Take no shit.

Lauantai, äidin kanssa ex tempore pieni kaupunkikierros. Vaikka suht usein näitä tapahtuukin, oli tänään päivä normaalia innostavampi. Eilen sain sairasteluuni ja kuntoutuksiini liittyvän suuren prosessin päätökseen, kun sain puhelun että vihdoin kaikki asiat on hyväksytty. Iso kivi putosi paitsi omilta harteiltani, myös perheenikin. Jatkossa edes yksi asia on hieman helpompaa, vaikka tähänkin pisteeseen pääseminen vaati paljon töitä useammalta eri henkilöltä. 

 

Puhelimessani oli lyhyt lista, mitä asioita pitäisi lähiaikoina ostaa. Kas kummaa kaupungilla käydessä se lista oudosti kasvoi, kun ihanuuksia tupsahteli eteeni…

image.jpeg

Olin joskus joulun tienoilla puhunut äidilleni ohimennen Efva Attlingin ”take no shit” hevosenkengän mallisesta kaulakorusta. Jouluna korviini ilmestyivät Attlingin ”Loveknot” korvakorut, joita olen pitänyt lähes päivittäin. Hopeiset yksinkertaiset korut ovat ne, joita pidän sekä arjessa, että juhlissa. Kun sain nyt tämän erään prosessin päätökseen, halusivat vanhempani antaa minulle pienen tsemppilahjan. Läheiseni ja moni muu tietää, mitä kaikkea surkuhupaisaa ja vääryyksiä viime aikoihin on kuulunut, joten mikä olisikaan ollut sopivampi kuin juuri tämä ”take no shit”. Minä en luovuta, minulle ei ryppyillä. Tai jos minulle ryppyilee, saa vastata kohtelustaan myös tukiverkolleni. Joten tämä tsemppilahja muistuttaa minua kauniilla tavallaan, että vaikeudet lyödään.

image.jpeg

Se mitä oikeasti olin kaupungilta hakemassa, oli muutama luottotuotteeni loppuneiden tilalle. Meikkien suhteen pidän kovin MAC:n tuotteista, ja suurin osa luottotuotteistani onkin juuri heiltä. Hohtavuutta ja kuultavuutta tuova kosteuttava meikinpohjustusvoide Strobe Cream Hydratant Lumineux on aina hyvä meikkivoiteen alla, mikäli täysin mattaa pintaa ei kasvoilleen toivo. Studio Fix Fluid meikkivoiteesta löytyy tarpeeksi vaalea sävy tällaiselle kalpean ihon omaavalle, joka suojautuu aina auringolta, sillä muutoin tiedossa on vain verestävää ihoa. Sama meikkivoidesävy käytössä siis kesät talvet. Ripsivärini sanoi juuri sopimuksen irti, ja koska en ollut tuotteeseen täysin tyytyväinen, päädyin nyt valkkaamaan toisen. Myyjän suosituksesta mukaan MAC:n pisteeltä lähti In Extreme Dimension 3D Black Lash, jolla jo valmiiksi tummiin ja tuuheampiin ripsiin pitäisi saada vielä vähän lisänäyttävyyttä. Kun omat tuotteet olivat laukussa, valkkasin myyjän avustuksella vielä äidilleni yllätyslahjaksi (hän oli sillä aikaa toisella osastolla käymässä) huulipunan. Voin olla lähes aina varma, että jos löydän itselleni ihanan uuden meikkituotteen, varsinkin huulipunan… Saattaa se sama tuote löytyä piakkoin äitini laukusta.

image_19.jpeg

Tampereen kauppahallista löytyy yksi parhaimmista lounasravintoloista: Neljä vuodenaikaa, ja sen 4deli. Ranskalainen hodari pyynnöstä ilman sämpylää lautasella, ja sivuun tryffeliranskalaisia. Ooh niin hyvää. Mikä oli varsin mukavaa oli se, että pyyntöäni saada hodari ilman sämpylää, ei kummeksuttu lainkaan, vaan pyyntöni toteutettiin heti. 

image.jpeg

Sillä aikaa kun kaupunkiystäväni kokeili useita eri työjakkuja, pakenin minä lempivaateliikkeeseeni. Inch” farkkukaupasta ovat peräisin milteimpä kaikki lempivaatteeni. Olin jo aiemmin katsellut siellä lyhythihaista ohutta poolopaitaa, jonka ajattelin varsinkin keväällä menevän hyvin yhteen hameiden kanssa. Ostan kaikki vaatteeni aina niin, että niiden täytyy mennä yhteen muiden vaatekappaleitteni kanssa. Laatu ja pitkäikäisyys, sekä hyvät materiaalit ovat aina tärkeitä, ja kyyläänkin aina varsinkin neuleista materiaaliselosteet. Sen verran usein on liikkeessä tullut käytyä, että kaikki ihanat myyjät tuntevat makuni, ja voin lähinnä vaan seisoa paikallani. Vaarallista, kyllä. Viime keväänä eteeni kiikutettiin musta ohut pidempi Minimumin takki. Takki, jota en olisi ikinä itse osannut bongata vaatehyllyiltä. Kokeilin takkia myyjän kehotuksesta hieman epäilevästi, ja lopulta päädyin käyttämään takkia lähes päivittäin, enkä nytkään malttaisi odottaa että saisin takin päälleni taas vetää. Minimumin Moves mallistoon oli nyt ilmestynyt hieman samantyylinen vaaleanharmaa takki, johon rakastuin heti. Vaalea sävy epäilytti alkuun, mutta se menikin hyvin kalpeaan ihooni, ja siinä mätsäsi kaikki. Takki lähti mukaani. Äitini ilme oli hieman mielenkiintoinen, hänen mielestään minulla on nyt musta taiteilijatakki ja vaalea saunatakki. Olkoot, minä niitä rakastan ja hellin.

image.jpeg

Nyt kylmä Dr Pepper diet juoma kouraan, sängyn säätö puoliksi istuvaan asentoon, Netflix pyörimään, kylmäpakkaukset jaloille, lämpöpakkaus hartioille.

 

Tänään minä hymyilen, huomenna on uusi päivä.

muoti paivan-tyyli oma-elama trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *