun vaihtariystävä oli kylässä. Syksyllä taasen aloitin maisteriopinnot uudessa pääaineessa, joka tuntuu omalta. Ja olin osana parasta mahdollista organisaatiota ja järkkäämässä Euroopan siisteintä kyseisen alan tapahtumaa. Kiitos tämän syksy oli! <3

Näin vuoden lopussa olo on kiitollinen. Nyt katsellessani taaksepäin tätä vuotta, olen hieman mykistynyt siitä, kuinka hienoissa jutuissa sitä on saanut olla osallisena. Alkuvuosi 2017 ei onneksi näytä yhtään hullummalta. Pelkästään tammi- ja helmikuulle löytyy jos jonkinlaista reissua – vähän pidemmällekin! Minulla on kuitenkin vielä hurja määrä vielä matkakuvia julkaisematta, ehkäpä siis lisäilen niitä tänne vähitellen.

suhteet oma-elama mieli matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *