Tarttuipa koukkuun falafel.

Addiktio on syntynyt. Falafeleihin. Mutta niiden täytyy olla itsetehtyjä, niissä pitää olla paljon tuoreita yrttejä, ja niitä tulee tehdä aina hivenen liian vähän. Muuten niitä pistelisi suuhunsa koko ajan. Falafelit kuuluvat siihen mystiseen jääkaappiruokalajiin, joka vain katoaa jääkaapista, joka ikinen kerta kun kaapin on aukaissut. Jotenka aina jos olen tehnyt falafeleja niin, että ottaisin niitä vaikka kouluun seuraavaksi päiväksi evääksi, laitan palleroiset aina kahteen rasiaan tai pussiin. Toinen satsi on tarkoitettu eväiksi varattaviksi. Toinen taas sellaisiksi, jotka saavat kadota kaapista vaivihkaa.

Ensimmäiset kokeilut epäonnistuivat. Phyi. Enkä voi käsittää vieläkään, miten yksi kokeilu saikaan tuomion: liian valkosipulinen. Mitä häh, onko mahdollista että valkosipulia voi olla liikaa? Näköjään voi, itku sentään. Mutta sitten löytyi se oikea, minun ikioma falafelresepti! Tai no ei oma. Maku-lehti sen on kehitellyt, tosin pari muunnosta kyllä tein. Tämän reseptin löytymisen jälkeen on avustajani joutunut viettämään hetken jos toisenkin palleroita pyöritellen. Ensimmäistä kertaa taikinan nähdessään taisi hänen kommenttinsa olla: ”mm… Mielenkiintoisen oloista tää sun ruoka.”. Maistettuaan valmiita pyöryköitä piti minun ottaa puhelimeni käteen, ja lähettää resepti hänelle. Mielenkiintoisen oloinen taikina muuttuikin makoisaksi palleroksi.

Syitä miksi avustajani on lähiaikoina joutunut falafel aineksia useamman kerran kaupasta raahaamaan, ja palleroisia kotonani pyörittelemään, on useita.

Ensimmäinen kävi jo ilmi: ne ovat hyviä.

Toinen: ne ovat viljattomia, maidottomia ja sokerittomia.

Kolmas: ne sopivat kaiken kanssa.

Neljäs: ne ovat hyviä eväinä.

Viides: ne ovat helposti muunneltavissa.

Kuudes: syitä keksisi useita.

image_34.jpeg

Ainoa kuva mikä puhelimestani löytyi. Koulueväs liian pitkänä luentopäivänä: kvinoaa, falafeleja, hummusta, korianteria ja persiljaa.

 

Tappelin koko illan sivuston kanssa, jotta olisin saanut sekä falafelien, että hummuksen ohjeet tähän nätisti, mutta jälleen kerran törmäsin ongelmaan nimeltä rivitys… Tekstiä tehdessä kappalejaot olivat ok, luonnoksissa ja julkaisuna taas kaikki yhtä pötköä. Jotenka tässä vain linkki falafeliohjeeseen.

Falafelitaikinaan olen sipulit laittanut raakana, lisännyt myös persiljaa, korvannut grahamjauhot viljattomalla jauhoseoksella, ja lisännyt taikinamassaan myös parsakaalinnuppujen pieniä palasia. 

 Falafelien ohje: http://www.maku.fi/reseptit/falafelpyorykat

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *