Sanat kuvien takaa.

Lusikoita kiitos.

On joitain asioita, joista riittäisi sanottavaa enemmänkin. Niinpä tästäkin seuraavasta aiheesta kirjoitan jatkossa varmasti useampaan otteeseen. 

 

Pari viime vuotta olen käyttänyt Instagramia aktiivisesti. Tuon kuvin esille sekä normaalia elämääni, ruokajuttuja, että myös sairastamistani (yksinomaan tästä aiheesta olen aiemmin julkaissut yhden kirjoituksen). Mutta se ei kuitenkaan tarkoittaisi sitä, että pelkkien kuvien perusteella voisi päätellä paljoakaan elämästäni. Totuushan kuitenkin on, etten kuvaa 24/7, enkä kaikesta siitä mitä elämääni kuului, eikä minun tarvitsekaan. Saan kuvata ja julkaista kuvia juuri niistä asioista, joista itse haluan. Tähän postaukseen laitoin muutamia Instagramissa julkaisemiank kuvia, ja kursiivilla lisäsin ne tekstit joita olen kuvien yhteyteen silloin kirjoittanut. Nyt kirjoitain hieman lisää näistä kuvista ja tilanteista.

 

Pumpkin soup with herbs and crispy kale. 

#food #soup #pumpkin #pumpkinsoup #kale #bread #dinner #homemade

 

Ruokakuva. Kyllä. Kuvateksti kertoo vain kurpitsakeitosta, ja siitä kuinka pidän ruoanlaitosta. Todellisuudessa en tehnyt tätä keittoa aivan kokonaan itse. Päivä tai kaksi aiemmin olin käynyt henkilökohtaisen avustajani kanssa ruokakaupassa, sillä en olisi voinut yksin ostaa kaupasta painavaa kurpitsaa. Avustajani myös valmisteli ja pilkkoi kaikki keittoon tarvittavat ainekset. Kun halusin valmistaa keiton, heitin ainekset tupperwaresta uunivuokaan, öljy ja mausteet päälle ja uuniin. Paahtamisen jälkeen soseutin tehokkaalla vempeleellä yhdessä nesteen kera. Eli toisin sanoen, ei vaadittu paljoakaan keholtani, että pystyin keiton valmistamaan, eikä se edes näin olisi ollut mahdollista ilman ulkopuolista apua.

Rainy morning tea and cinnamon bun at one of the loveliest cafes in Tampere, after an emotionally difficult morning at psychophysical physiotherapy. Next on my list manual lymphatic drainage therapy. #cafe #tea #cinnamonbun #kahvilaruno #morning #rainy #november #rehabilitations #spoonie #spoonielife #hat #scarf  Kuvateksti kertoo kyllä rehellisesti tässä kuvassa, millainen aamupäivä oli. Jos katsoisi vaan kuvaa, voisi siitä saada ihanan eteerisen mielikuvan ja korvapuustin tanssimaan makunystyröillään. Mutta joo, aamu oli ollut rankka. Olin laitettuna selkä seinää vasten, ja joutunut tekemään sekä pohtimaan vaikeita, sekä raastavia asioita. Pieni teehetki ennen rentouttavaa lymfaterapiaa oli paikallaan.  

This evening was just the right time to do unicorn nails. Glitter glitter everywhere. The last few weeks have been really hectic, emotionally draining, physically oh so painfull plus new symptoms and possible diagnosis on their way. With these unicorn nails I am ready to distract people, and ready to hussle a new hectic week.#nails #nailpolish #unicorn #glitter #essie #fingers #spoonie #hussleandbussle #hussle #hectic  Olen aiemmin kirjoittanut siitä, kuinka kaikesta huolimatta, on aina oikeus näyttää siltä kuin haluaa. Se voi toimia myös voimavarana ja asiana, joka häiriköi niitä rasittavia kohtia elämässä. Keskellä todella kiireistä aikaa, jolloin yksi asia vaikeutui merkittävästi ja nosti paljon vastaamattomia kysymyksiä, oli ja on hienoa kun voi yrittää etsiä sitä ajatusten on/off katkaisijaa, vaikka sitten lakkaamalla yksisarvis kynnet. Glitteriä siellä, glitteriä täällä. Tai ainakin kynsissä.  

Tomorrow is going to be annoying. Oh how I love all the things you have to do and go through, just to be able to be sick. 

#spoonie #spoonielife #chronicallyill #chronicpain #thoracicoutletsyndrome #crps #chronicmigraine #chronicbakpain #mentalhealth #rehabilitations #mylife

 

On asioita, joita en halua sanoa ääneen julkisesti, mutta ne saattavat vaikuttaa minuun kovin. Kovin paljon voi olla taustalla meneillään koko ajan, ja välillä kaikki vaan kasaantuu. Kuvin voin tuoda esille sitä hankaluutta, vaikka en kertoisikaan täysin mistä on kyse. Tämäkin kuva toimii enemmänkin metaforana, kuin minään suorana asian esittäjänä. 

I was only supposed to pick up a new bottle of my foundation after psychotherapy, but ended up getting a new lipstick and lip pencil as well. Oh and some gingerbread/cinnamon bun, as I'm feeling pretty weak and exhausted, and still have to sort some things out today... #spoonie #spoonielife #rehabilitations #maccosmetics #makeup #lipstick #lippencil #gingerbread #bun #exhausted #bed #coffee

 

Kuvasta näkee osittain, kuinka heikkona ja uupuneena olin. Mutta huulipuna ja huultenrajauskynä saattoi piristää olotilaani paljon, sekä myös tuo piparipulla. Koska päivän aikana oli vielä paljon tehtävää, varsinkin turhauttavaa sellaista, tarvitsin kahvia. Mutta sängyssä nautittuna. Jos kuvaa ei olisi rajattu näin, olisi yöpöydällä näkynyt kasa erinäisiä papereita, sekä kalenteri aukinaisena. 

#christmas #christmaseve #thisisme #selfie #undercut #braid #shorthair #specs #blackandwhite

 

Hiukseni olivat ennen pitkät. Sitten lyhyet. Sitten taas pitkät. Niiden pituus on vaihdellut elämäni aikana usein, mutta viime vuodet ne ovat olleet lyhyet, sillä käsieni vuoksi en voi niitä laittaa, enkä varsinkaan tehdä kädet kohoasennossa mitään. Koska hiusmassaa löytyy paljon, on yli puolet hiuksistani ajeltu 9mm pituisiksi, näin niitä on helpompi käsitellä. Pidän kyllä tyylistä, sillä saan vaihdeltua ilmettä helposti. Jouluaattona halusin kuitenkin hieman jotain kampausta, joten äitini teki minulle löysän ranskalaisen letin. Suihkutin siihen vain hieman tekstuuria tuovaa hiussuihketta, ja vetäsin suortuvia löysemmiksi sieltä ja täältä. Valmista, kiitos äidin. Meikin teen kuitenkin yhä nykyäänkin itse, se vain vie paljon aikaa ja taukoja tulee pidettyä vähän väliä.

Another zebra cake. Vanilla yoghurt+curd together with salty liquorice stripes. Christmas is so over. 

#cake #zebracake #salmiakki #saltyliquorice #vanilla #baking #food #marbled

 

Leivoin ennen paljon, mutta jouduin luopumaan siitä lähes kokonaan. Kun suostuin ottamaan apua vastaan, menetin tietyn osan itsenäisyyttäni, mutta sain osan itseäni myös takaisin. Meni pitkään ennen kuin ymmärsin, että minulla on todellakin oikeus käyttää avustajaani kaikkiin niihin asioihin, mitä normaalisti itsekin tekisin jos vain kykenisin. Normaalisti leipoisin, joten näin teen välillä myös avustajani kanssa. Mutta nykyisin toki leivon eri tavoin kuin aiemmin. Minä lähinnä vastaan suunnittelusta ja ohjeistamisesta, ja avustajani tekee suurimman osan työstä. Näitä seeprakakkuja olemme tehneet nyt useamman kerran, ja joulupäivänä leivoimme yhdessä taas yhden, jonka otin tapanina mukaani mökillemme. 

 

 

Kuvat voivat puhua paljon, mutta niiden takanakin voi olla paljon sellaista, joka jää piiloon.

Kommentoi