Herkkua minä juon ja syön.

Lusikoita kiitos.

Muutama viikko sitten aloitin ruokavaliokokeilun. Jätin ruokavaliostani kokonaan pois maidon, sokerin, sekä viljat. Kun olen kertonut ihmisille tästä kokeilusta, on lähes kaikkien kysymys ollut heti sama: "mitä sä sitten oikein syöt?" Syön toki vieläkin vaikka mitä kaikkea erilaista, mutta muutama herkku on vakiinnuttanut paikkansa. Nämä ovat kyllä kulkeneet mukana jo pitkään, mutta nyt jotenkin vielä nousseet valokeilaan.

 

 

Cold brew kahvi

Itse olen tehnyt aina tällä ohjeella. Pressopannuun 1dl vahvaa kahvia, ei kuitenkaan aivan tummaa espressoa, mutta kahvia joka on jauhatukseltaan mielummin hieman karkeampaa kuin täysin hienoa. Kahvinpurujen sekaan 8dl kylmää vettä. Pikainen sekoitus. Pressopannun kansi päälle, painallus niin että mäntä laskeutuu muutaman cm. Pressopannu jääkaappiin ja kahvi uuttumaan väh. 12 tunniksi. Kun kahvia haluaa juoda, mäntä alas, kahvia kuppiin. Sekoitan yleensä lasissa joukkoon joko mantelimaitoa, tai riisi-kookosmaitoa. Todella hyvä kahvi kulkemaan mukana koko päivän, luentopäiville otan mukaan useimmiten Lifefactoryn 3,5dl:n pullon. 

 

 

 

Mantelivoita ja päärynää/omenaa

Päärynää ja omenaa lohkoiksi. Purkista mantelivoita. Syö yhdessä. Niin helppoa. Kunhan mantelivoi on tehty 100% manteleista vaan. Jos kaupoista on mantelivoi loppunut, voi sen välillä korvata maapähkinä- tai cashewvoilla. Nam. Kiitos.

 

 

Kommentoi