Kiitos sinä. (osa 2)

Kiitos on sana, jota voi ilmentää monin eri tavoin. Seuraavan henkilön tapauksessa kehoni sanoo sanat joka kerran jälkeen. Kyseiselle henkilölle olen sanonut kiitoksen usein, muutamaan kertaan myös tekstitse, mutta ikinä ei voi kiittää liikaa. Kunhan sen tekee aidosti.

(Tämän kirjoituksen kuvituksena on satunnaisia kuvia, sillä itse henkilöstä, tai tilanteista kun hänet olen tavannut minulla ei ole kuvia.)

 

Lymfaterapeuttini S

Olit yksi ensimmäisistä henkilöistä, joka minua vuosien varrella on hoitanut, mutta olet myös pisimpään pysynyt mukana. Kun tapasimme ensimmäisen kerran, tiesin heti että sinussa on paljon hyvää, ja niin onkin. Tapasimme kesällä 2010, juuri kun oli ensimmäistä kertaa havaittu, että jotain on pahasti pielessä ja minut oli laitettu pitkälle sairaslomalle. Minulle oltiin suositeltu käsieni turvotusten vuoksi lymfaterapiaa, joten kun äiti oli puolestani selvittänyt paikan jonne minun kannattaisi mennä, varasin ajan. Aika joka tuli sinulle S:lle. 

image.jpeg

En oikeastaan tiennyt mitä lymfaterapia tarkoittaa, ennen ensimmäistä käyntiäni. Mutta ei hätää, S-täti otti esille opetustaulun ja sen avulla kerroit minulle lymfaterapian perusteista, ja mitä hoidossa oikeastaan tehdään. Aina ”pedille” asettuessa huolehdit kovin siitä, onhan asentoni hyvä, onko minulla tarpeeksi peittoa, tarvitseeko oikea käteni enemmän tuentaa, ihan mitä vain. Olen tähän mennessä käynyt lymfaterapiassa sinulla niin monta kertaa, että kehoni tuntee sinun käsialasi. Mikäli kehoni osaisi piirtää, pystyisi se varmastikin piirtämään sinun pehmeät, sulavat ja miellyttävät liikkeet. Ihmisenä, jolle toisen henkilön kosketus tuntuu kipuna, on todella hienoa, kun on löytänyt henkilön, jonka kosketukseen on voinut totuttautua. Sinun käsialasi on totuttautunut kehooni, ja osaa liikuttaa lämpimiä hoitavia käsiäsi mahdollisimman kivuttomasti. 

image.jpeg

Jo sinä kesänä, kun aloitin käymään sinulla, tiesin että olet henkilö johon voin luottaa. Jälkikäteen ajateltuna, olen usein pohtinut miten olisin selvinnyt kaikista menneistä vuosista, ilman sinua ja käsiesi minulle tuomaa hyvää oloa. Tietämättäsi olet kannatellut minua. Lymfaterapiaan tullessa ensimmäiset sanasi ovat useimmiten, että nyt huokaiset syvään kaiken päälle painavan pois, ja olet vain tässä hoidettavana. Vaikka peittelen kipuani aina, ja esitän hyvinvoivaa, näet sinä minun lävitseni. En yleensä pidä siitä, että joku onnistuu näkemään verhoni taakse, mutta sinun katseesi on erilainen. Se on katse, joka näkee kaiken läpi ja tietää tasan tarkkaan miten juuri sillä hetkellä voin. Voin turvallisesti jättää hymyn, reippauden, rohkeuden ja sinnikkyyden vaatenaulakkoon, ja olla edessäsi paljaana, haavoittuvaisena. Edessäsi minun ei tarvitse pelätä, mitään. 

Lymfaterapia tuo rentoutta ja pehmeyttä käsilleni edes hetkeksi, ja päivittäiset turvotukset eivät jämähdä kovina paikoilleen. On niin hienoa, ja myös herttaista, havaita kuinka täysin sydämelläsi työtäsi teet. Kun kehoni, joka ei erota jännittyneisyyden ja rentoutuneisuuden tilaa, päästää jossain vaiheessa käsittelyä käteni edes hetkeksi putoutumaan, on hymy kasvoillasi. Koet ilon tunnetta sekä itsessäsi, että minun puolestani, kun käteni ”antautuu” ja lepää. Kehon lisäksi lepää usein myös mieli, sillä lymfaterapia on minulle kokonaisuutena hengähdystauko. Hengähdystauko, jolloin sekä kehoni että mieleni hengähtää ja levähtää. 

image.jpeg

Näiden vuosien aikana olemme keskustelleet hoitoaikojen yhteydessä vaikka mistä. Tiedämme toisistamme paljon ja yhteisiä mielenkiinnon kohteita on useita, vaikka oletkin noin äitini ikäinen ja omat lapsesi ovat minun ikäisiä, ei minusta ole ikinä oikeastaan tuntunut siltä. Minulle sinä olet vain lymfaterapeuttini S, tai niin kuin itse välillä sanot: lymfa-täti S. Paljon on tapahtunut molempien elämissä näiden vuosien aikana, mutta sinä olet aina ollut sinä. Sinä olet aina antanut minulle aikaa, silloin kun olen sitä tarvinnut, vaikka olisitkin sitä itse tarvinnut enemmän.

Meidän molempien mielestä on ihana ilahduttaa muita, mutta kumpikin unohtaa liian usein sen, että myös itsestään pitäisi huolehtia. On kuitenkin hyvä, että välillä olemme lymfan aikana voineet esim. Kannustaa toisiamme ostamaan kashmir huivit, sillä ihania pehmoisia huiveja ei ole koskaan liikaa. Tiedämme myös toistemme kautta heti, mikäli kaupunkiin on tullut uusi hieno sisustusliike. Vaihdamme kanssasi välillä myös ruokareseptejä, ja välillä keskustelut menevät sille tasolle ruuasta, että heti lymfasta lähdettyä täytyy ostaa jotain hyvää. Onnekseni Stockan herkku ei ole kaukana. 

image.jpeg

Kiitos sinulle, kun olet ollut läsnä näissä vuosissa. Vuodet ovat välillä tuntuneet sadepilvissä kulkemiselta, mutta sinä olet aina tarjonnut tauon, suojan. Hengähdystauon paikkaan, jossa saa olla aivan oma itsensä.  Sinä jos kuka, olet henkilö, joka haluat aidosti auttaa ja tahdot kaikille hyvää. 

 

Sinä olet jokaisen kiitoksesi ansainnut. (Ja jokaisen lampaantaljan minkä omistat, niin myös.)

 

kiitos.

image.jpeg

 

suhteet oma-elama oma-elama terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *