Helpot piparitikkarit

Luin ennen joulua Isyyspakkauksen puolelta kivasta ideasta, kuinka piparkakkuihin saa nallekarkeilla kuultavan lasituksen. Tommi oli valmistanut hienoja koristeita valaisimeen, mutta minä päätin hyödyntää samaa tekniikkaa tikkareiden teossa. Homma olikin todella yksinkertaista, ja päätin jo että myöhemmin teen tämän tyylisiä tikkareita erilaisista kekseistä. 

 

Miten nallekarkki-piparkakkutikkarit sitten syntyvät?

IMG_7752.JPG

 

Tarvitset:

Piparkakkutaikinaa

Nallekarkkeja

Sokerikuorrutustahnaa

Tikkaritikkuja

Strösseleitä

 

Kaulitse piparkakkutaikina, mutta jätä taikina paksuksi. Leikkaa taikinasta isompia kuvioita, ja pienemmällä muotilla aukot niiden sisältä. (Käytin itse ympyrää ruokamuottia, mutta aukkojen leikkaamiseen tuikkukynttilän metallikuorta.)

Paista pipareita uunissa hetkinen, niin että ne lähtevät kypsymään. Laita aukkojen keskelle yksi nallekarkki (suuriin aukkoihin kaksi). Nallekarkit sulavat ja kuplivat, sekä saattavat nousta hieman piparien yli. Kun piparit näyttävät kypsiltä, eivätkä nallekarkit ole vielä täysin palaneita, nosta pelti pois uunista. Piparit kannattaa jättää mielummin hieman raaoiksi, kuin täysin koviksi.

Kun piparit ovat vielä lämpimiä, paina niihin yhteen reunaan painauma tikkaritikulla. Paista pipareita useampi satsi, mutta pidä huolta siitä, että sinulla on pipareita parillinen määrä.

Kun piparit ovat jäähtyneet ja pystyt nostamaan ne pois pelliltä, asettele ne alustalle. Katso mitkä piparit ovat toistensa kanssa suht saman kokoisia, muodosta näistä parit. Laita toisen piparin reunoille sokerikuorrutetta palleroina. Laita sokerikuorrutetta myös tikkaritikun päähän, sekä tekemääsi painaumaan. Laita tikkaritikku painaumaan, ja liu’uta se kiinni piparinreunaan, jotta tikku on koko lasituksen pituudelta piparien välissä. Aseta toinen pipari päälle, ja paina hellästi. Voit saumata kuorrutteella piparien reunat. 

Koristelussa voit käyttää mielikuvitustasi. Levitä sokerikuorrutetta ympäriinsä, ja painele strösseleitä kiinni. Voit koristella kummatkin puolet, tai halutessasi vain toisen. 

Syö, nauti, tai anna lahjaksi!

 

huom. Nallekarkkiosuus jää hieman sitkeäksi, joten aivan pienille hampaille eivät nämä ole sopivia, sillä karkki saattaa jämähtää hampaiden pinnalle. 

 

 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *