Apuvälineiden maailmassa tavataan!

Kaupallinen yhteistyö: Expomark

Kaksi vuotta on kulunut siitä, kun Suomen suurimmat apuvälineiden maailmaan sukeltavat messut saapuivat Tampereelle, mutta nyt on taas niiden aika koittanut! 7.-9.11.2019 vietetään Tampereen Pirkkahallissa Messu- ja urheilukeskuksella jälleen Apuvälinemessuja, joihin olet juuri sinä tervetullut, tarvitsit sitten apuvälineitä tai et.

Tässä postauksessa nostan esille muutamia syitä, miksi nämä messut voisivat kiinnostaa juuri sinua. Kannattaa myös lukea teksti loppuun saakka, sillä lopussa saat tiedon, miten saatat voittaa liput messuille.

Mutta myyntipuheet sikseen, mitä Apuvälinemessuilla sitten oikeastaan on?

”Apuvälinemessut tarjoaa tietoa ja ratkaisuja sekä ammattilaisten että kuluttajien näkökulmasta. Messuilla ovat esillä liikkumisen, kommunikoinnin, kodin ja hoitotyön apuvälineet. Kuntoutus, hyvinvointi, osallisuus ja esteettömyys ovat myös oleellisina mukana.”

Pirkkahallissa ei siis ole vain pyörätuoleja vieri vieressä, vaan apuvälineiden kirjo on laaja. Messut luovat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä tutustumaan, kokeilemaan, ja näkemään erilaisia ratkaisuja arkipäivän ongelmiin.

Mitkä ovat minun tärppini Apuvälinemessuille 2019?

Esteetön matkailu – alue, jonka luojana on esteettömän matkailun kuningatar Sanna Kalmari Palmuasema blogista

Vihreällä lavalla on päivittäin puheenvuoroja ja paneelikeskusteluja matkailuun liittyen, mutta esteetön matkailu on esillä koko alueella. Teemaosastolla on ohjelmaa päivittäin, ja yhteistyökumppaneiden kanssa voi käydä keskustelemassa erilaisista ratkaisuista matkailuun. Taitaa olla, että käyn itse keskustelemassa hieman VR:n kanssa heidän palveluidensa kehittämisestä, ja Risteilykeskuksen pisteellä jälleen risteilykuumetta kasvattamassa.

Tänä vuonna messuille rakentuu myös ensimmäistä kertaa sosiaalista osallisuutta ja seksuaaliterveyttä esittelevä osasto: osalliSEKSI kortteli. Korttelissa on asiantuntijoita tavattavissa, sekä puheenvuoroja päivittäin. Tarkemmin osalliSEKSI korttelista voit lukea Apuvälineen blogista.

Ohjelmalavoja löytyy messuilta useampia, ja jokaisella niistä on mielenkiintoista ohjelmaa jokaisena päivänä: esitelmiä, puheenvuoroja, paneelikeskusteluja, sekä näyttöjä!

Perjantaina Ohjelma-areenalla on klo 11-12 paneelikeskustelu kehopositiivisuudesta, johon myös allekirjoittanut osallistuu Jenny Lehtisen johdolla. Aihe ei ole aivan niin yksinkertainen, ja vammaisuus, sekä sairaudet saattavat vaikuttaa kehonkuvaan paljonkin.

Lauantaina ohjelmassa on mm. Tukiviitottu satuhetki, sekä erilaisten vammasurheilulajejen esittelyjä.

Messuilla on paljon näettävää ja koettavaa, sillä näytteilleasettajia Pirkkahallista löytyy huimat 200. Pääset siis tutustumaan erilaisiin apuvälineisiin, yrityksiin, palveluihin, ja järjestöihin yhden katon alla kattavammin, kuin milloinkaan Suomessa. Ainutlaatuinen tilaisuus tutustua uusiin innovaatioihin, ja kokeilla erilaisia ratkaisuja.

Mutta nämä messut eivät ole vain apuvälineiden käyttäjille, ne ovat kaikille! Mielenkiintoista tarkastella mitä kaikkea messualueelta voikaan löytyä, ja millaisia ratkaisuja jo on, tai on kehitteillä.

Liikuntamaa tarjoaa mahdollisuuden tutustua ja kokeilla erilaisia vammaisurheilulajeja. Mikäli oma urheilulaji on vielä hakusessa, ovat messut hyvä tilaisuus päästä kokeilemaan missä eri lajeissa oikein on kyse. Kokeilin itse viime vuonna pyörätuolirugbyn, sekä sähköpyörätuolisalibandyn pelituoleja ja täytyy sanoa, että vaikka kyseiset lajit eivät olekaan minua varten, olivat pelituolit aivan mahtavia! Sitä vauhdin ja ketteryyden hurmaa! Lajeja voivat kokeilla kaikki, oli sinulla sitten vamman tuoma rajoite, tai ei.

Noin muutoinkin sanoisin messujen sopivan kaikille. Mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa on paljon. Messut tarjoavat monipuolisen kattauksen moniin eri aihealueisiin. Ne avartavat näkökulmia, tuovat uutta tietoa, ja näyttävät mihin suuntaan kehityksessä ollaan menossa. Tapahtuma mahdollistaa myös keskusteluja! Oletko ollut kiinnostunut mihin kaikkiin avustajakoirat kykenevät, tai miten eri tavoin näkövammainen voi lukea sanomalehteä? Mitkä pienet tekijät vaikuttavat pyörätuolin käyttöön, tai mikä voisi olla avuksi jos kirja ei meinaa pysyä käsissä?

Tervetuloa Apuvälinemessuille 7.11-9.11.2019!

Ps. Ke 31.10 sinulla on mahdollisuus osallistua lippuarvontaan Instagramin puolella! Täällä näin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *