Pyörätuolin arkiniksit.

Pyörätuolin käyttö aiheuttaa välillä harmaita hiuksia niin, että pipon saa painaa syvälle päähänsä. Osa hankaluuksista aiheutuu siitä, että kädet eivät ole käytettävissä liikkeellä ollessa, toisin kuin jalankulkijalla. Jotkut asiat taas ovat kytköksissä turvallisuuteen, osa taas ärsyttävyyteen. 

Tässä postauksessa muutama niksi, jolla tehdä pyörätuoliarjesta hitusen helpompaa.

 

IMG_1430.JPG

 

Käsidesi, oi pelastaja! Laukussani kulkee aina mukana pieni käsidesipullo, itseasiassa lähes joka laukustani löytyy omansa, jotta sitä olisi aina saatavilla. Pyörätuolia kelatessa tulevat kädet välillä todella likaisiksi. Ei ole mikään mukavin tunne mennä vaatekauppaan valkoisia vaatteita lähmimään, ehei. Käsidesillä kädet puhtaaksi ilman vedellä lotraamista ja nätein käsin ostoksille. Kahvilassakin on mukavampi syödä pullaa, ilman käsiin tarttuneen katupölyn kuorrutetta.

Mikäli mukanani on vain pieni käsilaukku, sujautan laukkuuni muutaman yksittäispakatun kosteuspyyhkeen.

 

IMG_1431.JPG

IMG_1433.JPG

 

Pieni mikrokuituliina matkustaa suljettavassa muovipussissa mukanani varsinkin sateisilla, tai lumisilla keleillä.

Mikäli kelausvanteet ja renkaat ovat kastuneet, eikä käsissä ole näkyvillä muuta, kuin mustaa likavettä, tulee mikrokuituliina hätiin! Liinalla voi kuivata kädet, mutta myös kelausvanteet ja renkaat. Suljettavassa muovipussissa voi liinan sujauttaa takaisin käsilaukkuun tai takintaskuun. 

 

IMG_1434.JPG

IMG_1435.JPG

IMG_1437.JPG

 

Mukiteline, joka löytyy mistäs muualtakaan, kuin lastentarvikeliikkeestä. Oi kyllä, parhaimmat mukitelineet pyörätuoliin tai rollaattoriin löytyvät lastentarvikeliikkeistä. Lastenvaunuihin tarkoitettuja mukitelineitä löytyy usealta eri valmistajalta. Tarrahihnalla, jossa kuminen pinta pyörätuolin putkea vasten, saa säädettyä mukitelineen juuri itselle sopivaan kohtaan. Teline kannattaa sijoittaa niin, että tyhjänä ollessaan sen voi kääntää ”sisäänpäin”, jotta ei ole tiellä sivulla, eikä vahingoitu pyörätuolia takakonttiin heitettäessä. Yhdeltä sivulta auki oleva mukiteline mahdollistaa myös korvallisten mukien kuljettamisen.

Mikäli omaan värimaailmaan soveltuvaa telinettä ei löydy, voi ottaa pensselin käteen ja maalata nopean kerroksen päälle.

Lisäniksi tähän asiaan? Kahvilasta take away kahvia mukaan ottaessasi, voit pyytää pienen kahvin isoon mukiin. Näin ollen kahvi ei läiky heti ensimmäisen kynnyksen yli hypätessä. 

 

Oma mukitelineeni on täältä.

IMG_1438.JPG

IMG_1439.JPG

 

Vilkkuvalot, joilla valaista tietä ja tulla näkyväksi. Tigerista löytyy tällainen paketti muutamalla eurolla, halpa henkivakuutus oi kyllä. Venyvää silikonia oleva materiaali mahdollistaa valon kiinnittämisen lähes minkä kokoiseen putkeen tahansa pyörätuolissa. Toinen valo valaisee kirkasta valoa, toinen punaista. Etuhaarukassa kiinni oleva valo näkyy paitsi autoille, se tuo myös paremman näkyvyyden maastoon. Isot kivet eivät töksäytä matkaa, kun valon avulla näkee ne kiertää. Punainen valo takana näyttää muille missä kuljet. 

Näissä valoissa on vaihdettavat paristot ja valon saa laitettua vilkkuvaksi, tai toisella painalluksella jatkuvaksi.

 

IMG_1441.JPG

IMG_1442.JPG

 

Heijastintarrat sinne, minne roikkuvia heijastimia ei voi ripustaa. Molemmissa vaatelaidoissani on marketista löytyneet heijastintarrat. Ylittäessäni katua pimeällä näkevät autot minut, vaikka sivuttain heihin nähden olenkin. Heijastintarrat eivät heilu tiellä, mutta ne ovat aina mukana.

 

IMG_1443.JPG

IMG_1445.JPG

 

Tällaisia niksejä tällä kertaa, mitäköhän seuraavaksi?

 

Kuvat: Kaisa Saarinen

suhteet oma-elama hyva-olo trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *